Kies uw land, regio, stad

Ontdek GERA Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_gera_rondreizen.nl
GERA. Stad van Otto Dix

Ligging. Gera ligt in het bekende natuurgebied Vogtland, oostelijk Thürigen, tussen Jena en Altenburg. Het is een middelgrote stad. Door Gera stroomt de Weiße Elster, waar ook de Elsterradweg langs loopt. Even ten zuiden van Gera loopt de Prädikatswanderweg Elsterperlenweg. Van Wünschendorf, geheel langs de rechteroever van de Weiße Elster naar Greiz en aan de andere zijde van de rivier weer terug.

Thüringen_gera_rondreizen.nl Het stadhuis

Het stadje
Gera is een middeleeuws stadje, dat al in 995 genoemd wordt. Sinds 1569 is het al verbonden met Nederland toen gevluchte protestanten zich hier vestigden voor de productie van laken. Ondanks de grote stadsbrand van 1789 zijn veel mooie gebouwen overgebleven. Op de Markt is een van de mooisteLees meer

Populaire reizen in Gera


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Een weekje onbezorgd genieten van een All Inclusive vakantie en je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen. Bij het Fair Resort in Jena ga je genieten van talloze faciliteiten en een prachtige omg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Ravotten in het indoor speelparadijs, 70 meter glijplezier in het subtropisch zwemparadijs en dagelijkse animatie in het Rhön Park Aktiv Resort in Hausen-Roth. De kinderen zullen hier bij weer of gee.... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een afwisselende reis naar het gezellige Thüringen die u kennis laat maken met de natuur & cultuur die deze prachtige streek rijk is..... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een afwisselende reis naar het gezellige Thüringen die u kennis laat maken met de natuur & cultuur die deze prachtige streek rijk is..... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Gera
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 17°C

Oppervlakte
152,2 km²

Inwoners
93.000

Hoofdstad
Gera

Airline
Per auto - 6½ uur

Reistijd en afstand
Utrecht- Gera 589 km.

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Verkeersbureau Gera, Burgkeller, Markt 1a, 07545 Gera, telefoon +49 (0) 365 838 11 11

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Gera

FOTO © CREDITS
Andreas Weiss; Rasmus Schübel; Jens Hauspurg; Martin Krichner; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl

Alle stadjes in Thüringen: Altenburg, Apolda, Bad Frankenhausen, Bad Langensalza, Bad Liebenstein, Bad Salzungen, Bad Tabarz, Dornburg-Camberg, Erfurt, Eisenach, Gera, Gotha, Greiz, Ilmenau, Jena, Meiningen, Nordhausen, Oberhof, Rudolstadt, Saalburg, Saalfeld, Schmalkalden, Sondershausen, Weimar, Weißensee