Kies uw land, regio, stad

Tsjechië voor rondreis en vakantie

Ontdek het Boheemse Woud en geniet van prachtig Praag

Foto: Pravcicka Brana, de grootste, natuurlijke brug in Europa in Boheems Zwitzerland

Paleizen, kastelen, burchten en een onvergetelijke natuur

Het buitengewoon mooie Tsjechië zal niet de eerste bestemming zijn die bij je opkomt wanneer je een rondreis wilt plannen. En eigenlijk dat is bijzonder jammer! Dit gevarieerde land bied je echt alles wat je tijdens een rondreis zou willen zien. Een schitterende natuur, gave oude stadjes, maar liefst 2700 paleizen, kastelen en burchten en heerlijk – lokaal gebrouwen – bier. Geniet van de vele historische gebouwen en gezellige dorpjes, je kijkt er je ogen uit. Bewonder de bijzondere architectuur in het historisch centrum van Telc en last but not least: bezoek het indrukwekkende Praag. Maak een wandeltocht door één van de Nationale Parken of door het Bohemer Woud. Strijk neer op een terrasje en proef de authentieke ‘Trdlnek’ met een heerlijke koffie erbij. Tsjechië zal je zeker verrassen!

Beste reistijd voor een rondreis door Tsjechië
Als je de grootste toeristenstroom wilt ontwijken zijn de maanden mei, juni en september de aangewezen maanden om je rondreis door Tsjechië te plannen. Bovendien is de temperatuur dan het aangenaamst.

Populaire reizen in Tsjechië


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Rust en ruimte en toch binnen no time in het centrum van Praag? Dan boek je hotel Olsanka. De ligging is ideaal nabij het uitgestrekte park in de gelijknamige wijk Zizkov. Het park is een ware trekple.... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Maak kennis met één van de mooiste steden van Europa, de Tsjechische hoofdstad Praag!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Het Boheemse Woud is als een Tsjechisch sprookje en vormt de uitvalsbasis voor deze complete en avontuurlijke familievakantie. De Nederlandstalige leiding organiseert veel sport- en spelactiviteiten. .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Deze veelzijdige reis is al jaren een topper in ons reisaanbod! En dat is niet zo verwonderlijk want er valt in de deelstaat Saksen veel te ontdekken. De winning van zilver en andere mineralen heeft d.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Het Beierse Woud is het oudste nationaal park van Duitsland. Een bergachtig en bebost landschap met kristalheldere beken en meren. De Grote Arber wordt met zijn hoogte van 1456 meter ook wel de “Mon.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Het Beierse Woud in het zuiden van Duitsland heeft haar bezoekers veel te bieden. Nabij de Tsjechische grens gaat het Beierse Woud over in het Boheemse Woud, het grootste bosgebergte van Midden-Europa.... bekijk reis»

Aantal dagen: 5 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Maak kennis met één van de mooiste steden van Europa, de Tsjechische hoofdstad Praag!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Combineer het prachtige groene woud van Tsjechië met de levendige hoofdstad Praag. De prachtige natuur van het Boheemse Woud en de veelzijdige stad zijn heerlijke uitvalsbasissen voor deze zeer compl.... bekijk reis»

Aantal dagen: 6 dagen

Reisorganisatie: De Jong Intra Rondreizen

Deze reis neemt u mee naar de prachtige stad Praag, we verblijven in het heerlijke Hotel Expo inclusief kerstdiners..... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: SNP

In Bohemen, net ten westen van Praag ligt een uitgestrekt natuurgebied doorsneden door het wild kronkelende dal van de Berounka. In dit groene heuvelland overnacht je in comfortabele pensions direct o.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Deze interessante singlereis is al jaren een topper in ons reisaanbod! En dat is niet zo verwonderlijk want de deelstaat Saksen heeft veel te bieden. De winning van zilver en andere mineralen heeft de.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: SNP

Beleef het golvende Tsjechische land eens anders op deze prachtige kanotocht over de veel bezongen Moldau. Langs deze legendarische, makkelijk bevaarbare rivier is erg veel moois te zien. Historische .... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: SNP

Start het tweede gedeelte van de Elberadweg in het indrukwekkende Praag. Fiets over vlakke routes, maar met uitzicht op het IJzergebergte en het Elbezandsteengebergte. Doorkruis fraaie steden als Meln.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: SNP

Volg vanaf het Reuzengebergte de Elbe of ‘Labe’, van kleine beek tot brede stroom. Je fietst over de Elberadweg dwars door de mooie natuur van het Boheemse bekken met historische steden als Hradec.... bekijk reis»

Spreektaal
Tsjechiesch
Tijd

Praag
Valuta
Euro
Weer
Max. 5°C

Tsjechië

Oppervlakte
78.866 km²

Inwoners
ca. 10,8 miljoen

Hoofdstad
Praag

Airline
Czech Airlines

Reistijd en afstand
AUTO: Utrecht - Praag 857 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Visit Czech Republic

Reisadvies
> Nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Tsjechië