Kies uw land, regio, stad

Verkeersbureau Dresden

.

DRESDEN ELBLAND, een geweldige combinatie van stad & land

Verkeersbureau Dresden

Adres
Dresden Information GmbH, Neumarkt 2, 01067

E-mailadres

Website
https://www.dresden.de/de/tourismus/information.php

Klantenservice
0351 501 501

Openingstijden helpdesk

maandag t/m zaterdag 9.00 – 19.00 uur
zondag tot 15.00 uur.

Videolink
Dresden video's

Hier vind je Verkeersbureau Dresden

Personality
Frau Corinne Miseer
Functie
Managing Director Dresden Marketing GmbH.
”Van harte welkom!

+++ Nieuwsreisblog Duitsland +++

Vakantieland Duitsland blijft booming
Het toerisme van Nederlanders naar Duitsland blijft maar stijgen. Voor het zoveelste... lees verder »
100 Jaar Bauhaus
2019 is het jaar waarin Duitsland het 100-jarige jubileum van de oprichting van het were... lees verder »
ELBLAND    MEIßEN    MORITZBURG   

Tips & hotspots

DRESDEN & DRESDEN ELBLAND

Dresden, gave stad voor rondreis en citytrip

Verbazingwekkend veelzijdig, aangrijpend mooi, romantisch en levendig, dat is Dresden Elbland. De Saksische hoofdstad (560.000 inwoners) en de Elbe-streek langs de Saksische Wijnroute van Pirna via Meissen naar Diesbar-Seußlitz, maar ook verder naar Torgau bieden onvergetelijke vakantie-ervaringen naar ieders smaak. Voor paren en paartjes, gezinnen met kinderen, jong of oud: iedereen kan zijn ‘eigen’ Dresden Elbland ontdekken en ervan houden. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij een bezoek aan de buitengewone architectuur en museumschatten van wereldklasse. Geniet van muziek op het hoogste niveau. Natuurliefhebbers kunnen eindeloos wandelen, fietsen of klimmen, maar ook volop genieten op het water. Om nog maar te zwijgen van de culinaire hoogstandjes. De restaurants serveren lokale specialiteiten, bier en wijn.

Als stedentrip voor een verlengd weekend is Dresden net zo geschikt als voor een veelzijdig langer verblijf met excursies naar de Elbe en Saksisch Zwitserland.

Dresden Elbland: ideaal startpunt voor rondritten door Saksen of grensoverschrijdend met Polen en Tsjechië.

Het Elbland

Het Elbland is de wonderschone streek vanaf Dresden. Het is het deel waar de Elbe doorheen meandert en bijzonder leuke stadjes en prachtige streken met elkaar verbindt. Graag bezocht zijn het bekende Meissen, Moritzburg en Torgau. Natuurlijk mag de Sächsische Schweiz niet ontbreken, maar vergeet ook niet de andere pareltjes zoals als Radebeul en Pirna!

>> Lees nog meer informatie over Dresden Elbland

.

Top-7 Attracties

1. Residenzschloss Dresden. Voorheen de zetel van de Saksiche heersers, nu een kasteel met belangrijke kunstcollecties; het hart van Dresden.
2.  Frauenkirche. Zonder enige twijfel een van de beroemdste bezienswaardigheden. Het is het symbool van de hoop en de verzoening.
3. Dresdener Zwinger. Een populaire bezienswaardigheid en thuisbasis van de ‘mooiste vrouw ter wereld’, Raphael’s ‘Sixtijnse Madonna’.
4. Barokkwartier Dresden Neustadt. Een origineel stukje oud-Dresden met kronkelige oude straatjes en vele winketjes, maar ook het Japanse paleis.
5. Meißen. De oudste stad van Saksen. Zeer bekend van het porselein, het kasteel de Albrechtsburg en de gothische kathedraal.
6. Moritzburg. Een pareltje aan de Elbe met overweldigend mooi kasteel en lustslot, gelegen aan een groot meer, zelfs met eigen vuurtoren..
7. Pirna. De toegangspoort tot de rotswereld van de Sächsische Schweiz. Mooie oude binnenstad met indrukwekkende gotische Hallenkerk.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van deze Top 7 Attracties Dresden

.

