Autorondreizen

AUTORONDREIZEN

Een autorondreis geeft het perfecte gevoel van ‘Vrijheid – Blijheid’. U kunt gaan en staan waar u wilt. U viert vakantie in uw eigen tempo. En aan u de keus: Wel of niet van te voren alle accommodaties geregeld. Een autorondreis is een erg populaire manier geworden van vakantievieren. Alle reisorganisaties spelen hier dan ook op in. Heerlijke ontdekkingsreizen binnen Europa en mooie programma’s met fly-drives de wereld over.

Bij een fly-drive is uw vlucht geboekt, uw huurauto staat klaar op het vliegveld en de accommodaties zijn geregeld. Bij een rondreis binnen Europa kan het zowel gaan om een fly-drive (vliegtuig + huurauto + hotel), of u maakt met uw eigen auto de rondreis en zijn alleen de accommodaties geregeld. Dit heeft mogelijk vooral met de afstand naar uw vakantiebestemming te maken, maar hoeft niet persé. En misschien wilt u zelfs wel op vakantie met een huurauto.

TIP. Regel vooraf uw overnachtingen. Want anders zit u elke dag met de vraag: Waar overnachten we? En dat kan nog weleens een dingetje zijn. Vooral in het hoogseizoen. En als er nog een kamer vrij is, betaalt u dan niet de ‘hoofdprijs’?! Vooraf de accommodaties geregeld hebben is zeker aan te raden. Een nadeel is natuurlijk dat u dan wel gebonden bent aan uw reisschema, dat min of meer vast staat. Onderweg uw hotel regelen geeft dus meer bewegingsvrijheid, maar kan ook de nodige stress opleveren.

De belangrijkste voordelen van een fly-drive zijn:

• het grote ‘vrijheid – blijheid’ – gevoel
• met de auto vakantievieren en zelf bepalen of u stopt of doorrijdt
• u kunt met meerdere chauffeurs rijden
• u houdt uw vakantiebudget geheel in eigen hand
• geen gezoek naar een passende accommodaties, dat is geregeld
• u komt op plekken waar u anders misschien niet was geweest
• aantrekkelijke prijzen

Goed bekendstaande organisaties
Een gerenommeerde reisorganisatie, die al jaren met het land van uw rondreis bekend is, weet goede prijzen uit te onderhandelen. Zij kennen immers de weg en werken samen met betrouwbare partners. Oké, het gaat natuurlijk ook wel eens mis, maar over het algemeen is het verloop van uw fly-drive rondreis gewoon in orde. En als het dan toch een keer wat tegen zit, dan kunt u altijd op de reisaanbieder rekenen.

Volop bestemmingen
Het aanbod aan autorondreizen en fly-drives is groot. Hierdoor biedt iedere reisorganisatie een ruime keus, zowel binnen als buiten Europa. Het is dan ook aan te raden deze reizen en de reisaanbieders goed te vergelijken, zowel qua reis als op prijs. In Europa zijn Scandinavië, Groot-Brittannië, Duitsland en Zuid- als Oost-Europa erg populair;  wereldwijd zijn dat o.a. de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Australië en Zuid-Afrika.
Een goede tip: Wilt u zich informeren over fly-drives? Veel reisorganisaties organiseren landendagen. U kunt dan erg veel te weten komen over die landen en wat de reizen allemaal inhouden. Via onze nieuwsbrief informeren wij u.

Beste prijs
Door een autorondreis of een fly-drive te boeken bij een reisaanbieder heeft u veelal de beste prijs. De reisorganisatie koopt immers ‘groot’ in en weet daardoor goede prijzen te bedingen. Zowel voor vliegtickets, als huurauto’s en hotels. Dat is ook wel logisch, want zij brengen het hele jaar door klanten. Zo bespaart u soms al gauw 40 tot 60% op uw rondreis. Als u het leuk vindt zelf alles uit te zoeken geeft dat zeker veel voldoening, als alles goed gelukt is. Maar het is dikwijls een hele klus, die veel tijd kost. En als u gaat vliegen check dan ook goed alle aansluitingen, toeslagen (!) en dat u uw huurauto bij een solide bedrijf boekt.

Aangesloten reisorganisaties
Rondreizen.nl werkt samen met een groot aantal, goed bekendstaande reisorganisaties. Ze zijn alle aangesloten bij de ANVR / SGR en het Calamiteitenfonds. Klik hier voor het overzicht van alle bij ons aangesloten reisorganisaties, die wereldwijd autorondreizen organiseren.

AUTORONDREIS TIP
Veel reisorganisaties hebben regelmatig erg aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld tijdens een actieweek of bij de introductie van een nieuwe rondreis. De kortingen kunnen flink oplopen. Mis niets en schrijft u nu in op onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de scherpste aanbiedingen.