Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Zuid-Afrika

Groots land. VanJohannesburg tot Kaapstad met vele gave bezienswaardigheden tijdens een grand-tour. Gamedrives in open 4WD op zoek naar de Big Five en struisvogels, wijnproeverijen, safari's, cruise over de Qolora

Foto: Kudde olifanten aan het water in het Kruger Park, Zuid-Afrika

ONTMOET DE BIG FIVE

Zuid-Afrika wordt wel eens een continent in één land genoemd. Het is een enorm divers land met verschillende klimaatzones, talloze landschappen en vele bezienswaardigheden. U vindt in Zuid-Afrika prachtige natuur, wildparken, heerlijke stranden en een rijke historie met veel Nederlandse invloeden. Tijdens eenLees meer

Populaire reizen in Zuid-Afrika


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Kras

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: Kras

17-daagse rondreis Zuid-Afrika voor singles van Johannesburg naar Kaapstad met bezoek aan het Kruger Park, eSwatini, Durban, Port Elizabeth, Kaapstad via de Panorama Route en Garden Route!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Individuele rondreis Zuid Afrika incl. autohuur en ontbijt met o.a. Kaapstad, de Tuinenroute, Oudtshoorn, Addo Elephant National Park en Stellenbosch.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis naar Zuid Afrika inclusief ontbijt met o.a. het Kruger National Park, Swaziland, Durban en de Drakensbergen.... bekijk reis»

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: Kras

Individuele rondreis door Zuid Afrika incl. huurauto en ontbijt met o.a. Kruger Nationaal Park, de Panoramaroute, Zululand, Drakensbergen en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis naar Zuid-Afrika inclusief ontbijt met o.a. Johannesburg, Hazyview, Swaziland, Hluhluwe, Krakensberg, Knysna en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis Zuid Afrika inclusief ontbijt met o.a. Pretoria, Panoramaroute, Kruger Park, Swaziland, Zululand, Durban, Port Elizabeth en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Individuele rondreis door Zuid Afrika incl. huurauto en ontbijt met o.a. Kruger Nationaal Park, Swaziland, St. Lucia, Durban en de Drakensbergen.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fly-drive Classic South Africa.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

De Oost- en Westkaap hebben zoveel te bieden en omdat je bijna overal twee nachten verblijft, kun je in alle rust van al dat moois genieten. Kaap Hollandse gebouwen en de Wijnlanden. Weelderige kustge.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Drie weken lang genieten van de hoogtepunten van dit prachtige land. Te midden van waanzinnige landschappen, de kleurrijke bevolking en spectaculaire dierenwereld. Je hebt alle tijd om van al het mooi.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

Wat denk je van een verblijf in Zuid-Afrika's oudste hotel gevestigd in een historisch herenhuis? Gelegen midden in het historische én levendige Stellenbosch in hartje Wijnlanden. De moderne kamers z.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

Dit moderne hoogbouw hotel ligt op de hoek van trendy Loop street & long street in hartje Kaapstad. Ontspannen doe je in je comfortabele en sfeervol ingerichte kamer die van alle gemakken is voorzien..... bekijk reis»

Aantal dagen: 5 dagen

Reisorganisatie: Tui

Deze vroegere fabriekshal is geheel gerenoveerd en is nu het hippe & trendy Hallmark house. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel ligt midden in de stad en is een goede keuze voor reizi.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Zuid-Afrika

KAAPSTAD

De hoofdstad van Zuid Afrika is een echte wereldstad met een unieke ligging. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de natuur van Cape Peninsula (Kaap de Goede Hoop) en de wijnproeverijen in Stellenbosch. Vergeet ook niet om een tour te maken door het oude stadscentrum of ga een dagje aan het strand liggen of flaneren op de boulevard van Clifton of Camps Bay.

Tafelberg

Waar Parijs haar Eifeltoren heeft en Rio de Janeiro het Jezusbeeld, heeft Kaapstad de Tafelberg. De platte, tafelvormige berg kan met een kabelbaan bezocht worden, maar het is ook mogelijk om via een wandelpad (zo’n 2

Drakensbergen

5 uur) te top te bereiken. Als je de berg eerst vanaf een afstand goed wilt bekijken rijd je naar Table View bij Blouberg. Eenmaal aangekomen snap je waarom deze plek ‘Table View’ heet.

