Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Kenia

Veelzijdig rondreisland: combineer strand en safarigebieden bv. Tsavo bij Mombassa; spot hier de 'rode' olifanten.

ONTDEK • BELEEF • GENIET

Foto: Kudde Afrikaanse olifanten op een safari-reis met op de achtergrond de Kilimanjaro

KENIA. De Big Five en 50 nationale perken

Wie denkt aan een vakantie in Afrika denkt uiteraard meteen aan de Big Five. Dat is zeker iets waarvoor u in Kenia aan het goede adres bent. De meer dan 50 nationale parken van Kenia bieden u een keur aan wildsoorten. Maar Kenia biedt u ook schitterende stranden en onderwaterwereld, imposante woestijnen en bergen, cultuur en tradities, authentieke kleine dorpjes en grote levendige steden en bovenal een kleurrijke en vriendelijke bevolking. Een rondreis door Kenia betekent zich vergapen aan de vele wildsoorten en schitterende natuur, relaxen met zon, strand en de prachtige zee, genieten van de traditionele gerechten en kennismaken met eeuwenoude cultuur en traditie.

Beste reistijd Kenia
U kunt uw reis naar Kenia het beste in de maanden december t/m februari of augustus t/m september plannen. Ondanks dat de temperaturen in Kenia vrijwel altijd constant zijn, heeft Kenia wel een regenseizoen. In de hierboven genoemde maanden vermijdt u dit seizoen.

Praktische tips bij een rondreis door Kenia

Reisdocumenten
Om naar Kenia te reizen dient u te beschikken over een visum. Dit visum kunt u aanvragen via http://www.ecitizen.go.ke/ of e-visums.nl/kenia Ook dient uw paspoort bij vertrek uit Kenia nog geldig te zijn.

Vaccinaties
Vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en Gele koorts worden voor uw rondreis door Kenia aanbevolen. Ook komt malaria voor. Het is dus aan te raden uw maatregelen tegen muggenbeten te nemen. Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site ggdreisvaccinaties.nl

Eten
In Kenia heeft u een grote keuze aan lokale gerechten, exotische gerechten en internationaal bekende gerechten. In de meeste hotels zijn de maaltijden aan de Westerse keuken aangepast, maar wanneer u in één van de vele lokale restaurantjes gaat eten zult u merken hoe lekker het eten in Kenia eigenlijk is. Eén van de nationale gerechten in kenia is ‘Ugali’. Deze pap van vlees, groente en maïs wordt hier veel gegeten. Ook ‘Sukumi Wiki’ bestaande uit vlees, jus en maïsmeel is een populair gerecht. Vis en schelp-en schaaldier liefhebbers zijn in Kenia ook aan het goede adres. In Kenia worden verschillende vissoorten zoals tong, nijlbaars en tonijn gebruikt. Wel is het zo dat de lekkerste visgerechten het beste aan de kust gegeten kunnen worden. In het binnenland wordt de vis vaak gepaneerd geserveerd. Voor een heerlijke snack tussendoor kunnen we u de ‘Samosa’ of ‘Chapati’ aanbevelen. Deze worden alom door straatventers aangeboden.

Drinken
Kenia heeft een keur aan dranken. Zowel alcoholische dranken – met uitzondering van sommige steden – als niet-alcoholische dranken worden te kust en te keur aangeboden. Het is absoluut aan te raden om veel en vaak te drinken wanneer u door Kenia reist. Door de aanhoudende tropische temperaturen verliest u veel vocht dat weer aangevuld dient te worden. Denkt u er wel aan dat het kraanwater in Kenia voor Westerse magen niet goed verdraagbaar zijn. Het is beter om flessen water te kopen. En gebruik geen ijsblokjes in uw drankje. Deze zijn over het algemeen van leidingwater gemaakt. Kenia produceert zelf wijn, bier en koffie. Natuurlijk zijn ook import soorten te koop maar de hier gemaakte dranken zijn meestal van goede kwaliteit en zeker niet duur. Liefhebbers van bier kunnen ‘Tusker’ of ‘Premium’ bier proberen. Deze lekkere biertjes zijn zéér goed te drinken. De wijnliefhebbers onder u hebben de keus tussen Zuid-Afrikaanse, Franse of lokale Keniaanse wijn. Past u wel op met de Palmwijn. Dit is een nogal koppig wijntje dus geniet met mate.

