Kies uw land, regio, stad

Rondreis en vakantie Vogtland

"Een hemel vol violen en bronnen van gezondheid"

VOGTLAND: Een autorondreis meer dan waard

De vakantieregio Vogtland ligt in het drielandenpunt Bohemen, Beieren en Saksen. Het combineert een landschappelijke diversiteit, kunstnijverheid en kuurtradities. De muziekdriehoek Klingenthal, Schöneck en Markneukirchen wordt beschouwd als het centrum van de Duitse muziekinstrumentenbouw. Al meer dan 300 jaar worden hier met het beste vakmanschap orkestinstrumenten vervaardigd. Bij de bouw van violen, gitaren, blaasinstrumenten, accordeons of harmonica's laten de vakwerkmeesters graag over hun schouders meekijken. “Musicon Valley” organiseert excursies naar de wereld van de bouw van muziek instrumenten, wat natuurlijk ook leidt tot een bezoek aan het muziekinstrumenten museum in Markneukirchen en daar meer dan 3.000 instrumenten uit alle tijdperken toont.

De stad Plauen werd begin 20e eeuw wereldberoemd door de uitvinding van het machinaal borduren van tule. Het Duitse kantmuseum en de speciale tentoonstellingsstikkerij voor kant toont u met het beroemde Plauener Spitze.

In Vogtland wordt gekuurd! De Saksische badplaatsen Bad Elster en Bad Brambach zetten een nu 150 jaar oude kuurtraditie op de meest moderne manier voort. Minerale geneeskrachtige bronnen ontwikkelen hun revitaliserende werking op lichaam en geest, inclusief de sterkst drinkbare radonbron ter wereld in Bad Brambach. Onlangs opende de Soletherme Bad Elster, waarvan het sterk gemineraliseerde water uniek is. Een gevarieerd cultureel aanbod combineert welness en muziek.

Vogtland en techniek gaan ook hand in hand. Van Vogtlandische, technische ingenieurskunst getuigt de eerste Saksische stoomlocomotief en de grootste bakstenen treinbrug ter wereld: de Göltzschtalbrücke. Alleen al voor deze brug zijn ongeveer 26 miljoen bakstenen gebruikt!
In Morgenröthe-Rautenkranz, het thuis van de eerste Duitse astronaut, Sigmund Jähn, bevindt zich het Duitse ruimtevaartmuseum met een indrukwekkende tentoonstelling. Het grootste Saksische zomerrecreatiegebied bevindt zich ook in het Vogtland, nl. de Pöhldam met meer dan 4000 hectare beschermd landschap. Verder zijn onder meer ook het natuurmonument Schneckenstein, Europa's unieke topaasrots en de Drakengrot in Syrau aantrekkelijke bezienswaardigheden.

Populaire reizen in Vogtland


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Vienna House Easy Leipzig.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Autovakantie naar Saksen bij 9 daagse Fietsreis Langs de Elbe Dresden Magdeburg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Autovakantie naar Saksen bij CO56 Chemnitz.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij IntercityHotel Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Moxy Dresden Neustadt.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Dorint Dresden.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Plauen
Valuta
Euro
Weer
Max. 7°C

Oppervlakte
1412 km²

Inwoners
232.000

Hoofdstad
Plauen

Airline
Per auto: 7 uur

Reistijd en afstand
Auto: Utrect-Plauen 673 km

Tijdsverschil
geen

Verkeersbureau
Vogtland Tourismus.

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Vogtland

">