Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Thüringen

Ontdek een van de mooiste deelstaten, ook wel het groene hart van Duitsland genoemd

ONTDEK • BELEEF • GENIET

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

thuringen_rondreizen.nl

Thüringen wordt juist door haar rijke, groene natuur vaak het “groene hart” van Duitsland genoemd. Op je autorondreis door deze deelstaat zal je ontdekken dat dit zonder enige overdrijving een van de mooiste provincies van Duitsland genoemd wordt.

thuringen_rondreizen.nl

Thüringen ligt tussen de bekende deelstaten Hessen, Nerdersaksen, Saksen-Anhalt, Saksen en Beieren. Op zo’n vijf en een half uur (550 km) rijden van Utrecht naar Erfurt , de hoofdstad van Thüringen, ontdek je een veelvoud aan vakantieplezier. Je zou bijna zeggen: Thüringen is Duitsland in het klein. En een leuk weetje is trouwens, dat

Lees meer

Populaire reizen in Thüringen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Ravotten in het indoor speelparadijs, 70 meter glijplezier in het subtropisch zwemparadijs en dagelijkse animatie in het Rhön Park Aktiv Resort in Hausen-Roth. De kinderen zullen hier bij weer of gee.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Een weekje onbezorgd genieten van een All Inclusive vakantie en je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen. Bij het Fair Resort in Jena ga je genieten van talloze faciliteiten en een prachtige omg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Vakanties

Een afwisselende reis naar het gezellige Thüringen die u kennis laat maken met de natuur & cultuur die deze prachtige streek rijk is..... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een afwisselende reis naar het gezellige Thüringen die u kennis laat maken met de natuur & cultuur die deze prachtige streek rijk is..... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Een afwisselende reis naar het gezellige Thüringen die u kennis laat maken met de natuur & cultuur die deze prachtige streek rijk is..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Vakanties

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Thüringen

25 stadjes in Thüringen

Thüringen is rijk aan vele aantrekkelijke, historische stadjes. Naast de wat grotere steden zoals Erfurt, Jena, Gotha of Weimar zijn er heel wat bezienswaardige pareltjes.
De stadjes liggen verspreid over de gehele deelstaat. Je vind ze in alle vakantieregio’s van Thüringen, zoals het Thüringer Wald, de Rhön, het Kyffhäuser, de Zuid-Harz of het aantrekkelijke Saaleland.
Ontdek op je rondreis door Thüringen de rijke natuur, de oude cultuur en geniet van de oude stadjes....

Lees meer

Thüringer Woud

Het natuurpark Thüringer Woud is het grootste en populairste middelgebergte van Thüringen. Het is gelegen tussen de regio rond Eisenach en het Schiffergebergte. Onder wandelaars het hele jaar door erg geliefd vanwege de maar liefst 168 km lange Rennsteig. Vele kilometers aan goed onderhouden wandel- en fietspaden. Maak er bv. een machtige bergtoppen wandeltocht door het gevarieerde natuurlandschap met watertjes, meren en beekjes en geniet van prachtige panorama’s, het hele jaar door.

Eisenach

Het graag bezochte vakantieplaatsje Eisenach is erg bekend als: Lutherstadt, Bachstadt en Wartburgstadt. Johann Sebastian Bach werd hier geboren en Maarten Luther bracht er verschillende schooljaren door. Ook dook hij hier onder voor de tegenstanders van de Reformatie en werkte hier als hervormer van de Bijbel. De burcht staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Eisenach ligt aan het Thüringer Woud waar het bekende wandelpad de Rennsteig begint.

Wartburg

De bezienswaardige Wartburg is één van de meest bezochte kastelen van Thüringen. De middeleeuwse burcht staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. De 1000-jarige geschiedenis is nauw verbonden met belangrijke gebeurtenissen in de Duitse geschiedenis. In 1521 verborg Maarten Luther zich hier voor zijn vervolgers en leefde incognito onder de naam jonker Jörg. Richard Wagner werd door het kasteel geïnspireerd voor zijn opera “Tannhäuser”.

