Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie op Belize

Een heerlijk vakantieland meestal in combinatie met meerdere landen, zoals Honduras en Guatemala. Hierdoor valt er heel wat te ontdekken, zoals de oude Mayatempels en hun eeuwenoude cultuur. Zo ook de jungle van Tikal, het meer van Atitlán en relax aan de witte palmen zandstranden.

Foto: Eilandje Caye Caulker aan de Caraïbische Zee in ontspannen vakantiesfeer, Belize.

BELIZE. Een stukje natuurlijk paradijs op aarde

Het kleine landje Belize in Midden-Amerika is een perfecte bestemming voor avonturiers en strand- en zee liefhebbers. Schitterende bounty stranden, kristalhelder water met een schat aan onderwater leven, de bijna ondoordringbare groene jungle van tropische regenwouden, mysterieuze Maya steden en wel 40% aan beschermde gebieden voor de weelde aan flora en fauna van Belize. De kans dat u hier oog in oog komt te staan met een jaguar of poema is zeker aanwezig. Ook het leven onderwater is schitterend. Het kleurrijke rif met haar inwoners zijn een lust voor het oog; het is trouwens het langste barrièrerif op het noordelijk halfrond. Het natuurreservaat mangrove Shipstern Nature Reserve wordt ook wel de kraamkamer van de oceaan genoemd. Vele vissoorten en zien hier het levenslicht en trekken later de oceaan in. Geniet hier van een vogeltour, een botanische of culturele excursie en ontdek de lokale gemeenschap. Trek er lekker op uit en geniet de natuur van Belize en verbaas u over de puurheid van dit paradijselijke land

Beste reistijd voor een rondreis door Belize
Wanneer u uw rondreis door Belize plant kunt u dit het beste in de maanden februari tot en met april doen. Deze maanden zijn, door het hoogseizoen, wel iets duurder, maar de kans op heerlijke temperaturen zonder veel regenval is dan het grootst.

Populaire reizen in Belize


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Mexico, Guatemala en Honduras bezoek je allerlei beroemde opgravingen en ga je op zoek naar diep in de jungle verscholen ruïnes. Je maakt kennis met afstamm.... bekijk reis»

Aantal dagen: 18 dagen

Reisorganisatie: Tui

18-daagse rondreis In het spoor van de Maya's.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwou.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

De mooiste landen van Midden-Amerika nodigen je uit voor een kennismaking met de Mayacultuur, die ontstond op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Mexico, Belize en Guatemala zijn de trotse bezitters .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Stap deze winter aan boord van de Mein Schiff 1 en ontdek het Caribisch gebied onder de winterzon. Het schip vaart naar het exotische eiland Jamaica en de Mexicaanse havens Cozumel en Costa Maya. Verv.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: Shoestring

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de l.... bekijk reis»

Spreektaal
Engels
Tijd

Belmopan
Valuta
Bel. Dollar (BZD)
Weer
Max. 29°C

Belize

Oppervlakte
22.966 km²

Inwoners
367.100

Hoofdstad
Belmopan

Airline
Tropic Air Belize

Reistijd en afstand
10¾ uur (AMS-BZE) - 8.742 km

Tijdsverschil
- 8 uur (Belmopan)

Verkeersbureau
> belize.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Belize

Praktische tips bij een rondreis door Belize

Reisdocumenten voor een rondreis door Belize
U heeft voor uw rondreis door Belize geen visum nodig wanneer u korter dan een maand wilt verblijven. Wel dient uw paspoort nog zes maanden geldig te zijn wanneer u uit Belize vertrekt.
Let op: bij vertrek uit Belize wordt u een vertrekbelasting in rekening gebracht van ongeveer 40 USD per persoon.

