Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Indonesië

Fascinerend veelzijdig. Van dampende jungle op Sumatra tot bruidsende wereldstad Jakarta op Java. Grootse groene rijstterrassen, Yogyakarta, het Toba-meer, de Bromo vulkaan, oerang-oetangs, vele gave tempels, fietsen over Bali, snorkelen boven fel gekleurd koraal, kunstenaarsdorp Ubud en heerlijk eten!

Foto: Stoepa's van het beroemde heiligdom, tempelcomplex Borobodur op Java

Fascinerend
Een rondreis naar Indonesië betekent het ontdekken van 18.110 verschillende eilanden, ruim 400 vulkanen, 210 miljoen inwoners en meer dan 100.000 kilometer strand. Indonesië is onvoorstelbaar groot. Tijdens een vakantie in dit land verbaas je je over grote tegenstellingen. Terwijl de rijken winkelen in luxe shops op bijvoorbeeld het vakantie eiland Bali verdient de helft van de beroepsbevolking nog geen € 2 per dag, maar het levensonderhoud is natuurlijk niet te vergelijken met de westerse standaard. Op een reis door Indonesië staan drukke wereldsteden als Yogyakarta en Jakarta en Medan weer tegenover honderden onbewoonde eilanden. Geniet op reis van de hagelwitte stranden met daar tegenover ondoordringbare regenwouden. Liefhebbers van een avontuurlijke vakantie met een praktische, flexibele en geduldige instelling zullen hier de rondreis van hun leven maken.

Beste reistijd
Indonesië kent verschillende klimaattypen: het tropisch regenwoudklimaat en o.a. in delen van Java, Bali en Irian Jaya een savanneklimaat. In de bergen heerst een hooggebergte klimaat. Hierdoor ligt in Nieuw-Guinea boven de 4500 m eeuwige sneeuw. Over het algemeen is het in Indonesië overdag zo’n 30° en ’s nachts rond de 23°. is het regenseizoen van november tot maart. In principe kunt u het hele jaar door prima vakantie vieren, wel loopt de beste reistijd van ca. april tot ca. oktober.

Populaire reizen in Indonesië


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg/busreis Indonesië incl. ontbijt met o.a. Medan, Tobameer, Bukittinggi, Jakarta, Borobodur tempel, Bromo vulkaan en Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: KRAS

15 of 16-daagse groepsrondreis Bali Compleet met o.a. Ubud, Cadidasa en Lovina incl. excursies en entreegelden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis Indonesië inclusief ontbijt met o.a. Makassar, Bira, de cultuur van de Kajang en Toraja, Tempemeer, Sengkang en vrije dagen op Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Rondreis Indonesië - Java & Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis Indonesië inclusief ontbijt met o.a. Makassar, Bira, de cultuur van de Kajang en Toraja, Tempemeer, Sengkang en vrije dagen op Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: KRAS

12, 14 of 17-daagse Individuele rondreis stranden van Bali met overnachtingen aan het strand in Zuid en Noord-Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg/busreis Indonesië incl. ontbijt met o.a. Medan, Tobameer, Bukittinggi, Jakarta, Borobodur tempel, Bromo vulkaan en Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: KRAS

10, 17 of 21-daagse Individuele rondreis Bali cultuur & strand met overnachtingen in Ubud en aan het strand.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: KRAS

15 of 16-daagse groepsrondreis Bali Compleet met o.a. Ubud, Cadidasa en Lovina incl. excursies en entreegelden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Rondreis Indonesië - Java & Bali.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis Indonesië inclusief ontbijt met o.a. Denpasar, Ubud, Tuban/Kuta en Lombok.... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Tui

Na een lange vlucht vertroeteld worden met een Balinese massage van het huis? In Mahagiri Villa's staat het hele team klaar om je een onvergetelijke zonvakantie in Sanur op Bali te bezorgen. Als rust,.... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Tui

Hotel Bali Agung Village zou zo de filmset kunnen zijn van een Balinees tempeldorp: stenen huisjes met prachtige Balinese houten deuren, traditionele alang alang daken en overal Balinese beelden, palm.... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Tui

Op zoek naar een tweede thuis? Sla Nusa Dua Beach Resort op Bali dan op onder je favorieten. Chillen aan de poolbar, zonnen onder felrode parasols, zingen onder de rainforest shower en alle luxe die j.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Indonesië

BALI

Het eiland Bali is een goede combinatie van cultuur, kunst en natuur. Een bekend kunstenaarscentrum is het plaatsje Ubud. Het is als het ware het Montmartre van Bali. Op elke hoek van de straat vindt u kunstschilders die u graag met keuze uit vele schilderstijlen vereeuwigen. Even voorbij Ubud is het Monkey Forest Park. Te midden van de natuur leven hier honderden, brutale apen, de makaken. Waar toeristisch Bali natuurlijk echt voor staat zijn de kilometers lange witte zandstranden en de uits...

Lees meer

DENPASSAR

De bruisende hoofdstad van Bali. Vele winkelcentra, heel veel restaurants en mooie culturele overblijfselen. In het indrukwekkende Bali Museum ziet u lokale kunst en stoffen maar ook muziek en theater uitvoeringen.

SEMINYAK

Een bezoek aan Seminyak mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in Indonesië. Deze stad op Bali bevat de mooiste stranden van het eiland. U geniet hier van legendarische zonsondergangen en mooie Balinese ceremonies op het strand. De vele kuuroorden en chique boetiekjes zijn een goede afwisseling van het strand, al is het maar voor even.

KUTA

Bezoekers roemen het strand van Kuta als de beste van Bali. Maar liefst acht kilometer schoon zand wacht hier op de zonaanbidders. Het uitgaansleven in Kuta is geweldig met een enorme keuze in nachtclubs en restaurants.

