Kies uw land, regio, stad

HARZ

Paradijslijk middelgebergte

De Harz is een van de bekendste Duitse middelgebergten. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Meer dan 8.000 km gemarkeerde wandelpaden doorkruizen het hoogste gebergte van Saksen-Anhalt. Dit fantastische natuurgebied biedt volop keuze voor (korte) wandelingen als meerdaagse wandeltochten. Brede dalen, smalle paden, schaduwrijke bossen en stromende beekjes worden omgeven door de prachtige bergwereld.

Een van de fascinerendste wandelwegen is de Harzer Hexen Stieg. Deze werd in 2017 door het Deutschen Wanderverband voor de 3e keer als Qualitätsweg Wanderbares Deutschland gecertificeerd, een ware Top Trail. In het hart ligt de 'wildernis' van het NationalPark Harz waar ook het hoogste, bekende deel te vinden is: de 1.141 m hoge Brocken.
Maar ook aan de rand van dit middelgebergte, bijvoorbeeld in de Zuid-Harz, is het puur natuur. Grotten en de witte gipsrotsen bepalen de sfeer die elk jaargetijde weer haar eigen kleur heeft. De Harz heeft ook een levendige, eeuwenoude culturele geschiedenis. Zelfs Johann Wolfgang von Goethe getuigt hiervan.
Tijdens uw wandeltochten kunt u in en rondom de Harz een van de talrijke UNESCO-wereldefgoed schatten bewonderen. Bijvoorbeeld het Oberharzer Wasserregal, dat wereldwijd als het belangrijkste voorindustriële waterhuishoudingssysteem van de bergbouw geldt. Maar ook het architectonische erfgoed Quedlinburg en Lutherstad Eisleben.

Voortreffelijke infrastructuur.
Dankzij de in 1886 opgerichte Harzklub e.V. ervaren we in de Harz een bewegwijzering waar je op kunt bouwen. De in totaal meer dan 50.000 wegwijzers leiden de wandelaars door het groene hart van Noord-Duitsland. Bekende Qualitätswege zijn hier de Harzer-Hexen-Stieg, de Harzer BaudenSteig, de Harzer Grenzweg en de Harzer Försterstieg. En dit slim uitgedachte systeem van bewegwijzering komt niet alleen meerdaagse tochten ten goede, nee, het is bijna kinderspel hier ook een heerlijke 'gewone' wandeling te maken. En uiteraard vinden we door de gehele Harz vele mogelijkheden om de inwendige wens te verzorgen, van eenvoudige uitspanningen tot culinaire hoogstandjes.

Aantal gevonden reizen: 2

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Luxueus genieten in deze fraaie vakantiewoningen in Schierke. Heerlijk gelegen op de zuidhelling en aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. Schierke is een klein en charmant plaatsje .... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Geniet van een heerlijke vakantie in één van de luxe woningen gelegen in het nationale park Harz. Een ideale locatie voor het hele gezin of met vrienden aangezien de huizen beschikken over twee badk.... bekijk reis»