Vaccinaties voor een rondreis door Belize
De vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden aanbevolen wanneer u een rondreis door Belize wilt maken.
Verder komt in Belize malaria voor. Het is dus aan te raden vooraf informatie te vragen over de maatregelen die in uw persoonlijke situatie nodig zijn.
Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site > ggdreisvaccinaties.nl

Eten tijdens uw rondreis door Belize
Door de verschillende invloeden van de oorspronkelijke inwoners van Belize is de keuken van Belize zeer gevarieerd. Wel worden bij de meeste maaltijden rijst en verschillende soorten bonen gebruikt, maar de gebruikte kruiden en bereidingswijzen verschillen.
Ook kip is een veel gebruikt ingrediënt. Probeert u bijvoorbeeld eens ‘Arroz con Pollo’. Dit echt authentieke gerecht bestaat uit rijst met bonen en kip en smaakt heerlijk. Vaak krijgt u bij uw gerecht aardappelsalade of coleslaw en een gefrituurde plak banaan geserveerd.
En liefhebbers van seafood zijn in Belize absoluut op hun plaats. Door de ligging aan de oceaan is hier veel keuze aan vis en schaaldieren. De kreeft, geserveerd met knoflookbrood en gepofte aardappel is zeker niet te versmaden.
‘Escabeche’ in Belize is een soep van kip, ui, kruiden en, het “geheime” ingrediënt, azijn en is heerlijk. Wanneer u zin heeft in een snack is een Tamale aan te raden. Deze gestoomde rol van maïsdeeg wordt gevuld met verschillende ingrediënten zoals kaas, fruit, rijst, vlees of groenten. Vaak worden ook chilipepers toegevoegd. Wanneer u zin heeft in iets zoets is de bananen cake, die meestal bij het ontbijt wordt gegeten, erg lekker.

Enkele overheerlijke typisch Belizaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Panades (zachte dubbelgevouwen in olie gefrituurde tortillas met gemalen vis) en Tablata (gebakken kokosvlees met gember, water en suiker). Deze gerechten zijn zeker de moeite van het proeven waard!

Drinken tijdens uw rondreis door Belize
De kans dat onze westerse magen van slag raken door het leidingwater is groot. Het is dan ook aan te raden flessen water aan te schaffen.
Frisdranken, verse fruitdrankjes en het plaatselijke ‘Belikin’ bier zijn overal in Belize verkrijgbaar. En de liefhebber van rum is in Belize helemaal op zijn plek. In Belize worden verschillende lekkere soorten rum gemaakt zoals ‘One Barrel’ en ‘Travelers’ rum.
De dapperen onder u kunnen het authentieke Belizaanse drankje ‘Seaweed’ proberen. Deze drank, gemaakt van zeewier, kaneel, suiker, room en melk, heeft een aparte smaak.

Taal tijdens je rondreis door Belize
Door de Engelse kolonisatie heeft Belize, in vroegere tijden Brits-Honduras genoemd, nog steeds Engels als officiële taal. Deze wordt echter over het algemeen alleen door de lokale overheden en, door inwoners, als tweede taal gebruikt. De meeste inwoners spreken Spaans of Kriol en enkele minderheden spreken nog Maya talen.

Veiligheid tijdens uw rondreis door Belize
Door de Rijksoverheid wordt momenteel het advies gegeven om waakzaamheid te betrachten tijdens uw rondreis door Belize. Dit wordt veroorzaakt doordat bendes gewapende overvallen en verkrachtingen plegen. Dit komt vooral in afgelegen en dichtbeboste gebieden voor. We raden u dan ook de volgende veiligheidsmaatregelen aan:

  • Reis in groepen en niet alleen. Dit geldt zeker voor vrouwen alleen of in kleine groepjes.
  • Vermijd het grensgebied tussen Belize en Guatemala. Wanneer u naar (of van) Guatemala reist, maak dan gebruik van de officiële grensovergangen.
  • Verplaats u na zonsondergang niet te voet maar met een officiële taxi en vermijd onverlichte straten en/of gebieden.
  • Draag geen sieraden en verberg uw waardevolle bezittingen onder uw kleding. Of liever nog, neem deze niet mee.
  • Wanneer u een gids wilt inhuren voor een toer, controleer dan de betrouwbaarheid en papieren.

Tip: Let op wanneer u tussen Mexico en Belize wilt reizen. Soms wordt u door de douane gevraagd een “boete” te betalen. Dit komt vooral, maar niet slechts, bij alleenreizende vrouwen voor. Controleer dus vooraf wat de normale tarieven voor doorreis zijn.

">