Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in China

Een totaal andere wereld aan de andere kant van de aarde. Dé highlights? Chinese muur, keizerlijk Beiijng, de reuzenpanda's in Ya-an, modern Shanghai, de zijderoute, Terracotta Leger in Xi'an, de Li-rivier en het Karstgebergte

Foto: Panorama op het prachtige, door rijstterrassen gevormde landschap in de omgeving van Kaili.

CHINA: Mysterieus en mystiek

Een rondreis door China staat garant voor een verrassende reis. Langs bekende hotspots zoals de Chinese Muur en naar de hoofdstad Beijing, maar ook naar minder bekende bestemmingen. Tijdens een individuele of groepsrondreis. Om 14 dagen, 3 weken of een andere periode te genieten van geweldige tips tijdensLees meer

Populaire reizen in China


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis China met privé-chauffeur inclusief div. maaltijden met o.a. Beijing met de Chinese Muur, Xi'an, Luoyang, Nanjing en modern Shanghai.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: Kras

Rondreis Rusland, Mongolië en China met o.a. het Rode Plein, Ulaanbaatar en de Verboden Stad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg/busreis China incl. vele maaltijden met o.a. Beijing, Datong, Pingyao, Xi'an, Nanjing, Suzhou, Shanghai, Guilin, de Li rivier en Hongkong.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg/busreis China incl. vele maaltijden met o.a. Xi'an, Chengdu, Dujiangyan, Chongqing, Yangtzerivier, Huangshan, Huangshou en Shanghai.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis China inclusief diverse maaltijden met o.a. Beijing met de Chinese Muur, Xi'an, Luoyang, Suzhou en modern Shanghai.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Kras

Single Vlieg-/busreis China inclusief diverse maaltijden met o.a. Beijing met de Chinese Muur, Xi'an, Luoyang, Suzhou, Hangzhou en modern Shanghai.... bekijk reis»

Aantal dagen: 19 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg/busreis China inclusief vele maaltijden met o.a. Beijing, Xi'an, Li rivier, Guangzhou en het facinerende Hongkong.... bekijk reis»

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg/busreis China incl. vele maaltijden met o.a. Xi'an, Xiahe, Jiayuguan, Dun Huang, Turpan, Kashgar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: Kras

Vlieg-/busreis China met privé-chauffeur inclusief div. maaltijden met o.a. Beijing met de Chinese Muur, Xi'an, Luoyang, Nanjing en modern Shanghai.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Stedenreis China inclusief verblijf, ontbijt en transfers, met optionele excursies naar o.a. de Chinese Muur, de Verboden Stad en Tempel van de Heme.... bekijk reis»

Aantal dagen: 28 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Reis mee vanuit Kazachstan via Kirgizië over hoge spectaculaire bergpassen in het Pamirgebergte naar de belangrijkste knooppunten op de westelijke karavaan routes in China. Beleef de drukke zondagmar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 23 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Deze mooie rondreis door Indochina gaat van start in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In Halong bay genieten van.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: Djoser

In China maak je zowel kennis met moderne als met landelijke steden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Chengdu, Xi'an en natuurlijk Beijing. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde t.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Het vrijwel onbekende oosten van China biedt enkele verrassende en afwisselende bezienswaardigheden. Naast de fascinerende miljoenenstad Shanghai bezoek je het prachtige natuurschoon van Mount Wuyi en.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in China

BEIJING

Een bezoek aan Beijing mag tijdens een rondreis door China natuurlijk niet ontbreken. Een uitgestrekte metropool, waarbij vooral de Verboden Stad zeer de moeite waard is. De keizerlijke residentie sinds de vijftiende eeuw. En ook het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel en natuurlijk de Chinese Muur zijn in dit deel van het land zeer de moeite waard.

CANTON

Canton (ook wel Kanton) is een heel ander type stad, die ook bekend staat als Guangzhou. Het is de derde stad van het land, in de monding van een rivier. Het is een zeer dichtbevolkte regio, die groot is geworden met de handel in Chinees porselein, zijde en thee. Het is een moderne en bruisende metropool, voor een enorm contrast ten opzichte van de prachtige natuur op het platteland.

Chengdu en Chengyang

Chengdu is de theehoofdstad van het land. Het is er zeer de moeite waard om een theehuis te bezoeken. Verder vindt u in deze stad de reuzenpanda. De nationale troetelbeer van het land. En bezoek daarnaast ook Chengyang, een stad met de Wind-en-Regen-brug die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. De brug werd gebouwd door de Dong-minderheid en is daardoor een prachtige bezienswaardigheid.

Guilin en Hangzhou

Guilin is een stad in het zuiden van China, die het eerst op toeristen kon rekenen na de Tweede Wereldoorlog. Eerder dan Beijing en Shanghai. Vooral de heuvels zijn er zeer de moeite waard. In het oosten van China is Hangzhou de hoofdstad. Een paradijs op aarde, dankzij de groene en heuvelachtige omgeving. Met een idyllisch meertje, dat op de lijst voor Werelderfgoed van UNESCO staat.

HONGKONG

Hong Kong is een voormalige Britse kolonie en inmiddels een bruisende metropool. Bezoek bijvoorbeeld Victoria Peak, net als de enorme shoppingmails. De talrijke attracties en de vele, vele oude cultuurhistorische bezienswaardigheden worden op een geheel eigen pagina beschreven.

LIJIANG

En kies tijdens een rondreis door China aan de andere kant voor de rust van Lijiang. Aan een van de uitlopers van de Himalaya. Een miljoenenstad op 2.400 meter hoogte, met bijvoorbeeld minderheden zoals de Naxi

Spreektaal
Mandarijn
Tijd

Peking
Valuta
Yuan (CYN)
Weer
Max. 32°C

China

Oppervlakte
9.597.000 km²

Inwoners
1,38 miljard

Hoofdstad
Peking

Airline
China Airlines

Vliegtijd en afstand
9½ uur (AMS-DEK) - 7827 km

Tijdverschil
+ 7 uur (Peking)

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
> chineesverkeersbureau.nl

Hier vind je China

Practische tips

  • Reisdocumenten Zorg ervoor dat uw paspoort bij vertrek uit China nog minimaal 6 maanden geldig is. En houd er rekening mee dat een visum voor het land verplicht is. Tip: wilt u reizen naar Tibet? Houd er rekening mee dat u daar een permit voor nodig heeft. Let op: staan er stempels van Turkije in uw paspoort? Dan kan u de toegang geweigerd worden.

  • ...
Lees meer