Top-7 Activiteiten

1. Semper Opera. Hét operagebouw. Prachtig van buiten, schitterend van binnen. De Europese muziekgeschiedenis werd hier geschreven. Opera, concert, ballet en dagelijks rondleidingen.
2. Raderstoomboten. Dat is bijzonder: de grootste, historische stoombootvloot met de oudste raderschepen, fantastisch om te zien maar vooral een belevenis om aan boord te gaan.
3. Elberadweg. Momenteel een van de populairste fietspaden. Met 1300 km het langste, maar ook geliefste langeafstand fietspad.
4. Sächsische Weinstraße. Het kleinste, officiële wijnbouwgebied ter wereld. 55 km lange wijnroute waar de wijboeren heerlijke witte wijnen produceren.
5. Met de stoomstrein naar Assepoes. Een ontspannen trip door het Elbland met het historische smalspoortreintje vanaf het Karl May museum tot aan kasteel Moritzburg.
6. Kerst in Dresden Elbland. Genieten met rode wangen en glinsterende ogen. De geur, de kleur en de lichtjes en niet in het minst de gezellige klanken en zang.
Ja, het is bijna Kerstmis.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van deze Top 7 Activiteiten Dresden

.

Top-7 Musea

1. De schilderijengalerie ‘Oude Meesters’. Dit is een van de belangrijkste collecties ter wereld. Italiaanse, Vlaamse en Hollandse meesters. Maar ook uit Frankrijk en Duitsland zelf.
2. ‘Grünes Gewölbe’. In schitterend gerenoveerde zalen geniet je van de ‘1000 Meisterwerke’. Vele kunstwerken zijn wereldrecords in hun soort.
3. De ‘Rüstkammer’, de Wapenkamer. Misschien wel Dresdens onbekendste museum, te vinden in het Residentieslot. Her verhaalt de geschiedenis van de Saksische koningen.
4. Het Albertinum. Hier vind je de Neue Kunst. Robin en Degas zijn er thuis.
5. De Festung Xperience. In de ondergrondse gewelven van de vesting van Dresden wordt een bijzondere multimedia tentoonstelling gehouden. Beleef door 360° panoramaprojectie de geheimen van de Festung Dresden.
6. Deutsches Hygiene Museum, ‘Het Duitse Museum voor Hygiëne’. Een van de geliefdste musea voor families met kinderen. Incl. parktreintje naar de naastgelegen dierentuin.
7. Het ‘Militair Historisch Museum’ Een ‘must see’ waar oorlog niet wordt verheerlijkt maar zaken van toen, en helaas ook nu, flink aan de kaak worden gesteld!

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van deze Top 7 Musea Dresden

.

Top-7 'Kaffee und Kuchen' en Lunch ideeën

1. Grand Café Coselpalais. Een kleine expresso, een uitgebreide koffie, het Grand Café op de begane grond van het Coselpalais heet u van harte welkom. In de ‘kelder’ bevindt zich restaurant Pulverturm.
2. De Kuchenmanufaktur, De Taartenfabriek, ook wel de ‘Geluksfabriek’ genoemd. En ja, begrijpelijk want wat zijn de taarten heerlijk … geniet van de zoete kunst.
3. Bakkerij Wippler. Je kunt bijna niet kiezen uit de grote selectie vers gebakken taarten. Geniet na een bezoek aan het aangrenzende bakkerijmuseum van de lekkerste punten.
4. Camonda. Een fraaie chocolaterie met veel lekkernijen en heerlijke koffie, maar misschien nog leuker: hier is ook het chocolademuseum gevestigd.
5. Confiserie Felicitas. Een echte banketbakkerswinkel gevestigd in een barokpaleis in de Frauenstrasse, gerund door de dochter van een chocoladefabrikant..
6. Café Toscana. De oudste en ook bekendste konditorei van Dresden. Panoramisch gelegen met zicht over de Elbe bij de Blaue Brücke. Geniet je baristo in een prachtig interieur.
7. Altkötzschenbroda. Een waar kleinood in een historisch stadscentrum aan het langwerpig dorpsplein. Talrijke wijnlokalen met bijzondere namen en gezellige terrasjes.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van deze Top 7 Koffie en Lunch ideeën

 

Top-7 Shopping ideeën

1. Meißen,  fabriek en outlet. Wat ooit begon in de casematten van de Festung Dresden is dit porselein uitgegroeid tot een wereldmerk. In de outlet is aantrekkelijk te shoppen.
2. Klokken. Tijd is geld ervaar je als je de fraaie klokkenwinkeltjes aan de Saksische klokkenmakers aan de Neumarkt bezoekt. Het begon met de geschiedenis van de beroemde firma Lange & Söhne in Glashütte.
3. Saksische wijnen. Meer dan 600 jaar een begrip in Saksen maar vooral de laatste jaren van stijgende kwaliteit. Grote wijnbedrijven en vele kleine wijnboeren vind je aan de Saksische Weinstrasse. Een aanbevelenswaardige Vinotheek vind je nabij de Frauenkirche in Dresden.
4. Kunst uit Dresden. Wandel door het barokkwartier van Dresden Neustadt en geniet van de vele antiekwinkeltjes; daar moet wat voor je bij zijn.
5. Dresdener Essence. Vast in alle apotheken en drogisterijen te koop: deze op de homeopathie gebaseerde heilzame heerlijk ruikende esoterische wellnessproducten. Inmiddels tot ver over de Duitse grens geliefd.
6. Saksisch bier. Het ooit eerste Duitse pilsje van Radeberg is nu te vinden van Tokio tot New York. Maar ben je op zoek naar iets heel speciaals? Dan in Dresden Neustadt het seizoensgebonden biertje uit Dresden Elbland proeven.
7. Originele Dresdener stollen. Het beroemde kerstgebak. Een heerlijke traditie van, uitsluitend van september tot Kerst in de Dresdener banketbakkerijen verkrijgbare kwaliteits stollen.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving van deze Top 7 Shopping ideeën

