Kies uw land, regio, stad

Rondreis en vakantie in Saksen

Geniet van deze verrassend veelzijdige vakantieregio!

saksen_wapen_rondreizen.nl

Saksen is een van Duitslands grotere deelstaten, juist ten zuiden van Saksen-Anhalt, Thüringen en Brandenburg. Deze provincie ligt ‘grofweg’ tussen Berlijn en Praag met Dresden als hoofdstad. Hiermee wordt al direct een link gelegd met de rijke historie, de diep ingewortelde cultuur en de prachtige natuur. Langs de zuidgrens met Tsjechië bepaalt het middelgebergte het beeld. In de fotogenieke rivierdalen van de Elbe tref je vele oude dorpen en wijngaarden. Het vriendelijkeLees meer

Populaire reizen in Saksen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Dorint Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Autovakantie naar Saksen bij CO56 Chemnitz.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Vienna House Easy Leipzig.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij IntercityHotel Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Moxy Dresden Neustadt.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Autovakantie naar Saksen bij 9 daagse Fietsreis Langs de Elbe Dresden Magdeburg.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Saksen

Dresden, hoofdstad van Saksen

Dresden, het Florence aan de Elbe. Een perfect passende bijnaam van Dresden, maar ‘goede wijn behoeft geen krans’. En het is dan ook geen toeval dat de bebouwing langs de Elbeoever op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het prachtige panorama van de Altstad is na het geweld uit WOII volledig hersteld. Geniet van de Barok, zoals de beroemde Frauenkirche, het Taschenberg Paleis en de Hofkirche. Flaneer langs de oevers van de Elbe en ga shoppen in de fraaie winkelstraten. Wandel door gemütliche winkelstraatjes met volop leuke winkeltjes. Natuurlijk vele gezellige terrasjes en tal van goede restaurants. Sluit misschien de dag af met een optreden in de Semperoper, want één ding is zeker: Muziek, theater en ook cabaret staan hier hoog genoteerd.

Dresden Elbland: Meißen, Moritzburg en Oranjeroute

Dresden Elbland behoort tot de bekende Oranjeroute. Ontdek interessante sporen uit het bewogen leven van Anna van Saksen, die op 16-jarige leeftijd huwde met prins Willem van Oranje.

Lees hier haar droevige liefde →
Meißen, stad aan de Elbe en beroemd door haar porselein. Kasteel Albrechtsburg wordt geflankeerd door de Dom van Meißen. Het zijn twee fraaie te bezichtigen gothische bouwwerken. En dan de gezellige, historische binnenstad. Drink een glas koele Goldriesling, een heerlijk wijntje uit de wijnbergen rond Meißen.
.
Moritzburg, met als middelpunt van dit oude stadje haar gelijknamige kasteel . Vanuit de Schlossallee, de hoofdstraat, geniet u al vanuit de verte van dit schouwspel. In de oude straatjes rondom zijn vele bezienswaardigheden. TIP. Ga mee met een koetsje langs het lustslot, de beroemde vuurtoren, het zwanenmeer en langs de oevers van het meer rond het jachtslot.

Het Ertsgebergte

Het machtige Erzgebirge ligt in het zuiden van Saksen en vormt hier de natuurlijke grens met Tsjechië. Geniet van de natuur doorspekt met burchten en kastelen. Ga eens niet met de auto: op talrijke plaatsen is een e-bike te huur! Maak eens een late avondwandeling en kom maan en sterren een stuk dichterbij. ‘Voel je vrij en doe waar je zin in hebt’ is het motto van de Erlebniswelt am Adlerfelsen in Eibenstock.

Een gaaf stadje is Freiberg. Hier werd zo’n 850 jaar geleden voor het eerst zilvererts gevonden. Het waren de marskramers die het bij toeval ontdekten. Freiberg werd vanaf toen een welvarend stadje. Bezichtig het centrale marktplein met haar patriciërshuizen, de stadsmuur en de Mijnacedemie. Het grootste bouwwerk is de Dom, gebouwd waar het Silbermannorgel dagekijks bespeeld wordt.

