Fly-drives

FLY – DRIVES

Een heerlijke manier van rondreizen. Het is alles ‘Vrijheid – Blijheid’ wat de klok slaat. Gaan en staan waar u dat wil, in uw eigen tempo. Wel of niet van te voren alle accommodaties geregeld. Vrijheid in optima forma maar wel heel veel ontdekken. Inmiddels een erg populaire manier om een land te verkennen. Om deze reden bieden zo ongeveer alle reisorganisaties fly-drives aan, ook binnen Europa. Met of zonder accommodatie Het kenmerk van een fly-drive is natuurlijk dat u een vlucht boekt en dat op het vliegveld uw huurauto klaar staat. Zo, uw reis gaat beginnen. Maar dan rijst de vraag: Waar overnachten we? En dat kan nog weleens een dingetje zijn. Vooral in het hoogseizoen. En als er nog een kamer vrij is, betaalt u dan niet de ‘hoofdprijs’?! Vooraf de accommodaties geregeld hebben is zeker aan te raden. Een nadeel is natuurlijk dat u dan wel gebonden bent, uw reisschema staat min of meer vast. Onderweg uw hotel regelen geeft dus meer bewegingsvrijheid, maar kan ook de nodige stress opleveren. Misschien is het ook wel een beetje afhankelijk hoe ervaren u bent, of u de taal machtig bent en misschien spelen de te bezoeken landen ook wel een rol. Overigens, bij de meeste fly-drives zijn de hotelovernachtingen inbegrepen.

De belangrijkste voordelen van een fly-drive zijn:

• het grote ‘vrijheid – blijheid’ – gevoel
• met de auto vakantievieren en zelf bepalen of u stopt of doorrijdt
• in uw eigen tempo van plaats naar plaats
• geen gezoek naar een passende accommodaties, dat is geregeld
• u komt op plekken waar u anders misschien niet was geweest
• aantrekkelijke prijzen

Goed bekendstaande organisaties
Een gerenommeerde reisorganisatie, die al jaren met het land van uw rondreis bekend is, weet goede prijzen uit te onderhandelen. Zij kennen immers de weg en werken samen met betrouwbare partners. Oké, het gaat natuurlijk ook wel eens mis, maar over het algemeen is het verloop van uw fly-drive rondreis gewoon in orde. En als het dan toch een keer wat tegen zit, dan kunt u altijd op de reisaanbieder rekenen.

Grote vraag, goede keus
Er worden erg veel fly-drives aangeboden. Over de hele wereld, ook in Europa. Doordat de vraag naar fly-drives groot is, heeft iedere reisaanbieder een goede keuze. Het is dan ook aan te raden deze reizen goed te vergelijken, zowel qua land als op prijs. Erg populair zijn o.a. de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Australië, Zuid-Afrika en de meeste landen in Europa.
Een goede tip: Veel reisorganisaties organiseren landendagen waarop u erg veel over die landen te weten kunt komen. Via onze nieuwsbrief informeren wij u.

Beste prijs
Door een fly-drive te boeken bij een reisaanbieder heeft u veelal de beste prijs. De reisorganisatie koopt immers ‘groot’ in en weet daardoor goede prijzen te bedingen. Zowel voor de vliegtickets, als de huurauto en de hotels. Dat is ook wel logisch, want zij brengen het hele jaar door klanten. Zo bespaart u soms al gauw 40 tot 60% op uw rondreis. Als u het leuk vindt zelf alles uit te zoeken geeft dat veel voldoening, als alles goed gelukt is. Maar het is een hele klus, die veel tijd kost. Let wel op alle aansluitingen, toeslagen (!) en dat u uw huurauto bij een solide bedrijf boekt.

Aangesloten reisorganisaties
Rondreizen.nl werkt samen met een groot aantal, goed bekendstaande reisorganisaties. Ze zijn alle aangesloten bij de ANVR / SGR en het Calamiteitenfonds. Klik hier voor het overzicht van alle bij ons aangesloten reisorganisaties, die wereldwijd fly-drives organiseren.

FLY-DRIVE RONDREIS TIP
Veel reisorganisaties hebben regelmatig erg aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld tijdens een actieweek of bij de introductie van een nieuwe rondreis. De kortingen kunnen flink oplopen. Mis niets en schrijft u nu in op onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de scherpste aanbiedingen.