.

Top-7 Restaurant ideeën

1. Sophienkeller Dresden. Een bijzonder restaurant in het barokke Taschenbergpalais. Historische gewelven, stijlvol tafelen,  speenvarken aan het spit, vers gebakken brood, Saksisch gerstennat, goochelaars, zang en muziek. Reserveren is nodig.
2. Alte Meister. ‘Verstopt’ tussen de Gemäldegalerie Alte Meister en de Semperoper ontdek je een leuk gourmetadresje. ‘s Middags heel betaalbaar, ‘s avonds gericht op het operapubliek.
3. Max Dresden Neustadt. Het ligt in het geliefde,  levendigste, multiculturele  stadsdeel van Dresden. Een prima uitgangspunt voor een echte avondbummel.
4. Restaurant Atelier Sansouci Radebeul. Dit sterrenrestaurant (1 Michelin ster en 16 punten in het Gault Millau) is deel van de laat-barok Villa Sorgenfrei en vind je aan de Saskische Weinstrasse in Radebeul, Dresden Elbland.
5. Domkeller Meißen. Geniet in het oudste restaurantje van Meißen van een goed glas, een lekker etentje en een panoramisch uitzicht over het stadje.
6. Gasthaus Schloss Wackerbath. Geniet in de herberg in de ambiance van een fraai slot van een goed dinertje, begeleid door een mooi glas wijn, zo is dat ook hier. Het kasteeltje staat in de wijnbergen van Radebeul.
7. Adams Inn. Een fijn Gasthof met een goede sfeer op loopafstand van Kasteel Moritzburg, ‘s zomers met een zonnig, populair terras. Specialiteit: wildgerechten uit de omringende bossen, vis uit de slotvijver.

>> Lees hier de uitgebreide beschrijving Top 7 restaurants ideeën

.

Vervoer in en naar Dresden

Auto – Vliegtuig – Trein – Bus – Boot

Dresden is uitstekend te bereiken. Per auto moet je er zo’n 7½ uur pure reistijd voor uittrekken. Snel ben je er per vliegtuig; KLM vliegt elke dag op Dresden. Een andere comfortabele manier is de ICE, de internationale trein. Heel voordelig is de Flixbus en Dresden is zelfs zeer goed per boot bereikbaar.

>> Lees hier uitgebreider over de vervoersmogelijkden naar en in Dresden

Vervoer in Dresden Elbland

ÖPNV – Auto – Fiets

Het openbaarvervoer in Dresden is prima te noemen, zowel per tram, als de stadsbus. Misschien is een keertje ‘Dresden per fiets’ ook een idee. En niet alleen de stad, maar juist ook de prachtige omgeving, het Elbland is prima bereikbaar.

>> Lees hier extra informatie over openbaar vervoer in Dresden

Dresden Welcome Card

Dresden kent verschillende cards, zoals de gratis Dresden Card, verkrijgbaar via je hotel. Een aanmerkelijk betere optie is de betaalde Dresden Welcome Card. Deze biedt aanzienlijk meer faciliteiten en is verkrijgbaar bij de Dresden Information.

>> Lees hier extra informatie over de cards

.

Dresden Elbland: een ‘het-hele-jaar-door’ bestemming

Soms kan je er het beste maar alleen in een bepaald jaargetijde zijn, maar Dresden is nou zo’n bestemming waar je het hele jaar door prima terecht kan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat KLM dagelijks de hele week door vluchten aanbiedt.
Dresden in het voorjaar is misschien wel het lekkerst. Het jonge groen vers aan de bomen, prachtige bloesem en ja, dan dat heerlijke voorjaarszonnetje. Misschien wel lekker op de fiets door de stad. Een sjaal is al niet meer nodig, je jack volstaat. Maar laat dat jack in de zomer maar helemaal thuis, je bent immers richting oosten, dus al een beetje landklimaat. Vertoeven aan de Elbe, flaneren en genieten van de skyline. Wat een prachtige gebouwen, en dan die vloot van stoomboten en

Lees meer