Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Alaska

Alaska: Imposante natuur, hoogste bergen, imposantste gletsjers, diepste fjorden

Alaska is het land van de hoogste bergen, meest imposante gletsjers en diepste fjorden. Een uitermate bijzonder land met haast verlaten dorpjes en lege uitgestrekte wegen, waar u zomaar een paar uur niemand tegen kunt komen. Een rondreis door Alaska brengt u naar de wildernis zoals we die kennen uit films. Alleen staat u er dan ineens middenin.

De groepsreizen en avontuurlijke reizen naar Alaska brengen u oog in oog met moeder natuur, waar u de meest pure vorm kunt ontdekken. Het is een bijzonder land in Noord-Amerika, grenzend aan Canada en aan de Grote Oceaan. Net als aan de Beringzee en de Noordelijke IJszee. Namen die al aangeven dat het verstandig is om voldoende winterkleding mee te nemen, want het kan er behoorlijk afkoelen. Dankzij die lage temperaturen en het vele water kunt u er bijzondere dieren ontdekken. Ga tijdens een rondreis door Alaska bijvoorbeeld op zoek naar orka’s, walvissen, zeeotters en de zalm. En ook op het land kunt u imposante dieren tegenkomen tijdens de avontuurlijke groepsreizen. Of trek er met de camper op uit, zodat u ineens oog in oog kunt komen te staan met enorme elanden en de grootste beren ter wereld.

Tip: beren spotten in hun natuurlijke habitat? Neem tijdens een rondreis door Alaska dan de tijd om een berenexcursie te doen in het Katmai National Park. Het park zit vol met beren, waardoor u haast 100% zeker beren zal zien.

Tijdens de groepsreizen en avontuurlijke rondreizen door Alaska kunt u bovendien een ander bijzonder verschijnsel ervaren. In de zomer gaat de zon er niet onder. Het is er daardoor rond de 20 graden, maar met name de nachten zijn in het begin even wennen. In de wintermaanden is het in dit deel van Noord-Amerika precies andersom. De zon komt er dan slechts kort of helemaal niet op, waardoor het behoorlijk koud kan worden. Bereid u daarom goed voor op het klimaat en het te verwachten weer, vooral wanneer u een individuele rondreis door Alaska met de camper wilt gaan maken.

De rondreis door Alaska brengt u naar de mooiste plekken van het land. Ga bij Homer op zoek naar walvissen of trek de natuur in van het Denali National Park. Terwijl u in Chena Hot Springs een rit met een hondenslee kunt maken en u in McCarthy een oude mijn vindt waarin u nog op de traditionele manier kunt afdalen. Alaska heeft met de uitgestrekte bossen, hoge bergen en gletsjers ontzettend veel te bieden. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige kustlijn gehad.

De beste reistijd voor Alaska?
U kunt er eigenlijk heel het jaar rondreizen, mits u zich goed voorbereid op het te verwachten weer. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus staan de meeste bloemen in bloei en vindt u er veel zeevogels. U loopt het minste risico op neerslag, de temperatuur is aangenaam en zelfs de laatste onverharde bergwegen zijn weer open. In de maanden mei en september laten de lente en herfst zich het mooist zien. Bovendien heeft u in die maanden de beste kans om het Noorderlicht in Alaska te zien.

En reizen tussen december en maart? In die maanden kunt u er rekenen op pure wintersport. Samen in een knusse log-cabine, met buiten een dik pak sneeuw. De beren zoeken naar een plek voor hun winterslaap en elanden lopen door de achtertuin. Veel inwoners van Alaska vinden de winter verreweg de mooiste tijd van het jaar

Aantal gevonden reizen: 6

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: SNP

Leer Alaska kennen op een unieke manier. Geniet van een wandeling en wildlife bekijken in Kenai Fjords NP, Chugach Mts, Denali NP, Chena River, Wrangel-St. Elias NP. Met onze wandelbeschrijvingen kun .... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: SNP

'Into the Wilderness' is het motto van deze avontuurlijke reis in Alaska. Al jaren een bestseller, mede dankzij de uitstekende begeleiding door Alaskaanse wildernisgidsen. Maak kennis met de geweld.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Alaska, een wereld van immense schoonheid waar 's zomers de zon niet ondergaat. Je reist in internationaal gezelschap en de voertaal op deze reis is Engels. Reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uit.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: BaoBab

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, za.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald.... bekijk reis»