Kies uw land, regio, stad

VvKR

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties


VVKR_rondreizen.nl


LAATSTE NIEUWS

Samenwerking Brussels Airport
Ter bevoordering van reisspreiding en het bewust worden, dat Luchthaven Brussel een serieus alternatief is t.o.v. de Nederlandse luchthavens als Schiphol, is de VvKR is een samenwerking aangegaan met Brussels Airport. Immers, deze luchthaven, vlakbij de hoofdstad van België, is voor reizigers vanuit het zuiden van Nederland een prima alternatief. Bovendien vertrekken er dagelijks 16 directe intercity’s vanuit Den Haag, Rotterdam en Breda. Toch met de auto? Ca. 2 uur rijden vanaf Utrecht en op Brussels Airport volop parkeergelegenheid.

Een 600 bomen bos
De VvKR, haar leden (de aangesloten reisorganisaties) en hun klanten planten bomen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de sympathieke stichting Trees for All. Zij planten bomen voor het leven, Op deze manier compenseren ze CO2-uitstoot en leveren een goede bijdrage aan een duurzame wereld. De teller van het VvKR-bos staat inmiddels op ruim 600 bomen. Jaarlijks worden minimaal 125 bomen door de vereniging zelf gedoneerd; alle overige bomen door de reisspecialisten en hun reizigers. De verwachting is dat eind 2022 de teller op ten minste 1200 bomen staat. Het resultaat vind je op de website van de VvKR. Het is overigens ook mogelijk om individueel bomen te ‘planten’; je vind het op de website van Trees for All.

___________________________________________________________


.
De VvKR
door Nathalie D’Alessandro, Pers en Communicatie VvKR

De VvKR is de bekende Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
De vereniging stelt, dat alle bij hen aangesloten leden betrokken reisspecialisten zijn, die staan voor “Unieke belevenissen, persoonlijke betrokkenheid en passie. Weg van de massa, een ruim aanbod en duurzaam reizen”. De vereniging vervolgt haar betoog:

Weg van de massa

Wil je kleinschalig reizen en weg van de toeristische drukte, boek dan je vakantie bij een reisorganisatie die is aangesloten bij VvKR. Deze ondernemers volgen hun hart en begonnen hun reisbedrijf vanuit een roeping. Alle reisspecialisten zijn stuk voor stuk deskundig en stellen persoonlijk de reizen op maat samen.

Ruim aanbod

De reisspecialisten van VvKR (momenteel circa 400) brengen je naar de meest ongerepte plekjes tot in alle uithoeken van de wereld. Dichtbij of ver weg. Of het nu een safari door Afrika is, een rondreis met de camper door Europa, op blote voeten door Australië, een vaartocht naar de Galapagos eilanden, een zeilcruise langs de Turkse kust, een berentrail door Canada, stedentrip naar Parijs of trektocht door het Andes gebergte.

Duurzaam reizen

Het zit VvKR-reisspecialisten in het DNA om duurzaam vakanties te organiseren. Dat wil zeggen dat de leden altijd rekening houden met natuur, milieu, arbeidsomstandigheden van de lokale bevolking, hun cultuur en tradities. In 2020 publiceerde VvKR een eigen Handboek Duurzaamheid.

Met gerust hart boeken

De vereniging werd in 2011 opgericht om de belangen te behartigen van kleinschalige touroperators. Natuurlijk behartigt VvKR ook de belangen van de consument, want alle leden zijn uiteraard lid van een garantieregeling (STO Garant, GGTO, VZR Garant en SGR).

Wat houdt een garantieregeling in

Vanwege dit lidmaatschap reserveer je veilig je reis. Een garantieregeling biedt namelijk zekerheid bij het boeken van vakantie omdat vooruitbetaalde reissommen gedekt zijn, mocht een reisorganisatie onverhoopt in financieel onvermogen komen. Schade die onverhoopt ontstaat tijdens de reis is ook gedekt, tevens door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die alle reisspecialisten hebben afgesloten.

Reisbeurs en meer informatie

Op de website van VvKR staan alle aangesloten reisspecialisten vermeld en is het gemakkelijk zoeken op reisthema, bestemming, naam van de reisorganisatie. Ook kun je snel doorklikken naar de eigen website van aangesloten reisorganisaties. Verder is er informatie te vinden over de online reisbeurzen, waar je een corona test haalt of hoe VvKR meehelpt de CO2 uitstoot te reduceren. Bijvoorbeeld door de samenwerking met Trees for all.

Reisvoorwaarden

Iedere aangesloten reisorganisatie bij VvKR heeft duidelijke algemene reisvoorwaarden. Hierin staat beschreven hoe het geregeld is met betaling, wijziging en annulering. In geval van een klacht waar de gast en reisorganisator onverhoopt niet samen uitkomen, biedt het bemiddelingsprotocol van VvKR uitkomst.

Blijf op de hoogte

Regelmatig stuurt VvKR een digitale nieuwsbrief om je op te hoogte te houden van de laatste interessante feiten en de leukste vakantietips. De VvKR reisorganisaties organiseren regelmatig een reisbeurs. Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de VvKR-nieuwsbrief

Meer weten?
Bekijk hier de website van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
Wil je rechtstreeks contact? Dit is het emailadres info@vvkr.nl.
Het secretariaat is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0) 85 06 04 422.

Je volgt VvKR via de volgende sociale media kanalen: Facebook, Instagram en LinkedIn.