Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Costa Rica

San José, Tortuguero Nat. Park, reuze zeeschildpadden, kleurrijk Cahuita, Arenal vulkaan, witte stranden Tamarindo.

ONTDEK • BELEEF • GENIET

COSTA RICA. 1200 km rijke kust

Rijke Kust, dat is letterlijk de betekenis van de naam Costa Rica. En dat is zeker niet te veel gezegd. Met een kustlijn van ongeveer 1200 km heeft u de keuze uit heel veel verschillende stranden, baaitjes, rotsformaties en ander prachtig natuurschoon. Maar ook de Nationale Parken in Costa Rica zijn ongelofelijk mooi. Costa Rica heeft een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Genieten dus voor de liefhebber van natuurschoon en dieren. Of u nu op zoek bent naar de dierrijke jungle, de indrukwekkende vulkanen of kratermeren of de schitterende stranden en prachtige onderwaterwereld, Costa Rica biedt het u allemaal.

Beste reistijd voor een rondreis door Costa Rica
U kunt uw rondreis door Costa Rica het beste plannen in de maanden januari t/m april of in de maand december. Het regenseizoen wordt op die manier vermeden en u heeft de meeste kans op heerlijk temperaturen.

Populaire reizen in Costa Rica


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Laat je tijdens deze all-in rondreis verrassen door de vele kleuren groen die de flora in Costa Rica te bieden heeft. Ook de ongelooflijke fauna varieert enorm, van kleine gifkikkers tot luiaards en l.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ga met ons mee op deze zeer bijzondere rondreis door twee prachtige landen in Midden-Amerika. In Costa Rica bezoeken we indrukwekkende natuurgebieden en genieten we van de flora en fauna, in Nicaragua.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Het gemakkelijk bereisbare Costa Rica biedt een rijk kleurenpalet aan flora en fauna. Zowel binnen als buiten de natuurparken spot je zonder veel moeite gifkikkertjes, toekans, luiaards en leguanen. W.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ga op avontuur in de prachtige natuur: van een canopy tour en zwemmen onder de rook van een vulkaan tot boogieboarden en op ontdekking langs watervallen in regenwouden. Met volop ruimte voor ontspanni.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Maak actief kennis met de tropische regenwouden, de actieve vulkanen en de vele tropische planten- en diersoorten van Costa Rica. We bezoeken de zandstranden van Manuel Antonio, de nevelwouden van Rin.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ontdek de hoogtepunten van Costa Rica met je eigen stoere 4WD huurauto. Van de Caribische laaglanden tot de rommelende Arenal vulkaan en van de nevelbosssen van Rincón de la Vieja tot de prachtige ba.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Tijdens deze trip reis je gemakkelijk en comfortabel per shuttlebus. De route leidt langs vele hoogtepunten. Je wisselt de natuurgebieden van La Fortuna, Monteverde, Rincón de la Vieja en Nationaal P.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Costa Rica is een heerlijke natuurbestemming met prachtige natuurparken. Je reist heel gemakkelijk en comfortabel met shuttlebussen van het ene naar het andere hoogtepunt in adembenemend mooi Costa Ri.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Tropisch Tortuguero, Caribisch Cahuita, de adembenemende Arenal vulkaan, het nevelwoud van Monteverde, het vulkaanlandschap van Rincón de la Vieja en badplaats Sámara: ontdek de hoogtepunten van Cos.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Guanacaste bij RIU Guanacaste.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

11-daagse Verre reizen naar Aruba bij 11 dg cruise Caribbean met Panamakanaal.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Puntarenas bij Planet Hollywood Costa Rica.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

16-daagse Verre reizen naar Alajuela bij 16 daagse fly drive Highlights of Costa Rica.... bekijk reis»

Spreektaal
Spaans
Tijd

San José
Valuta
Colon (CRC)
Weer
Max. 22°C

Costa Rica

Oppervlakte
51.100 km²

Inwoners
4.858 miljoen

Hoofdstad
San José

Airline
Costa Rica International Airlines

Reistijd en afstand
14 uur (AMS-SJO)) - 9.352 km

Tijdsverschil
- 8 uur (San José)

Verkeersbureau
> visitcostarica.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Costa Rica

3 redenen om uw rondreis bij een reisorganisatie te boeken
• Bespaar geld • Zekerheid • Bespaar tijd en ergernis

• Reisdocumenten voor een rondreis door Costa Rica
U heeft voor uw rondreis door Costa Rica geen visum nodig indien u korter dan 90 dagen in Costa Rica wilt verblijven. Let u bij binnenkomst in Costa Rica goed op of uw visumstempel inderdaad 90 dagen aangeeft. Indien dit niet het geval is kunt u, indien nodig, uw visum bij de migratie autoriteiten verlengen.
Uw paspoort dient bij inreis minimaal één lege visumpagina en een geldigheid van minimaal 6 maanden te hebben. Ook dient u een bewijs van retour- of doorreis vlucht te kunnen overleggen.