Taal
De officiële talen van Kenia zijn Swahili en Engels. Uiteraard spreken veel bevolkingsgroepen nog hun eigen traditionele taal, maar velen van hen zullen zich ook in Engels redelijk verstaanbaar kunnen maken.

Veiligheid
Ondanks dat de situatie in Kenia in de laatste jaren sterk verbetert is, geldt voor een aantal gebieden dat u hier beter niet naar toe kunt reizen. Hieronder geven we u de link naar de website van Rijksoverheid waar de actuele situatie wordt aangegeven. Doordat de bevolking van Kenia in verhouding erg arm is komt criminaliteit ook hier voor. Vooral bij busstations en in de kleine busjes ‘Matatu’s’ zijn berovingen voorgekomen. Loopt u dus niet met uw bezittingen te koop en blijf altijd alert. Het is aan te raden uw originele documenten in een kluis op te bergen en alleen een kopie hiervan bij zich te dragen. Houdt u er rekening mee dat homoseksualiteit niet is toegestaan in Kenia. Dit kan bestraft worden met een gevangenisstraf van meer dan 10 jaar. Denkt u er dus aan hoe u zich uit en opstelt. Voor de actuele status van de veiligheid in Kenia verwijzen we u naar www.nederlandwereldwijd.nl

Populaire reizen in Kenia


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Sawadee

Verken Kenia en Tanzania tijdens deze avontuurlijke 22-35ers reis en geniet van een reeks spectaculaire ervaringen. Beleef wildwaterraften in Sagana, verken het Hell's Gate National Park, maak opwinde.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Deze avontuurlijke en zeer afwisselende rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is uitermate geschikt voor de liefhebber van safari, Afrikaans wild en authentieke cultuur. We reizen door gevarieerde.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Kenia en Tanzania bezoeken we de meest belangrijke hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we prachtige parken die zeer geschikt zijn voor de gamedrives; Masai Mara, Sere.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Mas.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. We reizen dwars door Kenia en Tanzania en maken spectaculaire gamedrives in de beroemde nationaal parken Lake Nakuru e.... bekijk reis»

Aantal dagen: 26 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Deze afwisselende reis door maar liefst vijf van de mooiste landen van Oost- en Zuidelijk Afrika brengt ons van de beroemde wildparken van Kenia en Tanzania, tot de majestueuze Victoria watervallen in.... bekijk reis»

Aantal dagen: 18 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Tijdens deze lodge/hotel safari bezoeken we de stad Nairobi en ontdekken we het natuurschoon van Kenia en Tanzania. In Kenia bezoeken we de heilige berg van de Kikuyu, het Samburu wildreservaat, de Ny.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in Kenia, waar we onder andere Nairobi, Lake Navaisha, Lake N.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Maak kennis met al het mooiste dat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in het indrukwekkende Kenia, waar we onder ander.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Op deze rondreis door Tanzania bezoek je verschillende nationale parken die wereldfaam genieten. Om het echte safarigevoel te beleven overnachten we een aantal nachten in koepeltentjes. In de legendar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Kust bij Nomad Beach Resort.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Verre reizen naar Kust bij 9 daagse safari Tsavo & Taita.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Tui

12-daagse Verre reizen naar Centraal bij 12 daagse safari The Mombasa Rendez Vous.... bekijk reis»

Spreektaal
Engels
Tijd

Nairobi
Valuta
Shilling (KES)
Weer
Max. 19°C

Kenia

Oppervlakte
580.367 km²

Inwoners
48,5 miljoen

Hoofdstad
Nairobi

Airline
Royal Kenia

Reistijd en afstand
8 uur (AMS-NBO)

Tijdsverschil
+ 1 uur (Nairobi)

Verkeersbureau
> magicalkenya.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Kenia

">