Kies uw land, regio, stad

Rondreis en vakantie Meißen

Prachtige kasteelstad aan de Elbe met het beroemde Meißen porselein

MEIßEN – Porselein, Albrechtsburcht en excellente wijnen

De prachtige stad Meißen is de bakermat van Saksen en stad van uitstekende, heerlijke wijnen. Maar het is vooral het porselein, dat de meer dan 1000 jaar oude, voormalige residentiele, stad Meissen tot wereldfaam heeft gemaakt. De Albrechtsburcht, vanaf 1710 de productiestad van het eerste Europese hardporselein, brengt bezoekers terug naar<!-more-> het begin van het ontstaan van het “Witte goud”. De wereldwijd unieke verzameling van van het Meißner porselein bevindt zich niet in de burcht, maar in de ‘fabriek’ Haus Meißen zelf. Het is een ware belevinis deze te bezoeken. Geniet van het meer dan 300 jaar succes en de porseleinkunst van toen, nu en morgen. Uiteraard is het goed shoppen in de outlet en daarna misschien gezellig nog wat drinken in het restaurant.

Het stadje Meißen is trouwens ook een gaaf stadje voor een autorondreis, bijvoorbeeld met de kids en ook met oma en opa. Lees het hier.

Een stadswandeling door het mediterraans aandoende stadje Meißen toont fraaie patriciërs huizen met weelderige gevels, leuke kronkelende straatjes, kleine doorgangen en gezellige cafeetjes. Natuurlijk gaat u ook naar de Albrechtsburcht met ‘eigen’ kerk, de Frauenkirche. Vanaf de kerktoren met een porseleinen(!) klokkenspel, heeft u een mooi uitzicht op het middeleeuwse marktplein. Het panorama strekt zich uit over de Elbe en de aan de oever gelegen wijngaarden. Ook het landschap heeft hier een mediterraans karakter: wijngaarden met wijnhuizen van uitstekende, heerlijke wijnen, veel goede restaurants met terrasjes en authentieke wijn’kelders’. Voor evenementen zoals de ‘Dagen van de Wijnmakerij’, eind augustus, openen de wijnboeren gastvrij hun deuren.
> Bekijk rondreis en vakantie Saksen

Populaire reizen in Meißen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij IntercityHotel Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Autovakantie naar Saksen bij Schloss Schweinsburg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Autovakantie naar Saksen bij 9 daagse Fietsreis Langs de Elbe Dresden Magdeburg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Dorint Dresden.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Meißen

GOED NIEUWS

De ORANJEROUTE →

Dresden Elbland behoort tot de bekende Oranjeroute. Ontdek interessante sporen uit het bewogen leven van Anna van Saksen, die op 16-jarige leeftijd huwde met prins Willem van Oranje.

Lees hier haar droevige liefde →

Spreektaal
Duits
Tijd

Meißen
Valuta
Euro
Weer
Max. 5°C

Oppervlakte
30,9 km²

Inwoners
ca. 28.800

Hoofdstad
Meißen

Airline
Per auto 7 uur

Reistijd en afstand
Utrecht-Meißen 706 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
VVV Meißen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Meißen

">