Kies uw land, regio, stad

Verkeersbureau Brandenburg

Foto: Het prachtige, historische Schloß Oranienburg in de gelijknamige stad.

Alle VVV-informatie over vakantieland Brandenburg

Verkeersbureau Brandenburg

Adres
TMB, Am Neuen Markt 1 14467 Potsdam

E-mailadres
service@reiseland-brandenburg.de

Website
www.brandenburg-tourism.com

Klantenservice
+49 (0) 331 200 47 47

Openingstijden helpdesk

Informatie- en bemiddelingsservice van ma. t/m vrij. van 9 – 18.00 uur

Videolink
> video's over Brandenburg

Hier vind je Verkeersbureau Brandenburg

Personality
Martin Fennemann
Functie
Mannager Ausland Marketing
”Brandenburg

+++ Nieuwsreisblog +++

Vakantieland Duitsland blijft booming
Het toerisme van Nederlanders naar Duitsland blijft maar stijgen. Voor het zoveelste... lees verder »
UNESCO-Werelderfgoed 
De UNESCO heeft in Duitsland 42 historische gebouwen, stadscentra, belangrijke i... lees verder »
De Oranjeroute
"Wilhelmus van Nassouwe, ben ick van Duytschen Bloedt... In het Nederlandse... lees verder »
100 Jaar Bauhaus
2019 is het jaar waarin Duitsland het 100-jarige jubileum van de oprichting van het were... lees verder »

Tips & hotspots

BRANDENBURG

Spreewald

Wat de ijstijd en de mensen hier gevormd hebben is uniek in heel Europa. Het is het biosfeerreservaat, dat sinds 1991 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een waar waterlabyrint van riviertjes en kanalen die tevens de natuurlijke transportroutes zijn. Inderdaad, net zoals in Giethoorn, ook hier per punter. Maar, eerlijk is eerlijk, het Spreewald is wel van een heel andere orde.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van het Spreewald

.

Brandenburg (Havel)

Brandenburg stamt uit 948. Deze meer dan duizendjarige geschiedenis is nog volop terug te vinden in Altstad, Neustad en het deel waarop de kathedraal staat. Door de vele watertjes die vanuit de rivier de Havel, waaraan de stad gelegen is, de stad doorkruizen, wordt het ook wel het Klein Venetië genoemd.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over Brandenburg aan de havel.

.

Potsdam

Potsdam is de hoofdstad van Brandenburg. En alleen al vanwege de kastelen en paleistuinen is een bezoek een must. Met name het beroemde paleis Sanssouci mag niet worden overgeslagen. En heel leuk, het heeft zelfs een origineel Nederlands kwartier. Zou dat de reden zjn geweest dat ook ons koningspaar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hier zijn geweest?

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over Potsdam.

.

Meren rond Berlijn

Ontdek deze fantastische waterwereld van meer dan 3.000 meren gewoon per kano, per (zeil)boot of op een vlot terwijl je langs de mooiste kastelen vaart. In je eigen tempo genieten van de vakantieregio’s van Potsdam en rond Berlijn. Lekker zwemmen en ongestoord verblijven op de vele strandbaden.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over dit merengebied rond Berlijn.

.

Ruppiner Seenplatte

Het Ruppiner Seenplatte is ideaal voor vakantie met de boot. Ontdek een landschap, dat je juist midden in Europa niet verwachten zou. Vaar langs kastelen en geniet volop van de rijke natuur, maar leg ook aan in Neuruppin, waar het er nog net zo uitziet als 200 jaar geleden.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over het Ruppiner Seenplatte.

.

Uckermark

Op een 80 km van Berlijn vind je de Uckermark. Een heerlijk rustis, uiterst dun bevolkt recreatiegebied met prachtige natuurparken. Laat je per vlot over de meren varen, ga ondertussen lekker grillen, neem een kop soep en drink een biertje. Geniet met volle teugen van de natuur en kom heerlijk helemaal tot rust.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over de Uckermark.

.

Märkische Schweiz

Op slechts een paar kilimeter van Berlijn vind je dit geweldige natuurpark met een netwerk van maar liefst 150 km  wandelpaden. Het is een van de mooiste natuurgebieden van Brandenburg: heuvels, diepe kloven, watertjes en meren, al reeds gevormd in de fascinerende ijstijd.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over de Märkische Schweiz.

.

Oranienburg

Op slechts een paar kilometer van Berlijn ligt het bekende Oranienburg, het stadje dat net zoals Potsdam aan de bekende Oranjeroute ligt. Oranienburg scoort vooral punten met haar prachtig barock paleis uit 1651, de kunstschatten en de kasteeltuinen.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving over Oranienburg.

.

BRANDENBURG in een notedop
De deelstaat Brandenburg vind je geheel in het oosten van Duitsland.
Deze prachtige vakantieregio wordt van noord naar zuid omgeven door de provincies Mecklenburg Vorpommern, Niedersachsen, Sachsen-Anhalt en Sachsen. Met in het midden de stad Berlijn, die echter een eigen deelstaat is. De gehele oostzijde grenst aan Polen. De hoofdstad van Brandenburg is Potsdam. Je viert hier vakantie in een heerlijk rustige, landelijke omgeving, echter afgewisseld door prachtige plaatsjes en heel, heel veel meren. Dat is wat deze deelstaat zo uniek maakt. En de echte waterliefhebbers zullen het direct onderkennen: elk meer heeft weer een geheel eigen karakter. Velen kennen Brandenburg als het land van het Spreewald, de punters en augurken. Helemaal waar, maar er is natuurlijk veel meer moois. Zo is er de gelijknamige stad Brandenburg aan de Havel met haar prachtige kathedraal, de Dom St. Peter en Paul. De stad Potsdam is natuurlijk een van de hoogtepunten, niet alleen omdat hier ook onze Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn geweest, maar misschien nog meer vanwege het wereldberoemde paleis Sanssouci. En ja, als je in Brandenburg een autorondreis maakt, zal je natuurlijk ook graag een ‘oversteek’ maken naar het op steenworp afstand gelegen Berlijn. En dan de meren! Wat heeft Brandenburg een fantastische waterwereld. We noemen de meren rond Berlijn, de Ruppiner Seenplatte en de Uckermärkische Seen. Voor wandelliefhebbers is het NatuurparkLees meer