Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Frankrijk

Frankrijk. Bruisend Parijs, heerlijke wijn, Provence, Dordogne, Champagne en de zonnige Mediterrané,

Foto: Lavendel velden in de Provence

Oh la, la, vive la France

Frankrijk is het grootste land van West-Europa en ruim zestien maal zo groot als Nederland. Het eerste dat je zal opvallen tijdens een reis door Frankrijk is de enorme afwisseling tussen de landstreken. Omdat Frankrijk – als enige Europees land – zowel tot Zuid- als Noord Europa behoort zijn er grote verschillen in klimaat, bodem en cultuur.

Frankrijk heeft veel landbouw. Ruim de helft van het land wordt gebruikt voor het verbouwen van groenten, fruit, granen of wijndruiven. Deze producten vormen de basis voor de beroemde Franse keuken en de uitstekende Franse wijnen. Die ook weer per regio verschillend zijn.

Ook de mensen in Frankrijk verschillen per regio. De Kelten uit Bretagne verschillen van de inwoners van de Provence zoals een glas Champagne verschilt van een glas Bordeaux wijn. Een ding verbindt alle Fransen: hun nationalisme. De Fransen zijn trots op hun land en hun streek en laten je graag merken waarom het leven juist bij hen het beste is.

Liefhebbers van lekker eten, prachtige en afwisselende natuur en een unieke cultuur zullen genieten van hun rondreis door Frankrijk.

Beste reistijd Frankrijk
Wanneer u het beste naar Frankrijk reist, hang af van het soort vakantie dat u wilt beleven. Frankrijk heeft drie klimaatzones. Van Continentaal voor het noorden, oosten en midden van het land, Atlantisch voor de Westkust tot Mediterraan in het zuiden. In de winter kan in het in de Provence en aan de Côte d’Azur aangenaam zijn, maar het kan er ook sneeuwen. Over het algemeen zou je zeggen dat een rondreis door Frankrijk het beste in het voor- of najaar gemaakt kan worden. Maar net zoals alle Europese landen is Frankrijk prima het hele jaar door prima geschikt.

Populaire reizen in Frankrijk


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Pharos

Charmant familiehotel met 23 kamers bovenaan Rocamadour bij het kasteel. Je loopt zó naar de trappen om af te dalen naar de kronkelstraatjes in het centrum van Rocamadour. Tegenover het hotel is een .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Heerlijk strandverblijf direct aan het strand van de Côte d'Azur. Vanuit het hotel wandel je zó naar het strand en het centrum van Saint-Aygulf. Vanuit Saint-Aygulf bezoek je ook gemakkelijk .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Ontzettend leuk en goed geprijsd hotel praktisch in het centrum van Beaune. Uitstekend restaurant, gezellige bar, buitenzwembad en gratis parkeren voor de deur en in de garage van het hotel..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Charmant traditioneel Frans hotel op ca. 100 m van het centrum van Souillac. Een goed overnachtingshotel op de heen- of terugweg naar of vanuit Spanje en Portugal..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Mooi gelegen hotel aan zijriviertje van de Lot in de Dordogne. Op 15 km van Cahors en snelweg A20 en is een ideaal overnachtingshotel op weg naar Spanje of Portugal..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Het Hotel Mercure Parijs Montmartre Sacre Coeur kent een aantal grote voordelen om van een heerlijk verblijf in Parijs te genieten: uiterst ruime kamers voor Parijse begrippen, een meer dan uitstekend.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Driesterren charme hotel Les Nations is gelegen op 200 m van het operagebouw in het centrum van Vichy. Ideaal als overnachtingshotel op weg naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Op weg naar de Côte d'Azur of op de terugreis naar Nederland een stop in een prachtige plaats met verblijf in een charmant hotel? Ideaal: slechts 1 ½ km van de snelweg en op loopafstand van het.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Stop op weg naar het zuiden of op de terugreis naar Nederland in dit onlangs gerenoveerde 3-sterrenhotel in het centrum van Vendôme. Het hotel straalt dezelfde koninklijke uit als het kasteel van C.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Stop op weg naar het zuiden of op de terugreis naar Nederland in dit onlangs gerenoveerde 3-sterrenhotel in het centrum van Vendôme. Het hotel straalt hetzelfde koninklijke uit als het .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Ontzettend leuk en goed geprijsd hotel praktisch in het centrum van Beaune. Uitstekend restaurant, gezellige bar, buitenzwembad en gratis parkeren voor de deur en in de garage van het hot.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Modern en comfortabel hotel direct naast het historische centrum van Troyes..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Modern en comfortabel hotel direct naast het historische centrum van Troyes..... bekijk reis»

Reisorganisatie: Pharos

Proef, ruik, hoor en voel de zwoele Côte d'Azur. Het zilte zeewater, de geur van de dennenbomen, het geluid van de krekels en warme zon op je huid maakt de Zuidfranse kust tot een ui.... bekijk reis»

Spreektaal
Frans
Tijd

Parijs
Valuta
Euro
Weer
Max. 17°C

Frankrijk

Oppervlakte
643.801 km²

Inwoners
ca. 67 miljoen

Hoofdstad
Parijs

Airline
Air France-KLM

Reistijd en afstand
AUTO: Utrecht - Parijs 410 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Frans Verkeersbureau

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Frankrijk


Praktische tips bij een rondreis door Frankrijk
Reisdocumenten Frankrijk
In Frankrijk zijn dezelfde documenten geldig als in Nederland. Je moet dus beschikken over
Lees meer