Kies uw land, regio, stad

Duits Verkeersbureau

Alle informatie over vakantieland Duitsland

Foto: Het gebouw van de Reichstag in Berlijn

Duits Verkeersbureau

Adres
Amstelveenseweg 642 1081 JJ

E-mailadres
klantenservice@germany.travel

Website
www.germany.travel

Klantenservice
zie emailadres

Openingstijden helpdesk

service per email

Videolink
> video's van Duitsland

Hier vind je Duits Verkeersbureau

Personality
Michaela Klare
Functie
Directeur van het Duits Verkeersbureau
tevens
manager Noord-West Europa
Studie
Geografie aan de Universiteit van Trier
Woonplaats
Amsterdam
Geboortedatum
23 augustus
Sterrenbeeld
Leeuw
Hobby's
Kunst en outdoor activiteiten zoals zeilen, fietsen en zwemmen
”Michaela's persoonlijke tips

+++ Nieuwsreisblog Duitsland +++

Vakantieland Duitsland blijft booming
Het toerisme van Nederlanders naar Duitsland blijft maar stijgen. Voor het zoveelste... lees verder »
De Oranjeroute
"Wilhelmus van Nassouwe, ben ick van Duytschen Bloedt... In... lees verder »
UNESCO-Werelderfgoed
De UNESCO heeft in Duitsland tientallen historische gebouwen, stadscentra, belan... lees verder »
100 Jaar Bauhaus
Duitsland vierde het 100-jarige jubileum van de oprichting van het wereldberoemde Bauhau... lees verder »
Vermeer in Dresden ► Een 'nieuwe Vermeer', weer te zien in Dresden Een gave tentoonstelling is on... lees verder »
#Duitslandactief 
Duitsland is al voor het elfde jaar op rij de belangrijkste toeristische bestemm... lees verder »

Tips & hotspots

VAKANTIELAND DUITSLAND

Top 7 - Bezienswaardigheden

1. De Dom van Keulen. In 1880 voltooid; het was het grootste bouwwerk ter wereld.
2. Kasteel Neuschwanstein. Sprookjeskasteel, gecreëerd door de dromer Lodewijk II.
3. De Brandenburger Tor. Nu het perfecte symbool van de Duitse Hereniging in 1989
4. De historische Speicherstadt Hamburg. Thans een moderne, levendige wereldstad.
5. Saarschleife. De tijd lijkt hier stil te staan. Schitterend uitzicht over rivier en bergen.
6. Frauenkirche Dresden: Meer dan een kerk: een imponerend symbool van de vrede.
7. Kaiserburg in Neurenberg. Een keizerlijk onderkomen uit het Heilige Roomse Rijk.

.

Top 7 - Natuur

1. Nationaal Park Harz. Als wandel- en skigebied een populaire bestemming in het Duitse middelgebergte met natuur- en geopark.
2. Nationaal Park Schwarzwald. Uitgestrekt beschermd natuurgebied met ongerepte natuur van woudachtige, diepgroene bossen.
3. Nationaal Park Waddenzee. Grootste samenhangende waddenlandschap ter wereld. Met duinen, stranden en buitengewoon fascinerende dierenwereld.
4. UNESCO-biosfeerreservaat Rhön. Het unieke middelgebergte in het hart van Duitsland dat met zijn sterrenpark een bijzondere aantrekkingskracht heeft..
5. Nationaal Park Sächsische Schweiz. Fantastische bergwereld met grillige rotsformaties vol spleten en kloven tussen Dresden en de Tsjechische grens.
6. Unesco-biosfeerreservaat Flusslandschaft Elbe. In grote bochten stroomt de Elbe langs een bijzonder landschap met witte stranden en beboste heuvels.
7. Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft. Grootste natuurreservaat Oostzee. Steile kusten, duinen, landtongen en strandmeren.

.

Top 7 - Steden

1. Berlijn. Hartelijke charme en een rijkdom aan historische bezienswaardigheden.
2. Hamburg. Schoonheid aan zee met internationale charme.
3. Keulen. Een stad met een hart, de Dom en het beroemde carnaval.
4. München. Biertuinen, chique brede straten en FC Bayern!
5. Heidelberg. Wereldberoemde evergreen tussen Neckar en Odenwald.
6. Freiburg. Het is beslist geen straf om deze meest zuidelijke stad te bezoeken.
7. Dresden. Ademloze verbazing, schitterend gelegen aan de rivier de Elbe.

.

