Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie IJsland

Spectaculaire, unieke bezienswaardigheden

Bij IJsland denkt u waarschijnlijk direct aan sneeuw, ijs en gletsjers. Natuurlijk zijn die volop te bewonderen in IJsland maar dit schitterende land biedt u nog veel meer interessante, spectaculaire en unieke bezienswaardigheden. Eigenlijk is IJsland in elk seizoen een bezoek waard. De lente wanneer al het groen weer tot leven komt en de trekvogels terug komen. De zomer waarin de dagen zeer lang zijn en vele activiteiten te ondernemen zijn. De herfst zet IJsland in de prachtigste kleuren en de winter is contrastvol met zwarte lava en witte sneeuw en ijs. Het prachtige natuurschoon van IJsland is waarom veel toeristen hier naar toe komen. En dat is zeker niet voor niets. De Nationale Parken, gletsjers, vulkanen, indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en lagunes zullen u verbaasd doen staan door hun puurheid en schoonheid. Natuurlijk zijn in IJsland ook verschillende steden en dorpen waarvan wij vinden dat zij op uw lijstje voor uw rondreis zouden moeten staan. Het hippe, moderne Reykjavik, met toch veel historie, staat daarvan met stip op nummer één. Maar ook het traditionele Skógar en het 19e eeuwse stadje Stykkishólmur zouden niet op uw lijstje moeten ontbreken. Een rondreis door IJsland betekent avontuur, natuurschoon, spectaculaire landschappen en wonderen der natuur.

Beste reistijd IJsland
Zoals eerder is vermeld is IJsland in elk seizoen een aantrekkelijke reisbestemming, maar wanneer u de koudste maanden en grootste drukte wilt vermijden, raden we u aan in mei of september naar IJsland te reizen. De maanden juni tot en met augustus zijn de maanden waarin meer toeristen naar IJsland trekken. Wanneer u graag een wintersportvakantie in IJsland wilt vieren kunt u beter de maanden december tot en met april kiezen.

Aantal gevonden reizen: 42

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Pharos

Ontdek de hoofdstad Reykjavík en de Golden Circle en ga op zoek naar het magische noorderlicht. Neem je een goede camera mee? Weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek als IJsland..... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Een ideale korte reis waarin u vanuit uw vakantiewoning uitstapjes maakt naar de Blue Lagoon, watervallen en geisers. Uiteraard zit ook de trendy hoofdstad Reykjavik in het programma..... bekijk reis»

Aantal dagen: 5 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Ervaar winters IJsland tijdens deze rondreis. Ontdek het zuiden van IJsland met onder andere de Golden Circle, Skaftafell National Park en Reykjavik. En ga ook zeker op zoek naar het Noorderlicht!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Met dit rondje om IJsland ziet u in één week alle hoogtepunten van dit mooie eiland..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Als je alles wilt zien dat IJsland te bieden heeft en in je eigen tempo wilt rondrijden, is dit de perfecte reis voor jou. Snaelfellsness nationaal park wordt ook wel IJsland in het klein genoemd, ech.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Lekker in je eigen tempo alle pracht van IJsland ontdekken. Na aankomst op de luchthaven stap je in je huurauto en begint het grote genieten. De wegen in IJsland zijn zelfs in de winter prima te berij.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Beleef IJsland in de winter! Ga op zoek naar het Noorderlicht, ontdek de gletsjers en de Golden Circle. Neem zeker een goede camera mee, want weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek als IJsland..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

IJsland is echt zo'n bestemming die iedereen een keer gezien wil hebben. Wij hebben daarom nu een unieke kans om deze droom waar te maken. Een groepsrondreis met Nederlandse reisleiding. Je ziet aller.... bekijk reis»

Aantal dagen: 5 dagen

Reisorganisatie: Kras

Excursiereis Magisch IJsland & het Noorderlicht.... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Avontuurlijke autorondreis inclusief entree in het Myvatn natuurbad en een walvissafari..... bekijk reis»

Aantal dagen: 11 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Op uw gemak de magie van dit bijzondere land ontdekken. U volgt de ringweg en komt langs vele hoogtepunten. U verblijft op vier plaatsen 2 aaneengesloten nachten, wat een rustiger programma oplevert..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Met je eigen 4WD huurauto ontdek je de westkust, de Golden Cirkel met de IJslandse geisers, watervallen en de adembenemende natuur van Nationaal Park Thingvellir. Als finale bezoek je de Eyjafjallajö.... bekijk reis»

Aantal dagen: 13 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Een ontspannen rondreis waarbij u steeds 2 nachten op één plek verblijft. Alle hoogtepunten van IJsland zijn inbegrepen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 5 dagen

Reisorganisatie: Kras

Individuele rondreis incl. huurauto met o.a. Blue Lagoon, Skogafoss, Gullfoss, Thingvellir.... bekijk reis»