Kies uw land, regio, stad

Over ons

HOE IS RONDREIZEN.NL ONTSTAAN?

De geschiedenis en Hans Lugten

Ooit, in 1976 begon ik met de bemiddeling van vakantiewoningen in Luxemburg. Dat jaar, op 1 juli was ‘Interlux Vakantiewoningen’ geboren. Het werd een leuk bedrijf, dat ik echter, na een fusie, in de jaren negentig verkocht. En met enige trots: het bestaat nog steeds. Niet meer in de vorm van toen, bemiddeling van vakantiehuisjes, maar campings en glampings; het is het huidige vacanceselect.nl

Ondertussen kwam het internet in opkomst en al snel had ik een eigen website. Het resultaat dat daarmee bereikt werd, stimuleerde tot verdere verbreding. Al snel claimde ik verschillende domeinnamen, waaronder rondreizen.nl Lange tijd bleef de naam ongebruikt, ik borg hem, zeg maar, op in de boekenkist op zolder. Totdat een internetmarketeer, die daar erg goed in is, me fijntjes aangaf de kist als de bliksem te openen en wat te gaan doen met deze mooie domeinnaam. Natuurlijk wist ik wel dat er potentie in zat, maar hij gaf mij het spreekwoordelijke laatste duwtje. Wie het was? Frans Appels van NetProfiler.

Nu, alweer enkele jaren later, staat er een mooie website. Veel foto’s en volop reisinformatie. De hele wereld wordt aangeboden, inclusief Europa. Alle rondreizen en vakanties die erop staan, zijn van Nederlandse reisorganisaties, die aangesloten zijn bij de ANVR/SGR.

Een aantal links zijn zogeheten affiliatelinks. Deze verbinden Rondreizen.nl met onze aangesloten reisorganisaties. Dat wil zeggen, dat als je een reis boekt via een van deze links, je gewoon dezelfde prijs betaalt dan wanneer je rechtstreeks bij hen zou boeken (je betaalt dus niets meer) maar Rondreizen.nl ontvang een commissie van de reisorganisatie. Dat is het verdienmodel, waarmee o.a deze site verder onderhouden en ontwikkeld wordt.

VIVALDI Travel.nl
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een ‘fraai’ gezegde, maar helemaal op mij van toepassing. Vandaag de dag bemiddel ik namelijk nog steeds particuliere vakantiewoningen, in Duitsland. Op de website vivalditravel.nl vind je vele betaalbare huisjes in de populairste vakantieregio’s van Duitsland. Elk huisje wordt uitgebreid beschreven met veel foto’s en de prijs staat erbij. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Heel prettig: de kalender staat er naast, dus je kan zien wanneer het huisje nog vrij is. Je kan direct boeken, ontvangt de nota per mail en je betaalt gewoon via je bank. Dit doen we nu alweer succesvol sinds 2005.

En ondertussen bouwen we gestaag aan rondreizen.nl Heb je een vraag, een tip? Mail gerust: hans.lugten@rondreizen. nl

Hans Lugten
Oprichter en eigenaar

.