SENGGIGGI

Senggigi is een gebied van Lombok en is een prima uitvalsbasis voor een tocht langs lokale dorpjes zodat u het authentieke Indonesië tijdens uw rondreis leert kennen. U kunt ook heerlijk ontspannen op het strand of een bezoek brengen aan Pura Batu, een hindoetempel die is gebouwd op een grote stenen boog.

JAKARTA

De hoofdstad van Indonesië moet u tijdens uw rondreis zeker ook ervaren. Jakarta is chaotisch, druk en kosmopolitisch. Er wonen miljoenen mensen van over de hele wereld en de stad heeft het beste uitgaansleven van heel Azië. Verbaas u over de totale chaos in het verkeer en geniet van allerlei heerlijke gerechten die u op straat kunt kopen.

BOROBUDUR

Een bijzonder en het grootste Boeddhistisch tempelcomplex ter wereld, gebouwd in de 9e eeuw. Inmiddels behorend tot het UNESCO wereld erfgoed. Als u tijdens uw rondreis Java bezoekt staat dit heiligdom beslist op uw programma. De Borobudur (Javaans: Barabudhur) staat op Midden-Java, zo’n 40 km van Jogjakarta.

ABANG

De droomlocatie voor iedere duikliefhebber. Zeldzame koraalriffen en ongewone zeedieren zijn hier de normaalste zaak van de wereld. Jemeluk Beach is een idyllisch strand en geknipt voor een mooie avondwandeling

LEGIAN

Op het strand hangt een ontspannen sfeer waar surfers en zonaanbidders samen genieten. U kunt er ook heerlijk shoppen op diverse markten of lekker eten in de vele restaurants en cafés. ’s Avonds ziet u een show van vuurdansers op het strand of speelt u gewoon een potje voetbal met de ‘’locals’’ op Blue Ocean Beach.

Spreektaal
Bahasa Ind.
Tijd

Jakarta
Valuta
Rupiah (IDR)
1€ = 17353.51 IDR
Weer
Max. 34°C

Indonesië

Oppervlakte
1.910.931 km²

Inwoners
261,2 miljoen

Hoofdstad
Jakarta

Airline
Garuda

Vliegtijd en afstand
15 uur (AMS-CGK) - 11.368 km

Tijdverschil
+ 5 uur (Jakarta)

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Toerisme Indonesië

Hier vind je Indonesië

Praktische tips bij een rondreis door Indonesië

Reisdocumenten  Het is voor Nederlanders niet nodig om voor vertrek een visum aan te vragen. Uw paspoort moet na binnenkomst in Indonesië nog 6 maanden geldig zijn. Ter plaatse koopt u een toeristenpas voor maximaal 30 dagen en kan uw rondreis beginnen. In het vliegtuig krijgt u een formulier waarmee u dit kunt aanvragen. Alleen voor een langer verblijf (tot 60 dagen) moet er vooraf bij de Indonesische ambassade een visum worden aangevraagd. Een zogenaamd sociaal-cultureel visum is ook 60 dagen geldig, maar kan in Indonesië met maximaal vier maal een maand worden verlengd. Voor een dergelijk visum is een uitnodiging uit Indonesië met een garantstelling van een Indonesische inwoner nodig.

Eten tijdens uw rondreis door Indonesië Of u tijdens uw rondreis in Indonesië nu in een luxe restaurant of bij een kraampje op straat eet, u loopt altijd het risico dat u diarree oploopt. Wees voorzichtig met bevroren producten (ijsblokje, milkshakes of softijs) omdat u niet weet welk water men heeft  gebruikt bij de bereiding. Melkproducten zijn ook niet aan te raden omdat deze in Indonesië nauwelijks worden gebruikt en daarom ook niet veilig worden bewaard. Recent gekookte dranken zoals koffie en thee zijn veilig. Overigens eet u tijdens uw rondreis in Indonesië uitstekend. Het aanbod en de variatie is enorm groot. Bij straatverkopers eet u vaak de meest bijzondere, vers klaargemaakte gerechten. Kies voor een verkoper die het druk heeft!

Drinken tijdens uw rondreis door Indonesië Tijdens uw rondreis door Indonesië verliest u veel vocht, dat is normaal. Het is daarom belangrijk om tijdens uw reis veel te drinken. Drink niet teveel alcohol want dat werkt vocht afdrijvend. Drink ook geen ijskoude dranken omdat het temperatuurverschil dan te groot is. Met het drinken van thee vult u uw vochttekort prima aan en het water is gekookt, dus veilig. Overigens kunt u bijna overal water in plastic flessen krijgen. Zorg dat deze verzegeld zijn voor u ze gebruikt.

Taal tijdens je rondreis door Indonesië In het grootste deel van Indonesië spreekt de bevolking geen tweede taal. Het is daarom aan te raden de basis van het Indonesisch te leren voordat u naar Indonesië vertrekt. Door je kennis van de taal gaan deuren open en betaalt u vaak een lagere prijs.

Veiligheid tijdens uw rondreis door Indonesië Indonesië is relatief zeer veilig. De bevolking is enorm gastvrij en de kans dat u tijdens uw rondreis door Indonesië vijandig wordt benaderd is bijzonder klein. Toch is er met de politieke onrust in bepaalde gebieden wel reden tot voorzichtigheid. Meng u niet in demonstraties. Het meeste hebt u nog te vrezen van bacteriën en virussen. Deze risico’s zijn overigens het kleinst in de geijkte toeristische gebieden zoals op de vakantie eilanden Sumatra, Java en Bali en wat groter in de zogenaamde “buitengebieden” zoals Irian Jaya.