Excursiereizen

Excursiereizen

Een excursiereis kunt u op verschillende manieren ondernemen. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: U gaat genieten van een gevarieerd programma aan vele attracties en bezienswaardigheden rondom uw vakantieplek. Maakt u een excursie rondreis, dan gaat u van plaats naar plaats, van gebied naar gebied of zelfs over meerdere landen. U geniet telkens weer van het vele, interessante moois, dat uw bestemming te bieden heeft.

Een excursiereis kan per (eigen) auto, trein, bus en natuurlijk ook als verre rondreis. De meeste reisorganisaties bieden een hele brede keuze aan excursiereizen want er is veel vraag naar. Er zijn zelfs diverse specialisten, zowel naar reissoort, onderwerp als naar vervoersmiddel. Boekt u uw excursiereis bij een reisorganisatie dan is alles van te voren voor u geregeld. En u beschikt over uw ‘eigen’ reisgids. De gids is gespecialiseerd in het thema van uw reis en weet alles over de bezienswaardigheden die u gaat bezoeken. Erg gewild zijn thema’s rondom kunst, cultuur, culinair, muziek en historie. Maar er zijn ook talrijke andere onderwerpen: Bierbrouwerijen, wijngoederen en kastelen, bijzondere steden, autofabrieken en ja, ook weer vele combinaties. Een excursiereis is een ideale manier om ontspannen te genieten van alle interessante en mooie dingen rondom uw vakantieplaats. Een georganiseerde excursiereis kent een veelal goed gevuld voor u samengesteld dagprogramma. Echter, u bent niet constant aan ‘het bezichtigen’. Uw reis wordt steeds afgewisseld door vrije dagen die u dan zelf naar eigen idee invult.

De voordelen van een excursiereis zijn vooral:

• het gevarieerde programma aan vele hotspots rondom uw vakantieplaats
• de accommodaties zijn geregeld en liggen centraal
• de volledige verzorging
• de meeste excursies zijn inbegrepen
• u komt op plekken waar u anders misschien niet was geweest
• een aantrekkelijke prijs

Excursiereizen per eigen auto
Een autorondreis geeft natuurlijk het perfecte ‘Vrijheid – Blijheid’ gevoel. U organiseert alles zelf en reist in uw eigen tempo. U heeft dan zelfs de keus om wel of niet van te voren alle accommodaties zelf te regelen. En het hoeven niet persé allemaal hotels te zijn. U heeft ook de keus uit kleinere pensions, appartementen, campings of een combinatie. U heeft het allemaal in eigen hand, ook de hotspots die u beslist op uw reis wilt gaan bezichtigen. En geen zin om het zelf allemaal uit te zoeken? Dan boekt u gewoon een complete excursie rondreis bij een van onze aangesloten reisorganisaties.

Excursiereizen per bus en trein
De excursiereizen per bus zijn erg populair, ook die per trein. Dit zijn vooral geheel verzorgde reizen, waarbij u niets hoeft te doen als alleen maar genieten. Alles is voor u geregeld. Er worden volop prachtige reizen aangeboden waarbij u overal komt, maar het enerverende sturen aan de buschauffeur en de treinmachinist overlaat. Een ander, belangrijk voordeel is natuurlijk uw reisgids. Bij busreizen kan dat ook de chauffeur zelf zijn; in grote plaatsen wort er vaak gebruik gemaakt van deskundige lokale gidsen. De reisgids is de specialist, die u alles kan vertellen en uitleg zal geven over de prachtige bezienswaardigheden die u gaat bezoeken.

Excursiereizen per vliegtuig
Hier hebben we het niet persé over vakanties buiten Europa. Wel dat reizen met de auto niet direct voor de hand liggend is of dat u geen zin heeft in een bus- of treinreis. U gaat per vliegtuig naar het land van uw keuze en ter plaatse reist u verder per comfortabele touringcar. Ook hier de begeleiding van een reisgids, iets wat juist bij een verre rondreis ideaal is. Uiteraard kunt u een intercontinentale excursiereis ook geheel zelf regelen of u boekt een fly-drive waarbij dan in ieder geval het vervoer geregeld is.

Zelf regelen of toch niet?
We houden het zo graag in eigen hand. En waarom ook niet? We geven u een paar tips. Reist u met de auto? Regel vooraf uw overnachtingen. Want anders zit u elke dag met de vraag: Waar overnachten we? En dat kan nog weleens een dingetje zijn. Vooral in het hoogseizoen. En het hoogseizoen is niet alleen maar juli/augustus! Dat kan ook rondom belangrijke feestdagen zijn en diverse festiviteiten en festivals. En ook dat kan per land heel verschillend zijn. En als er nog een kamer vrij is, betaalt u dan niet de ‘hoofdprijs’?! Vooraf de accommodaties geregeld hebben is zeker aan te raden. Een nadeel is natuurlijk dat u dan wel gebonden bent aan uw reisschema, dat dan min of meer vast staat. Onderweg uw accommodatie regelen geeft dus meer bewegingsvrijheid, maar kan ook de nodige stress opleveren.

Goed bekendstaande organisaties
Reisorganisaties zijn over het algemeen al jaren bekend met het land van uw excursiereis. Ze weten goede prijzen uit te onderhandelen, want zij kennen immers de weg en werken ter plaatse samen met betrouwbare partners. Zo regelen zij goedkope excursierondreizen. De reisaanbieder zorgt ook voor comfortabele hotels en originele, authentieke plaatselijke logeeradresjes. En als er eens wat mis is, dan kunt u op hen terugvallen.

TIP 1 – Goed vergelijken De vraag naar excursiereizen is groot. Hierdoor biedt iedere reisorganisatie volop keus in voordelige excursiereizen, zowel binnen als buiten Europa. Het is dan ook aan te raden deze reizen en de reisaanbieders goed te vergelijken, zowel qua reisthema als op prijs. Boeken via een reisorganisatie kan u al gauw 40 tot 60% besparen opleveren.

TIP 2 – Extra informatie
Wilt u zich vooraf extra informeren over een reis? Veel reisorganisaties organiseren landendagen. U kunt dan erg veel te weten komen over die landen en wat de reizen allemaal inhouden. Via onze nieuwsbrief informeren wij u over alle goedkope, voordelige excursiereizen.

Aangesloten reisorganisaties
Rondreizen.nl werkt samen met goed bekendstaande reisorganisaties. Allen zijn aangesloten bij de ANVR / SGR en het Calamiteitenfonds. Hier vindt u het overzicht van alle bij ons aangesloten reisorganisaties. Zij organiseren wereldwijd excursiereizen, ook in  Europa.

TIP 3 – Aantrekkelijke aanbiedingen
Veel reisorganisaties hebben regelmatig erg aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld tijdens een actieweek, bij de introductie van een nieuwe excursiereis of een verkeersbureau, dat hun land extra wil promoten. De kortingen kunnen flink oplopen. Mis niets en schrijft u nu in op onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de scherpste aanbiedingen.