Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie op Bonaire

Bonaire, ‘Divers Paradise’,  het duik eiland bij uitstek.

De inwoners noemen dit eiland ‘Divers Paradise’ en dat is zeker niet te veel gezegd. De onderwaterwereld is absoluut de moeite van het bewonderen waard. Vele kleurrijke vissen helder water, prachtige koraalriffen bij Klein Bonaire, duiken in Bonaire National Marine Park, schildpadden en murene’s spotten bij Bari Reef. Bonaire heeft het voor de liefhebber van duiken en/of snorkelen helemaal. Maar ook de liefhebber van de ongerepte natuur boven de schitterende zee, zal in Bonaire de tijd van zijn leven hebben. De schitterende natuurparken zoals Washington-Slagbaai Nationaal Park of het leefgebied van de flamingo’s, het zoutwatermeer ‘Lake Goto’, zijn het bezoeken meer dan waard. De combinatie van de relaxte sfeer, gastvrije inwoners, vele watersportfaciliteiten, aangenaam warm, azuurblauw water en heerlijke tropische temperaturen staan garant voor een geweldige rondreis in Bonaire, waar u nog lang van na zult genieten.

De beste reistijd voor een rondreis door Bonaire
In de maanden Maart tot en met Augustus zijn de temperaturen op Bonaire erg aangenaam, dit zijn de beste maanden om naar Bonaire te reizen.

Populaire reizen in Bonaire


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Bloozz Resort Bonaire.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Delfins Beach Resort.... bekijk reis»

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Bon Bini in het Divi Flamingo Beach Resort! Oftewel welkom in dit pareltje van het eiland! Het Divi Flamingo Beach Resort vormt een perfecte uitvalsbasis voor een relaxte vakantie op het zonovergoten .... bekijk reis»

Spreektaal
Nederlands
Tijd

Kralendijk
Valuta
Dollar (USD)
Weer
Max. 29°C

Bonaire

Oppervlakte
294 km²

Inwoners
19.000

Hoofdstad
Kralendijk

Airline
rechtstreeks > KLM

Reistijd en afstand
10 uur (AMS-BON) - 7.800 km

Tijdsverschil
- 6 uur (Kralendijk)

Verkeersbureau
> tourismbonaire.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Bonaire

Praktische tips bij een rondreis door Bonaire

Reisdocumenten voor een rondreis door Bonaire
Wanneer u de Nederlands Nationaliteit heeft mag u maximaal 180 dagen, binnen één jaar, als toerist op Bonaire verblijven. U heeft dan geen vergunning nodig.
U dient een geldig paspoort te hebben dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Ook moet u een retour- of doorreisticket en een ingevulde landingskaart kunnen overleggen.

Vaccinaties voor een rondreis door Bonaire
U heeft voor uw rondreis door Bonaire geen vaccinaties nodig. Echter, wanneer u, 7 dagen voorafgaand aan uw bezoek aan Bonaire, een land heeft bezocht waar de gele koorts heerst, heeft u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts nodig.
Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl

Eten tijdens uw rondreis door Bonaire
Door de vele nationaliteiten die Bonaire in het verleden hebben bewoond, heeft Bonaire nu een unieke en bijzonder lekkere, gevarieerde keuken.
Eten is voor de inwoners van Bonaire een zeer belangrijk onderdeel van hun cultuur. De lijst met lokale specialiteiten is mede daardoor oneindig lang.
In de loop van de tijd zijn er tientallen typische Bonairiaanse gerechten en recepten ontstaan zoals Antilliaanse spareribs, Antilliaanse krab uit de oven, Antilliaanse bonenschotel, Antilliaanse gehaktpasteitjes, mangolassi, pan bati met kerri kerri, pindaijs(lie) en stooflappen van de Antillen.
De karko (karkó) is een slak die onlosmakelijk met Bonaire verbonden is. Deze kroonslak leeft in Lac Bay. De Karko is, doordat hij zo geweldig smaakt, in het verleden zoveel bejaagd dat hij bijna uitgestorven was.

Drinken tijdens uw rondreis door Bonaire
Het water uit de kraan is op Bonaire veilig te drinken. Het is echter niet verstandig om het water uit buitenkranen te drinken, dit is namelijk minder gezuiverd.
Het is overigens verstandig om altijd minimaal één liter water mee te nemen als u op stap gaat. Op Bonaire schijnt meestal een felle zon en dreigt dus altijd uitdroging of een zonnesteek bij onvoldoende wateropname.
Bonaire is wereldberoemd om haar talloze cocktails. Wie kent er bijvoorbeeld niet de Cuba Libre of Sex on the Beach (wodka, peach tree, jus d`orange, grapefruitsap en cranberrysap). Een aanrader is ook Green Bonaire (cadushy of bonaire likeur, wodka, triple sec, appelsap en blue curaçao).
Awa di sorsaka (zuurzak, ijsblokjes, suiker, melk en kaneel) is een verfrissend drankje dat ook erg vaak gedronken wordt op Bonaire.

Taal tijdens uw rondreis door Bonaire
Op Bonaire is Nederlands de officiële taal, de inwoners spreken echter meestal Papiaments.

Veiligheid tijdens uw rondreis door Bonaire
Bonaire staat bekend als een veilige reis bestemming. Natuurlijk blijven ook hier de ‘normale’ veiligheidsmaatregelen van kracht. Laat uw kostbaarheden zoveel mogelijk thuis of in de safe in het hotel, laat uw spullen niet onbewaakt liggen, vermijd donkere straten en/of steegjes en blijf altijd alert.

">