Top 7 - Vakantieroutes

1. Duitse Alpenroute. Een panoramaroute van topklasse, dwars door het overweldigende berglandschap van de Bodensee tot de Königssee.
2. Duitse Vakwerkroute. Een wereldwijde, unieke verbinding van zo’n 100 trotse vakwerksteden met een romantische, middeleeuwse sfeer.
3. Toeristische route Bergstraße. Een prachtige wijnstreek met uitstekende wijnen en boeiende verhalen. Gelegen tussen de Rijn, Main en Neckar.
4. Duitse Sprookjesroute. Fabelachtige kilometers door de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm. Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester reizen mee.
5. Duitse Wijnroute. Genieten van 85 km van de Franse grens tot de Deutsche Weintor, dwars door de geliefde Rheinland-Pfalz.
6. Romantische Route. Ontdek juweeltjes aan schitterende residenties, hoofse pracht en middeleeuwse vakwerkromantiek.
7. Romaanse Route. Rond het snijpunt Magdeburg in Saksen-Anhalt reis je in de sporen van de Ottonische keizers uit de middeleeuwe.

SPECIAL
De Oranjeroute. Bijzondere autorondreizen in de Sporen van de Oranjes. 22 stadjes, 2200 km,
4 autorondreizen
.
.

DE 16 DUITSE DEELSTATEN (op alfabet)

Baden-Württemberg

Door het Zwarte Woud wandelen en de Bodensee ontdekken, relaxen in Baden-Baden en in Heidelberg van cultuur genieten: er zijn talloze redenen om naar Baden-Württemberg te gaan. Naar de deelstaat met de meeste sterrenrestaurants – en de meeste zonuren. In het zuiden!

> Baden-Württemberg

Beieren

Inspiratie en lifestyle. Wit-blauwe hemel en kristalheldere meren. Middeleeuwse stadjes en bruisende metropolen. Beierse traditie en hartelijke gastvrijheid. Mystieke bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen, outdooraction en ontspanning. UNESCO-Werelderfgoed en een rijk cultureel aanbod.

> Beieren

Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, blinkt uit door een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden, een rijk cultureel leven en een bruisende, ontspannen levensstijl.

> Berlijn

Brandenburg

De verte is zó dichtbij: wie uit Berlijn vertrekt, is al bijna op z’n vakantiebestemming gearriveerd. Want rondom het stedelijk landschap van de hoofdstad ligt het uitgestrekte natuur-, cultuur- en merenlandschap van Brandenburg. Diep ademhalen. Natuur beleven. Actief bezig zijn. Dat is typisch vakantie in Brandenburg.

> Brandenburg

Bremen

De zustersteden Bremen en Bremerhaven imponeren hun bezoekers met fascinerende musea, maritieme en historische bezienswaardigheden en een vooruitziende blik op het gebied van kunst en cultuur

> Bremen

Hamburg

Met haar maritieme charme en internationale sfeer behoort de Hanzestad Hamburg tot de mooiste grote steden van Europa. Zij biedt haar gasten zowel grootsteeds leven als ook volop natuur: een grote variëteit aan hotels, restaurants, theaters en fantastische shoppingmogelijkheden, chique stranden aan de Elbe en groene oevers langs de Alster, een drukbezochte haven en bezienswaardigheden uit de ruim 1.200-jarige stadsgeschiedenis.

> Hamburg

Hessen

Gelegen in het hart van Duitsland biedt Hessen een uitgebreid palet van vakantiemogelijkheden. Of de voorkeur nu uitgaat naar culturele trips, wandelen, fietsen, een wellnessverblijf, gezinsvakanties, stedentrips of pure natuurbeleving – Hessen biedt voor elk wat wils. Alle bestemmingen zijn steeds gemakkelijk bereikbaar: een vakantie in Duitsland kan al beginnen op Rhein-Main Airport midden in Hessen.

> Hessen

Mecklenburg-Vorpommern

1.900 kilometer kustlengte met elegante Oostzeebadplaatsen en witte stranden, eerbiedwaardige UNESCO-Werelderfgoedsteden en een indrukwekkende natuur. Slechts een uurtje rijden ten zuiden van de Oostzee strekt zich het grootste samenhangende meren- en rivierenlandschap van Midden-Europa uit. De stadjes en dorpen tussen de ooigebieden en de heuvels uit de ijstijd herbergen zo’n 2.000 kastelen, parken en herenhuizen, waaronder het slot van Schwerin, het ‘Neuschwanstein van het noorden’.

> Mecklenburg-Vorpommern

Nedersaksen

Tussen de Eems en de Elbe ligt de deelstaat Nedersaksen, een regio vol landschappelijke contrasten en bezienswaardige steden. Beleef de Waddenzee, een van de UNESCO-Werelderfgoedlocaties! Gezinnen met kinderen beleven in de pretparken enorm veel plezier. Wie niet alles in één enkele vakantie voor elkaar krijgt, moet gewoon nog eens terugkomen!

