Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Alaska

Land van hoogste bergen, imposante gletsjers, diepste fjorden. Natuur in zijn puurste vorm, aan de Grote Oceaan. Spot walvissen, zeeotters, zalm, enorme elanden en de grootste beren ter wereld.

Foto: The Saltry, Halibut Cove © Jay Berkov

Alaska: Imposante natuur, hoogste bergen, imposantste gletsjers, diepste fjorden

Alaska is het land van de hoogste bergen, meest imposante gletsjers en diepste fjorden. Een uitermate bijzonder land met haast verlaten dorpjes en lege uitgestrekte wegen, waar u zomaar een paar uur niemand tegen kunt komen. Een rondreis door Alaska brengt u naar de wildernis zoals we die kennen uitLees meer

Populaire reizen in Alaska


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, za.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Alaska, een wereld van immense schoonheid waar 's zomers de zon niet ondergaat. Je reist in internationaal gezelschap en de voertaal op deze reis is Engels. Reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uit.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: BaoBab

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: SNP

Leer Alaska kennen op een unieke manier. Geniet van een wandeling en wildlife bekijken in Kenai Fjords NP, Chugach Mountains, Denali NP, Chena River, Wrangel-St. Elias NP. Met onze wandelbeschrijvi.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Alaska

Nationale parken

De nationale parken in Alaska zijn immens en daardoor zeer de moeite waard tijdens rondreizen. Bezoek ze tijdens groepsreizen of maak er zelf een avontuurlijke reis van. Bijvoorbeeld in het Denali National Park, dat zo groot is als Nederland. Met Mount Denali, die met 6.194 meter de hoogste is van Noord-Amerika. Daarnaast zijn ook Kenai Fjords National Park, Wrangell St. Elias National Park en Katmai National Park zeer de moeite waard. Net als Glacier Bay National Park, gelegen in het zuidoost...

Lees meer

Juneau

De hoofdstad van Alaska is Juneau. Het is echter niet de grootste stad, want 42% van de bevolking woont in Anchorage. Juneau is onder andere geschikt als uitvalsbasis naar Glacier Bay National Park. Andere grote steden die u tijdens een rondreis door Alaska kunt bezoeken zijn Anchorage en Fairbanks. Die eerste is enorm verwesterd, door uitgebreide rijkdom. Fairbanks is de tweede stad qua aantal inwoners en heeft de oudste universiteit van het land. Het is een echte universiteitsstad en onder an...

Lees meer
Spreektaal
Engels
Tijd

Juneau
Valuta
Dollar (USD)
Weer
Max. 18°C

Alaska

Oppervlakte
1.481.347 km2

Inwoners
710.250

Hoofdstad
Juneau

Airline

Vliegtijd en afstand
17 uur (Anchorage)

Tijdverschil
- 10 uur (Anchorage)

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau

Hier vind je Alaska

Praktische tips voor rondreizen door Alaska

      • Reisdocumenten
        Net als voor de Verenigde Staten begint een rondreis door Alaska met het in orde maken van uw reisdocumenten. U heeft een geldig paspoort nodig (ook kinderen). Bij aankomst maken de autoriteiten een vingerafdruk en foto. Zorg er tevens voor dat uw paspoort na vertrek nog minimaal 3 maanden geldig is. Verder dient u voo...
Lees meer