Kies uw land, regio, stad

Rondreis vakantie Thüringer Woud

Ontdek het grootste, groene middelgebergte van Thüringen!

Het Thüringer Woud (Thüringerwald) is het grootste middelgebergte van Thüringen. Je ontdekt deze provincie het beste tijdens een autorondreis. De bergen bereiken een hoogte van bijna 1.000 meter. Deze vakantieregio is heel geliefd bij wandellaars, mountainbikers en zeker ook bij wintersportfans. De meest bekende, zo niet de hoogste berg van het Thüringer Woud is de Deinselsberg. Je geniet tijdens je rondreis vakantie hier van een adembenemend uitzicht over de dicht beboste hoogten van deze prachtige bergketen.

Thüringen_Ilmenau_rondreizen.nl

Brug over de Ilm

Over de Inselsberg in het Thüringer Woud voert de beroemde Rennsteig. Deze machtige bergtoppen wandelweg is heel geschikt voor een onvervalste wandelvakantie. Deze prima onderhouden wandelweg heeft een lengte van in totaal 168 km en doorkruist van west naar oost een schitterend gevarieerd natuurlandschap; de weg loopt van de regio Eisenach tot in het Thüringer Schiffergebergte.

Lekker actief
Een populair actief aanbod vind je zowel zomers als ’s winters in de regio’s rond Oberhof, Schmiedefeld en Masserberg. In Oberhof is een Olympische trainingsbasis voor biathlon en bobsleeën en is vaak gastheer van internationale wintersport evenementen. Hier kan je trouwens ook het hele jaar door wintersporten, want er is in Oberhof een indoor skihal. Best wel gaaf ook zomers tijdens je auto rondreis.
Het Thüringer Woud biedt ook volop wellness. Door de vaak vele interessante aanbiedingen in bijvoorbeeld de traditionele spa’s zoals Bad Liebenstein, Bad Tabarz en Bad Blankenburg is deze regio uitermate goed geschikt voor vakantie en rondreizen.

Nog drie tips die we graag geven
1. Bezoek tijdens je Thüringer Woud-reis de spectaculaire Drachenschlucht (Draken kloof) in de buurt van de Wartburg bij Eisenach.
2. Beleef op vakantie in de regio rond het plaatsje Lauscha de eeuwenoude glascultuur en -productie. Het is ook de ‘geboortestad’ van de kerstballen, die hier voor het eerst werden ‘uitgevonden’. Bezoek de glasblazerij en bewonder de glinsterende pracht; misschien neem je van he rondreis nog wel wat nieuwe kerstballen mee voor thuis.
3. Geniet hier op je rondreisvakantie  in het Thüringer Woud van een bijzonder stukje natuur: het UNESCO biosfeer reservaat, gelegen tussen Oberhof en Masserberg. Het landschap wordt gekenmerkt door bloesemrijke weiden, oude beukenbossen en heldere bergbeekjes.

Populaire reizen in Thüringer-Woud


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Tui

8-daagse Autovakantie naar Thüringen bij 8 daagse fietsreis Thüringen.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Autovakantie naar Thüringen bij Fair Resort.... bekijk reis»

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Combineer een stadsbezoek met veel kunst en cultuur met een ontspannen verblijf in het Ramada Hotel Weimar, net buiten de stad. Na een dagje in Weimar komt u terug in een oase van rust in dit hotel. U.... bekijk reis»

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

De deelstaat Thüringen is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar heeft alles om een heerlijke vakantie door te brengen. Het is het neusje van de zalm voor wandelaars en de aanwezigheid van di.... bekijk reis»

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

AHORN Berghotel Friedrichroda is een populair hotel met mooie ligging en veel faciliteiten voor jong en oud. Dit hotel ligt op maar liefst 500 meter hoogte waardoor u een prachtig uitzicht heeft vanui.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Suhl
Valuta
Euro
Weer
Max. 8°C

Oppervlakte
7.500 ha

Inwoners

Hoofdstad
Suhl

Airline
Reis per auto

Reistijd en afstand
AUTO 6 uur - 620 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Thüringer-Woud

">