Daar kan je niet omheen: De Sächsiche Dampfeisenbahn. Een prachtig stukje traditie en romantiek. Maak een tocht over het smalspoor met de Fichtelbanh, de dagelijkse stoomtrein naar Duitslands hoogst gelegen stad Oberwiesenthal. Of stoom langs de poorten van Dresden met de Lößnitzgrundbahn. De Weißeritztalbahn voert u door het oostelijke Ertsgebergte.

Sächsische Schweiz

Dit is het Nationaal Park van Saksisch Zwitserland in het kort: 700 toppen, tafelbergen, diepe kloven en krijtachtige kliffen, 400 km gemarkeerde wandelpaden, rotsklimmen, fietsroutes en een aantal geweldige uitzichten. Dit pure stuk natuurschoon zal een van de hoogtepunten zijn op uw vakantie of rondreis door Saksen. Dit Nationalpark leent zich bij uitstek voor het maken van foto’s en video’s. Het fotogenieke zandsteengebergte biedt schitterende panorama’s, zoals de Wehlgrund, de Lilienstein en de Schrammsteinkette. En de Bastei is natuurlijk hét hoogtepunt. TIP. Vermijd drukte en ga hier juist ’s morgensvroeg heen. Maak de schitterendste foto’s en video’s bij adembenemend strijklicht.

Oberlausitz met historisch Bautzen

Een pareltje in het oosten. Zo kan je het meer dan 1000 jarige Bautzen wel noemen. Het ligt aan het riviertje de Spree in de Obrlausitz, een prachtig natuurgebied. Reeds van verre herken je de contouren van de stad. En eenmaal in het centrum is het echt genieten.

Uiteraard is de Oberlausitz meer dan ‘stadjes’. In het noorden het fraaie, uitgestrekte merengebied met volop natuur en in het zuiden, op de grens met Tjsechië, het gave Zittauergebergte met machtige rotsformaties.

Vogtland

Van Jocketa naar het Nymphental
Een prachtige tocht als onderdeel van de 225 km lange Vogtland Panoramaweg. Bezichtig onderweg de Drachenhöhle en bekijk de 279 m lange en 68 m hoge Elstertalbrücke. Aan het eind van het 2,3 km lange Nymphental staat onder machtige kastanjebomen een gasthof met biergarten (tuin), wildpark en kinderspeeltuin.

Van Wünschendorf naar Plauen.
Beleef het sprookjesbos, bezichtig de burcht Osterburg in Weida, het slot Greiz en het vorstelijk paleis van Greiz. Maak tijd voor het goudmuseum Buhwald en rust uit aan de oevers van het stuwmeer Pöhl. Bezichtig tenslotte het oude stadje, o.a. het Bergbaumuseum, Vogtlandmuseum met galerie Plauen

FAMILIEVAKANTIES

De leukste vakanties voor het hele gezin, ook met opa en oma

Naast het feit, dat Saksen (Sachsen) een gave bestemming is voor een rondreis met de auto of bus, is deze deelstaat ook bijzonder geschikt voor een familievakantie, een autovakantie met het hele gezin met kinderen van 6 tot 16. Niet alleen vanwege de fantstische natuur, de bruisende stadjes en kastelen, ook omdat er juist voor de kids zoveel te doen is. Denk bv. aan • een tocht met een originele stoomboot of een raderschip • een tochtje met een oude Trabant • de dierentuin ZOO Dresden • pretpark Belantis, het grootste pretpark in Oost-Duitsland. Bekijk de verkeersbureau informatie van de plaatselijke VVV’s en de vele Tips & Highlights.

Bekijk hier de toffe mogelijkheden →

Fietsvakanties

Spreektaal
Duits
Tijd

Dresden
Valuta
Euro
Weer
Max. 9°C

Saksen

Oppervlakte
18.416 km²

Inwoners
Ruim 4 miljoen

Hoofdstad
Dresden

Airline
KLM

Reistijd en afstand
1¼ uur (AMS-DRS) - 626 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Tourismusbüro Saksen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Saksen

 

moeder-baby-familievakanties.nl

Op zoek naar een leuke familievakantie in Saksen (Sachsen)? Bekijk de vele Tips & Highlights op Familievakanties.nl

">