Tip: Wanneer u tijdens uw rondreis door Costa Rica ook een verblijf in Nicaragua of Panama plant, heeft u te maken met in- en uitreis stempels. Controleert u goed of u de juiste stempels heeft gekregen om problemen en boetes te voorkomen.
Houdt u er rekening mee dat u bij het verlaten van Costa Rica een vertrekbelasting van ongeveer 20 euro per persoon dient te betalen.

• Vaccinaties voor een rondreis door Costa Rica
Voor uw rondreis door Costa Rica worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Wanneer u Costa Rica via één van de gele koorts landen in reist, bent u ook verplicht zich in te laten enten tegen gele koorts.
In sommige gebieden van Costa Rica komt malaria en het zikavirus voor. Informeer vooraf goed naar de situatie in de gebieden die u tijdens uw rondreis aan doet en neem uw maatregelen tegen muggenbeten.
Overige vaccinaties en te nemen maatregelen zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl

• Eten tijdens uw rondreis door Costa Rica
Het typische Costa Ricaanse eten bestaat veelal uit rijst en bonen, met daarbij groente of salade. Veel inwoners van Costa Rica eten dit zelfs als ontbijt.
Probeer, wanneer u een restaurant gaat uitkiezen, eens een ‘Sodas’. Deze lokale restaurantjes bieden u een grotere keuze aan gerechten. Let daarbij wel op of de Sodas druk is, omdat het over het algemeen een goed teken is wanneer veel lokale mensen daar eten.
In Costa Rica heeft u ook een rijke keuze aan vers fruit. Banaan, meloen, mango, papaya, u heeft het voor het uitkiezen. Probeert u ook eens de Plátanos. Dit is een gebakken banaan en is heerlijk zoet.

• Drinken tijdens uw rondreis door Costa Rica
Ondanks dat het kraanwater vaak veilig is om te drinken raden we u toch aan flessenwater te gebruiken.
Door de ruime keuze aan vers fruit zijn ‘Batidos’ en ’Naturales’ erg populair in Costa Rica. Dit zijn een soort milkshakes waarin vers vruchtensap is gebruikt of waar alleen vruchtensap in is verwerkt. Ook koffie is in Costa Rica een nationale drank. Dit is met name te danken aan de zeer goede kwaliteit van de, in eigen land geproduceerde, koffie.
Langs de kant van de weg kunt u ‘Pipas’, kokosmelk direct uit de kokosnoot bestellen. Heerlijk verfrissend!

• Taal tijdens je rondreis door Costa Rica
De officiële taal in Costa Rica is Spaans. In de toeristische gebieden wordt ook regelmatig Engels gesproken. In de kleinere dorpen en in het binnenland echter niet. Het is dan ook aan te raden een zinnen- en woordenboekje in het Spaans mee te nemen.

• Veiligheid tijdens uw rondreis door Costa Rica
Ondanks dat Costa Rica naar Midden Amerikaanse begrippen een veilig land is, komt ook hier criminaliteit voor in de vorm van berovingen, overvallen en zakkenrollen.
We geven u dan ook graag een aantal tips om uw verblijf in Costa Rica zo veilig mogelijk te maken.
Uiteraard geldt ook hier altijd alert blijven, pas altijd goed op uw spullen, niet met uw kostbaarheden te koop lopen en niet alleen, en zeker niet na zonsondergang, naar afgelegen gebieden gaan.
Wanneer u zelf een auto wilt huren in Costa Rica is het zaak op te letten wanneer u een lekke band krijgt. Er zijn gevallen bekend van criminelen die banden lek steken en u daarna, onder het mom van hulp geven, overvallen.
Als u een taxi nodig heeft is het raadzaam alleen de officiële taxi’s te nemen. Dit zijn de rode taxi’s met een gele driehoek of de Taxis Unidos. Deze zijn oranje.
Tip: bewaar uw paspoort en andere waardevolle zaken in een kluis. U kunt dan, wanneer u op pad gaat, een kopie van uw paspoort, inclusief een kopie van uw inreisstempel, meenemen.
Let op: wanneer u tijdens uw rondreis de provincie Cartago wilt bezoeken is het raadzaam zich vooraf te laten informeren over de toestand daar. De hier liggende vulkaan Turrialba is actief en het wordt dan ook niet aangeraden dit gebied te bezoeken.