Krugerpark

De Drakensbergen bij het Krugerpark zijn het bekendst, maar de Drakensbergen van Kwazulu-Natal veruit het mooist. In een landschap zoals je dat misschien kent uit de ‘’Lord of the Ring’’ films rijzen de bergen tot een hoogte van 3450 meter. De natuur is hier totaal ongerept. De mogelijkheden om er te wandelen zijn groot. Hoogtepunten in het gebied zijn de Cathedral Peak, het Giants Castle Game Reserve en het Royal Natal National Park.

ADDO ELEPHANT

Het Krugerpark is ongeveer half zo groot als Nederland en een van de grootste nationale parken ter wereld. Het park is aan het begin van de 20e eeuw opgericht om de wilde dieren – die door de jacht steeds meer bedreigd werden – te beschermen. Het park staat bekend om de grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder de ‘’Big Five’’. Voor de echte safari belevenis kun je ervoor kiezen om een nacht ‘’tussen’’ de wilde dieren te overnachten in één van de 25 kampen in het park...

Lees meer

DURBAN

Als je aan de ‘’Big Five’’ niet genoeg hebt kun je een bezoek brengen aan dit natuurpark in de buurt van Port Elizabeth. Het is het enige natuurpark in de wereld waar je ook de witte haai en de walvis kunt spotten. Het weer in deze streek is warm en droog gedurende het hele jaar. Langs het park is een gedeelte met gaas afgezet waar een wandeling gemaakt kan worden naar de top van een heuvel waar je een uniek uitzicht op het park hebt.

BLYDE RIVER

Durban ligt aan de oostkust en is de op 2 na grootste stad van Zuid-Afrika. Het heeft een kustlijn van maar liefst 100 kilometer lang en de zon schijnt er meer dan 320 dagen per jaar. Durban is dan ook een echte badplaats met een heerlijke boulevard en een groot casino.

ROBBENEILAND

De groenste en grootste canyon ter wereld ligt in de Noordelijk Drakensbergen en is onderdeel van de Panorama Route. Je zult hier genieten van unieke uitzichten ter hoogte van de ‘’Drie Rondawels’ en bij God’s Window. De rivier komt uit in een enorm stuwmeer waar je ook een boottocht kunt maken. de Pinnacle en de Bourke’s Luck Potholes zijn een lust voor het oog!

TUINROUTE

Dit eiland voor de kust bij Kaapstad werd bijna 400 jaar lang gebruikt om gevangenen op te bergen. Het eiland werd wereldberoemd omdat Nelson Mandela hier bijna 30 jaar gevangen heeft gezeten. In 1991 werden de laatste politieke gevangenen vrijgelaten van Robbeneiland en in 1996 werd de gevangenis gesloten. Robben Island is nu een symbool van de overwinning van de menselijke geest en kan bezocht worden.

AUGRABIES FALLS

De kustlijn van de Indische Oceaan tussen Port Elizabeth en George is over een lengte van 80 kilometer uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat. Volgens velen het mooiste ter wereld. De wilde rotskust, de prachtige zandstranden en de oeroude bossen vol klein wild zijn prachtig. Vergeet niet de grote voetgangershangbrug over de monding van de Stromsrivier te bezoeken. In het noordwesten van Zuid-Afrika, aan de grens met Namibië, ligt het Augrabies Falls National Park. Hier vind je de groots...

Lees meer
Spreektaal
Engels
Tijd

Pretoria
Valuta
Rand (ZAR)
Weer
Max. 10°C

Zuid-Afrika

Oppervlakte
1.219.912 km2

Inwoners
44, 4 miljoen

Hoofdstad
Pretoria

Airline

Vliegtijd en afstand
10¾ uur (AMS-JNB) - 9016 km

Tijdverschil
+ 1 uur (Pretoria)

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau

Hier vind je Zuid-Afrika

Praktische tips bij een rondreis door Zuid-Afrika

Reisdocumenten  Als je een rondreis door Zuid-Afrika wilt maken, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je paspoort moet, i.v.m. visa, nog minimaal twee lege pagina’s tegenover elkaar hebben. Als je minder dan 90 dagen door Zuid-Afrika wilt reizen heb je geen visum nodig.  Als je tijdens je reis Lesotho wilt bezoeken krijg je ter plaatse een visum...

Lees meer