Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Costa Rica

O N T D E K • B E L E E F • G E N I E T

Rondreizen door Costa Rica

‘Rijke Kust’, dat is letterlijk de betekenis van de naam Costa Rica. En dat is zeker niet te veel gezegd. Met een kustlijn van ongeveer 1200 km heeft u de keuze uit heel veel verschillende stranden, baaitjes, rotsformaties en ander prachtig natuurschoon. Maar ook de Nationale Parken in Costa Rica zijn ongelofelijk mooi. Costa Rica heeft een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Genieten dus voor Lees meer

Populaire reizen in Costa Rica


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze familiereis door Costa Rica ontdek je de overweldigende en afwisselende natuur. Tochten door het tropische regenwoud laten je zoeken naar apen, neusbeertjes en luiaards. Je wandelt langs .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Costa Rica word je overweldigd door de prachtige natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, vulkanen en regenwouden waar je apen, neusbeertjes, luiaards, kroko.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Costa Rica wordt je overweldigd door de prachtige afwisselende natuur. Wildstromende rivieren, paradijselijke stranden, overweldigende vulkanen en regenwouden .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Costa Rica is met zijn tropische regenwou.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nicaragua en Costa Rica is veel afwisseling aanwezig. In Costa Rica, waar we de reis beginnen en eindigen, vind je volop natuur. Dierenliefhebbers kunnen hier .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Weinig landen zijn zo divers als Costa Rica. Tijdens deze reis ben je constant in de natuur en kun je veel (sportieve) activiteiten ondernemen. Van krokodillen spotten in het regenwoud, snorkelen tuss.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Ontdek de magie van Costa Rica en Panama tijdens deze betoverende rondreis! De reis begint met het bewonderen van het wereldberoemde Panamakanaal, gevolgd door een duik in de kleurrijke onderwaterwere.... bekijk reis»

Aantal dagen: 19 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Costa Rica wordt door veel reizigers wel het mooiste land van Midden-Amerika genoemd. Mooi is het zeker met een prachtige kustlijn en de groene binnenlanden met dichte regenwouden, duizenden watervall.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

In Costa Rica word je overdonderd door een geweldige natuurschoon. Zonnebadende leguanen, spelende capucijnaapjes, luiaards, wuivende palmbomen, nevelwouden en mangrovebossen: je kan het allemaal tege.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Beleef het beste van de indrukwekkende natuur van Costa Rica tijdens deze 16-daagse rondreis. In de kreken en kanalen van Tortuguero nationaal park gaan we op zoek naar kaaimannen, leguanen, slangen e.... bekijk reis»

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: Djoser

De wandel- en fietsreis begint en eindigt in de hoofdstad San José, gelegen in het centrale hoogland. Al fietsend en wandelend verken je dit tropische paradijs. Na een wandeling bij de krater van de .... bekijk reis»

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Costa Rica betekent ‘Rijke Kust’ in het Spaans en is een ideale bestemming voor een tropisch avontuur met kinderen. Verbaas je over de mooie natuur in de nationale parken Monteverde en Manuel Anto.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Stap deze winter aan boord van de Mein Schiff 1 en ontdek het Caribisch gebied onder de winterzon. Het schip vaart naar het exotische eiland Jamaica en de Mexicaanse havens Cozumel en Costa Maya. Verv.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Treed in de voetsporen van Freek Vonk tijdens deze veelzijdige familiereis door Costa Rica. Als een ware avonturier trek je door de mangroves op zoek naar krokodillen, kikkers en slangen. Zoevend aan .... bekijk reis»

Spreektaal
Spaans
Tijd

San José
Valuta
Colon (CRC)
Weer
Max. 18°C

Costa Rica

Oppervlakte
51.100 km²

Inwoners
4.858 miljoen

Hoofdstad
San José

Airline
Costa Rica International Airlines

Reistijd en afstand
14 uur (AMS-SJO)) - 9.352 km

Tijdsverschil
- 8 uur (San José)

Verkeersbureau
> visitcostarica.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Costa Rica

.
• Reisdocumenten voor een rondreis door Costa Rica
U heeft voor uw rondreis door Costa Rica geen visum nodig indien u korter dan 90 dagen in Costa Rica wilt verblijven. Let u bij binnenkomst in Costa Rica goed op of uw visumstempel inderdaad 90 dagen aangeeft. Indien dit niet <!-more->het geval is kunt u, indien nodig, uw visum bij de migratie autoriteiten verlengen.
Uw paspoort dient bij inreis minimaal één lege visumpagina en een geldigheid van minimaal 6 maanden te hebben. Ook dient u een bewijs van retour- of doorreis vlucht te kunnen overleggen.

