Kies uw land, regio, stad

Rondreis en vakantie in Saksen

Geniet van deze verrassend veelzijdige vakantieregio!

saksen_wapen_rondreizen.nl

saksen_meissen_rondreizen.nl

Saksen is een van Duitslands grotere deelstaten, juist ten zuiden van Saksen-Anhalt, Thüringen en Brandenburg. Deze provincie ligt ‘grofweg’ tussen Berlijn en Praag met Dresden als hoofdstad. Hiermee wordt al direct een link gelegd met de rijke historie, de diep ingewortelde cultuur en de prachtige natuur. Langs de zuidgrens met Tsjechië bepaalt het middelgebergte het beeld. In de fotogenieke rivierdalen van de Elbe tref je vele oude dorpen en wijngaarden. Het vriendelijkeLees meer

Populaire reizen in Saksen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Het BW Macrander Dresden is een prachtig viersterren hotel gelegen in een groene omgeving aan de rand van Dresden. Hier begin je de dag goed met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Ga erop uit en pak.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een mooie reis naar het Duitse deel van het Ertsgebergte met mooie uistapjes in de omgeving..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een mooie reis naar het Duitse deel van het Ertsgebergte met mooie uistapjes in de omgeving..... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Saksen

Saksen-Dresden

Dresden, het Florence aan de Elbe. Een perfect passende bijnaam van Dresden, maar ‘goede wijn behoeft geen krans’. En het is dan ook geen toeval dat de bebouwing langs de Elbeoever op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het prachtige panorama van de Altstad is na het geweld uit WOII volledig hersteld. Geniet van de Barok, zoals de beroemde Frauenkirche, het Taschenberg Paleis en de Hofkirche. Flaneer langs de oevers van de Elbe en ga shoppen in de fraaie winkelstraten. Wandel door...

Lees meer

Saksen-Vogtland

Van Jocketa naar het Nymphental.
Een prachtige tocht als onderdeel van de 225 km lange Vogtland Panoramaweg. Bezichtig onderweg de Drachenhöhle en bekijk de 279 m lange en 68 m hoge Elstertalbrücke. Aan het eind van het 2,3 km lange Nymphental staat onder machtige kastanjebomen een gasthof met biergarten (tuin), wildpark en kinderspeeltuin.

Saksen-Vogtland

Van Wünschendorf naar Plauen.
Beleef het sprookjesbos, bezichtig de burcht Osterburg in Weida, het slot Greiz en het vorstelijk paleis van Greiz. Maak tijd voor het goudmuseum Buhwald en rust uit aan de oevers van het stuwmeer Pöhl. Bezichtig tenslotte het oude stadje, o.a. het Bergbaumuseum, Vogtlandmuseum met galerie Plauen

Saksen-Ertsgebergte

Het machtige Erzgebirge ligt in het zuiden van Saksen en vormt hier de natuurlijke grens met Tsjechië. Geniet van de natuur doorspekt met burchten en kastelen. Ga eens niet met de auto: op talrijke plaatsen is een e-bike te huur! Maak eens een late avondwandeling en kom maan en sterren een stuk dichterbij. ‘Voel je vrij en doe waar je zin in hebt’ is het motto van de Erlebniswelt am Adlerfelsen in Eibenstock.

Saksen-Ertsgebergte

Een gaaf stadje: Freiberg.
Hier werd zo’n 850 jaar geleden voor het eerst zilvererts gevonden. Het waren de marskramers die het bij toeval ontdekten. Freiberg werd vanaf toen een welvarend stadje. Bezichtig het centrale marktplein met haar patriciërshuizen, de stadsmuur en de Mijnacedemie. Het grootste bouwwerk is de Dom, gebouwd waar het Silbermannorgel dagekijks bespeeld wordt.

Saksen-Ertsgebergte

Daar kan je niet omheen: De Sächsiche Dampfeisenbahn. Een prachtig stukje traditie en romantiek. Maak een tocht over het smalspoor met de Fichtelbanh, de dagelijkse stoomtrein naar Duitslands hoogst gelegen stad Oberwiesenthal. Of stoom langs de poorten van Dresden met de Lößnitzgrundbahn. De Weißeritztalbahn voert u door het oostelijke Ertsgebergte.

Saksen-Meißen

Stad aan de Elbe en beroemd door haar porselein. Kasteel Albrechtsburg wordt geflankeerd door de Dom van Meißen. Twee fraaie te bezichtigen gothische bouwwerken. En dan de gezellige, historische binnenstad. Drink een glas koele Goldriesling, een heerlijk wijntje uit de wijnbergen rond Meißen.

Saksen-Moritzburg

Het middelpunt van dit gave, oude stadje is haar kasteel Moritzburg. Vanuit de Schlossallee, de hoofdstraat, geniet u al in de verte van dit schouwspel. In de oude straatjes rondom zijn vele bezienswaardigheden. TIP. Ga mee met een koetsje langs het lustslot, de beroemde vuurtoren, het zwanenmeer en langs de oevers van het meer rond het jachtslot.

Saksen-Sächsische Schweiz

Dit pure stuk natuurschoon zal een van de hoogtepunten zijn op uw vakantie of rondreis door Saksen. Dit Nationalpark leent zich bij uitstek voor de (amateur) filmer en fotograaf. Het fotogenieke zandsteengebergte biedt schitterende panorama’s, zoals de Wehlgrund, de Lilienstein en de Schrammsteinkette. En de Bastei is natuurlijk hét hoogtepunt. TIP. Vermijd drukte en ga hier juist ’s morgensvroeg heen. Maak de schitterendste foto’s en video’s bij adembenemend strijkli...

Lees meer

Saksen-Bautzen

Een pareltje in het oosten. Zo kan je het meer dan 1000 jarige Bautzen wel noemen. Het ligt aan het riviertje de Spree in de Obrlausitz, een prachtig natuurgebied. Reeds van verre herken je de contouren. En eenmaal in het centrum is het echt genieten.

Spreektaal
Duits
Tijd

Dresden
Valuta
Euro
Weer
Max. 15°C

Saksen

Oppervlakte
18.416 km²

Inwoners
Ruim 4 miljoen

Hoofdstad
Dresden

Airline
KLM

Reistijd en afstand
1¼ uur (AMS-DRS) - 626 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Tourismusbüro Saksen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Saksen