Merkers zoutmijnen

Merkers is een heel bijzondere, voormalige zoutmijn. Hij bestaat uit een ondergrondse netwerk van maar liefst 4.600 km! Met een originele ‘Mannschaftswagen’ worden er rondleidingen georganiseerd. Tijdens de tour bewonder je de fascinerende grotten met fraaie licht-en geluidseffecten. Ook maak je kennis met de spectaculaire mijnbouw technologie en bezoek je de grootste ondergrondse concertzaal ter wereld. En, heel bijzonder, de legendarische ‘Gold Room’ waar in de jaren ‘40 de goudre...

Lees meer

Kasteel Friedenstein

Het vroeg barokke slotcomplex Friedenstein staat bij de stad Gotha. Het is het grootste 17e-eeuwse slot van Duitsland en herbergt een groot aantal kunst schatten, waaronder het beroemde schilderij het “Gothaarse liefdespaar” uit ca. 1480. Het complex bestaat uit verschillende interessante musea, w.o. het slot-, natuur- en het historische museum, het staatsarchief en het munten kabinet. In de slotkerk voerde Johann Sebastian Bach de Matheus Passion uit.

Erfurt

Erfurt is de grootste stad van Thüringen en tevens de hoofdstad. Het staat bekend om zijn prachtige historische centrum. Middeleeuwse steegjes, gotische kerken, vakwerk en Renaissance maken de oude stad zeer de moeite waard. Erfurt werd voor het eerst genoemd in het jaar 742 in een brief van St. Bonifatius. Graag bezocht zijn de kathedraal Heilige Maria, de middeleeuwse Krämerbrücke, het de Augustijner klooster en het oude Joodse kerkhof met synagoge.

Weimar

Weimar is waarschijnlijk de meest internationaal bekende stad van Thüringen, een stad die beslist niet op je lijstje mag ontbreken. In het begin van de 18e eeuw maakte de toenmalige hertog een cultureel centrum van Weimar. Hij trok er o.a. Goethe en Schiller aan. Later woonden hier ook de componist Franz Liszt, net als de Belgische ontwerper Henry van de Velde. In 1919 richtte Walter Gropius hier de wereldberoemde Bauhaus Academie op. In Weimar bevinden zich maar liefst 16 UNESCO werelderfgo...

Lees meer

Zeiss Planetarium

’s werelds oudste sterrenwacht is het Zeiss Planetarium in Jena. Het werd opgericht door Carl Zeiss, tevens de bouwer van het wereldbekende bedrijf Carl Zeiss Jena (o.m. cameralenzen en microscopen). Op het meer dan 800 m2 grote binnenoppervlak van de koepel voeren projecties je mee naar het begin van het universum, verre melkwegstelsels, de oorsprong van de supernovas en zwarte gaten. Gedragen door de muziek van Rock klassiekers Queen, Pink Floyd of Led Zeppelin is het een adembenemende, o...

Lees meer

Porseleinwereld

De 300-jarige porselein traditie van Thüringen wordt bijzonder goed weergegeven op de Leuchtenburg in Seiteroda bij Jena. Het kasteel staat hoog boven het dal van de rivier de Saale. Je ontdekt het mysterie van het “witte goud”. Je leert op speelse wijze de Chinese sprookjes en over bijgeloof en mythen, verbonden aan maken van porseleinen mengsels. Bij het licht van een historische oven maak je je eigen porseleinen bord. Geniet daarna van het fantastische uitzicht over de Saale-v...

Lees meer
Spreektaal
Duits
Tijd

Erfurt
Valuta
Euro
Weer
Max. 3°C

Thüringen

Oppervlakte
16.171 km²

Inwoners
Ruim 2 miljoen

Hoofdstad
Erfurt

Airline
Reis per auto

Reistijd en afstand
AUTO 5½ uur - 549 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Alle VVV-informatie Thüringen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Thüringen

Thüringen_rondreizen.nl     thuringen_rondreizen.nl

FOTO © CREDITS
Türinger Tourismus GmbH (TTG); Shutter Stock; Rondreizen.nl; Hans (J.A.M.M.) Lugten