Tip: Wanneer u tijdens uw rondreis door Costa Rica ook een verblijf in Nicaragua of Panama plant, heeft u te maken met in- en uitreis stempels. Controleert u goed of u de juiste stempels heeft gekregen om problemen en boetes te voorkomen.
Houdt u er rekening mee dat u bij het verlaten van Costa Rica een vertrekbelasting van ongeveer 20 euro per persoon dient te betalen.

• Vaccinaties voor een rondreis door Costa Rica
Voor uw rondreis door Costa Rica worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Wanneer u Costa Rica via één van de gele koorts landen in reist, bent u ook verplicht zich in te laten enten tegen gele koorts.
In sommige gebieden van Costa Rica komt malaria en het zikavirus voor. Informeer vooraf goed naar de situatie in de gebieden die u tijdens uw rondreis aan doet en neem uw maatregelen tegen muggenbeten.
Overige vaccinaties en te nemen maatregelen zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl

• Eten tijdens uw rondreis door Costa Rica
Het typische Costa Ricaanse eten bestaat veelal uit rijst en bonen, met daarbij groente of salade. Veel inwoners van Costa Rica eten dit zelfs als ontbijt.
Probeer, wanneer u een restaurant gaat uitkiezen, eens een ‘Sodas’. Deze lokale restaurantjes bieden u een grotere keuze aan gerechten. Let daarbij wel op of de Sodas druk is, omdat het over het algemeen een goed teken is wanneer veel lokale mensen daar eten.
In Costa Rica heeft u ook een rijke keuze aan vers fruit. Banaan, meloen, mango, papaya, u heeft het voor het uitkiezen. Probeert u ook eens de Plátanos. Dit is een gebakken banaan en is heerlijk zoet.

• Drinken tijdens uw rondreis door Costa Rica
Ondanks dat het kraanwater vaak veilig is om te drinken raden we u toch aan flessenwater te gebruiken.
Door de ruime keuze aan vers fruit zijn ‘Batidos’ en ’Naturales’ erg populair in Costa Rica. Dit zijn een soort milkshakes waarin vers vruchtensap is gebruikt of waar alleen vruchtensap in is verwerkt. Ook koffie is in Costa Rica een nationale drank. Dit is met name te danken aan de zeer goede kwaliteit van de, in eigen land geproduceerde, koffie.
Langs de kant van de weg kunt u ‘Pipas’, kokosmelk direct uit de kokosnoot bestellen. Heerlijk verfrissend!

• Taal tijdens je rondreis door Costa Rica
De officiële taal in Costa Rica is Spaans. In de toeristische gebieden wordt ook regelmatig Engels gesproken. In de kleinere dorpen en in het binnenland echter niet. Het is dan ook aan te raden een zinnen- en woordenboekje in het Spaans mee te nemen.

• Veiligheid tijdens uw rondreis door Costa Rica
Ondanks dat Costa Rica naar Midden Amerikaanse begrippen een veilig land is, komt ook hier criminaliteit voor in de vorm van berovingen, overvallen en zakkenrollen.
We geven u dan ook graag een aantal tips om uw verblijf in Costa Rica zo veilig mogelijk te maken.
Uiteraard geldt ook hier altijd alert blijven, pas altijd goed op uw spullen, niet met uw kostbaarheden te koop lopen en niet alleen, en zeker niet na zonsondergang, naar afgelegen gebieden gaan.
Wanneer u zelf een auto wilt huren in Costa Rica is het zaak op te letten wanneer u een lekke band krijgt. Er zijn gevallen bekend van criminelen die banden lek steken en u daarna, onder het mom van hulp geven, overvallen.
Als u een taxi nodig heeft is het raadzaam alleen de officiële taxi’s te nemen. Dit zijn de rode taxi’s met een gele driehoek of de Taxis Unidos. Deze zijn oranje.
Tip: bewaar uw paspoort en andere waardevolle zaken in een kluis. U kunt dan, wanneer u op pad gaat, een kopie van uw paspoort, inclusief een kopie van uw inreisstempel, meenemen.
Let op: wanneer u tijdens uw rondreis de provincie Cartago wilt bezoeken is het raadzaam zich vooraf te laten informeren over de toestand daar. De hier liggende vulkaan Turrialba is actief en het wordt dan ook niet aangeraden dit gebied te bezoeken.

">