> Nedersaksen

Noordrijn-Westfalen

Ludwig van Beethoven, Heinrich Heine of Joseph Beuys – de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland heeft tal van beroemde kunstenaars voortgebracht en is een van de grootste culturele regio’s van Europa. Talrijke musea, theaters, orkesten en concerthallen, musicals en evenementen trekken ieder jaar vele miljoenen bezoekers. Tot onze grootste culturele prestaties behoren ook vier UNESCO-Werelderfgoedmonumenten: de Keulse Dom, de Akense Dom, Slot Augustusburg in Brühl en de voormalige kolenmijn Zeche Zollverein in Essen. Het symbool van de stad Keulen is zelfs de meest bezochte bezienswaardigheid van Duitsland.

> Noordrijn-Westfalen

Rijnland-Palts

Romantische burchten, vrolijke mensen en edele wijn – dat en nog veel meer is Rijnland-Palts! De regio’s Ahr, Eifel, Hunsrück, Naheland, Moezel-Saar, Palts, Rijn-Hessen, Romantische Rijn en Westerwald zijn met hun uitgestrekte wijnhellingen, sluimerende vulkanen en bruisende steden even gevarieerd en fascinerend als de mensen zelf!

> Rijnland-Palts

Saarland

Klein, groen en met grenzeloze charme. Hier kom je graag terug. Prachtig wandelgebied, geweldige fietsroute langs de Saar en mooie, historische stadjes met een vleug ‘savoir vivre’.

> Saarland

Saksen

Vakantie in Saksen betekent vakantie in een 1000 jaar oud cultuurlandschap. Culturele reizen volgen de sporen van beroemde componisten, bouwmeesters en kunstenaars. In de diverse vakantieregio’s kunnen stedentrips perfect worden gecombineerd met een actieve, gezins- of wellnessvakantie – zowel ‘s zomers als ‘s winters.

> Saksen

Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt geldt als kernland van de Duitse geschiedenis en is uitnodigend voor cultuurliefhebbers. Ook voor actieve vakantiegangers is er volop keuze om kennis te maken met unieke landschappen; voor hen luidt het motto ‘Natuurgenot – diep ademhalen in Saksen-Anhalt’.

> Saksen-Anhalt

Sleeswijk-Holstein

De Noord- en de Oostzee drukken hun stempel op de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Wind, wadden en golven, eb en vloed bepalen hier het levensritme van de mensen. Een ideale vakantiestreek voor gezinnen, watersporters en natuurliefhebbers

> Sleeswijk-Holstein

Thüringen

Landschappen vol afwisseling, een enorme dichtheid aan burchten en kastelen, ongeëvenaarde architectonische en culturele diversiteit en volop recreatieplezier – daarvoor staat het vakantieland Thüringen. Sinds Goethe heeft niemand de voordelen van Thüringen treffender samengevat: ‘Waar vind je in Duitsland nog zo veel moois op zo’n kleine oppervlakte?’.
> Thüringen

DE MISSIE VAN HET DUITS VERKEERSBUREAU
‘Duurzaamheid’ (‘Nachhaltig agieren’)

Het Duits Verkeersbureau heeft al meer dan 60 jaar tot doel vakantieland Duitsland ‘all over the world’ te promoten. Duitsland te positioneren als een afwisselende en aantrekkelijke reisbestemming. Samen met onder meer de Nederlandse reiswereld worden aantrekkelijke concepten ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld met Rondreizen.nl Ook de Duitse partners spelen hierbij een niet weg te denken rol. Zo worden specifieke thema’s, talrijke evenementen en vele, vele attracties ingezet om u een vakantie te bieden waar u nog lang over napraat. En dat wil Duitsland graag voor altijd zo houden. Duurzaamheid is daarbij essentieel voor de toekomst. Het is dan ook volkomen logisch dat Duitsland ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel heeft, het is speerpunt nummer één. Er is een mooie brochure over uitgegeven: ‘Nachhaltig agieren’ (Duurzaam optreden). Lees hier de missie en inzet van het Duits Verkeersbureau.

‘Natuur’ is een van de belangrijkste redenen voor een vakantie in Duitsland. Waar we in Duitsland ook vakantievieren, het is altijd volop genieten door de rijke natuur en interessante, vaak ongerepte landschappen. Duitsland bestaat voor maar liefst één derde uit beschermde natuurgebieden. Het telt 16 Nationale natuurparken, 15 biosfeerreservaten, 104 natuurparken en dan niet te vergeten de 38 UNESCO-Weltnaturerbe! Elke provincie deelt hierin mee.

Duitsland bestaat uit 16 deelstaten; op de kaart zijn dit van noord naar zuid:
• Schleswig-Holstein, • Mecklenburg-Vorpommern • Hamburg • Bremen
• Niedersachsen • Sachsen-Anhalt • Brandenburg • Berlin • Nordrhein-Westfalen • Hessen • Thüringen • Sachsen • Rheinland-Pfalz • Saarland
• Baden-Würtemberg • Bayern. Het zijn Duitslands belangrijkste partners voor het Duurzaam Toerisme.