Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Zuid-Afrika

Foto: Kudde olifanten aan het water in het Kruger Park, Zuid-Afrika

ZUID-AFRIKA

Groots land. Van Johannesburg tot Kaapstad met vele gave bezienswaardigheden tijdens een grand-tour. Gamedrives in open 4WD op zoek naar de Big Five en struisvogels, wijnproeverijen, safari’s, cruise over de Qolora

Ontmoet de ‘Big Five’
Zuid-Afrika wordt wel eens een continent in één land genoemd. Het is een enorm divers land met verschillende klimaatzones, talloze landschappen en vele bezienswaardigheden. U vindt in Zuid-Afrika prachtige natuur, wildparken, heerlijke stranden en een rijke historie met veel Nederlandse invloeden. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika maakt u kennis met verschillende culturen en stammen. In de wildparken kunt u The Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn) ontmoeten en ziet u nog veel meer indrukwekkende dieren. Eén ding is zeker: uw rondreis door Zuid-Afrika wordt er één om nooit te vergeten!

Beste reistijd
De temperatuur in Zuid-Afrika is het hele jaar door gemiddeld erg prettig. Het is er bijna altijd zonnig en de dagtemperatuur is aangenaam. De beste tijd voor een rondreis door Zuid-Afrika is de winter en het voorjaar. Dat is in Zuid-Afrika tussen juni en november. De temperatuur is dan wat lager maar vooral in de wildparken hangen er nog niet veel bladeren aan de bomen en is het gras nog kort. De dieren zijn dan het best te zien. Ook voor het spotten van walvissen en haaien aan de zuidkust zijn de maanden juni tot oktober de beste tijd. Vanaf november breekt in Zuid-Afrika de zomer aan. Dan is vooral de streek rond Kaapstad met haar stranden en wijngaarden een heerlijke bestemming.

Populaire reizen in Zuid-Afrika


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Sawadee

Reis mee met onze gave Adventure Bus langs spectaculaire uitzichtpunten, indrukwekkende wereldsteden en nationale parken. We maken safariâs op zoek naar de Big Five, kamperen tussen het wild, geniete.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze familiereis door Zuid-Afrika bezoek je veel hoogtepunten die het land te bieden heeft. Zuid-Afrika is een enorm groot en gevarieerd land. Er is veel gelegenheid om actief bezig te zijn te.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Tui

16-daagse Verre reizen naar Gauteng bij 16 daagse singlereis Klassiek Zuid Afrika.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique vol wilde dieren, witte stranden, mooie zonsondergangen, cultuur in Swaziland en goedlachse Mozambikanen op de markt. We rijden met onze eigen bu.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: Tui

15-daagse Verre reizen naar Gauteng bij 15 daagse fly drive Kleurrijke Noorden Zuid Afrika.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de mooiste route van Zuid-Afrika, de Tuinroute. Denk aan een safari in het Addo Elephant Nationaal Park, struisvogels kijken in Oudtsho.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze familiereis door Zuid-Afrika bezoek je veel hoogtepunten en toch breng je niet veel tijd in de bus door. Zuid-Afrika is een enorm groot en gevarieerd land. Er is veel gelegenheid om actie.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de hoogtepunten van dit diverse land. Dieren spotten doen we natuurlijk in het Kruger Nationaal Park. Ook bezoeken we de mooiste route .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland bezoek je in twee weken de hoogtepunten van het land. We wandelen bij de imposante Drakensbergen, verkennen het kustgebied, gaan op bezoek bij de Sw.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuidelijke Afrika bezoeken we Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe. Deze reis biedt een ongeëvenaarde variëteit aan landschappen en culturen. Va.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Tui

7-daagse Vakantie naar Westkaap bij The Commodore Hardlopen.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe wordt er een ongeëvenaarde variëteit aan landschappen en culturen ontdekt. Van het moderne Kaapstad tot het olifantrijke .... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Tui

16-daagse rondreis Klassiek Zuid-Afrika.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Tui

21-daagse rondreis Grand Tour Zuid-Afrika.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Zuid-Afrika

KAAPSTAD

De hoofdstad van Zuid Afrika is een echte wereldstad met een unieke ligging. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de natuur van Cape Peninsula (Kaap de Goede Hoop) en de wijnproeverijen in Stellenbosch. Vergeet ook niet om een tour te maken door het oude stadscentrum of ga een dagje aan het strand liggen of flaneren op de boulevard van Clifton of Camps Bay.

Tafelberg

Waar Parijs haar Eifeltoren heeft en Rio de Janeiro het Jezusbeeld, heeft Kaapstad de Tafelberg. De platte, tafelvormige berg kan met een kabelbaan bezocht worden, maar het is ook mogelijk om via een wandelpad (zo’n 2

Drakensbergen

5 uur) te top te bereiken. Als je de berg eerst vanaf een afstand goed wilt bekijken rijd je naar Table View bij Blouberg. Eenmaal aangekomen snap je waarom deze plek ‘Table View’ heet.

Krugerpark

De Drakensbergen bij het Krugerpark zijn het bekendst, maar de Drakensbergen van Kwazulu-Natal veruit het mooist. In een landschap zoals je dat misschien kent uit de ‘’Lord of the Ring’’ films rijzen de bergen tot een hoogte van 3450 meter. De natuur is hier totaal ongerept. De mogelijkheden om er te wandelen zijn groot. Hoogtepunten in het gebied zijn de Cathedral Peak, het Giants Castle Game Reserve en het Royal Natal National Park.

ADDO ELEPHANT

Het Krugerpark is ongeveer half zo groot als Nederland en een van de grootste nationale parken ter wereld. Het park is aan het begin van de 20e eeuw opgericht om de wilde dieren – die door de jacht steeds meer bedreigd werden – te beschermen. Het park staat bekend om de grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder de ‘’Big Five’’. Voor de echte safari belevenis kun je ervoor kiezen om een nacht ‘’tussen’’ de wilde dieren te overnachten in één van de 25 kampen in het park.

DURBAN

Als je aan de ‘’Big Five’’ niet genoeg hebt kun je een bezoek brengen aan dit natuurpark in de buurt van Port Elizabeth. Het is het enige natuurpark in de wereld waar je ook de witte haai en de walvis kunt spotten. Het weer in deze streek is warm en droog gedurende het hele jaar. Langs het park is een gedeelte met gaas afgezet waar een wandeling gemaakt kan worden naar de top van een heuvel waar je een uniek uitzicht op het park hebt.

BLYDE RIVER

Durban ligt aan de oostkust en is de op 2 na grootste stad van Zuid-Afrika. Het heeft een kustlijn van maar liefst 100 kilometer lang en de zon schijnt er meer dan 320 dagen per jaar. Durban is dan ook een echte badplaats met een heerlijke boulevard en een groot casino.

ROBBENEILAND

De groenste en grootste canyon ter wereld ligt in de Noordelijk Drakensbergen en is onderdeel van de Panorama Route. Je zult hier genieten van unieke uitzichten ter hoogte van de ‘’Drie Rondawels’ en bij God’s Window. De rivier komt uit in een enorm stuwmeer waar je ook een boottocht kunt maken. de Pinnacle en de Bourke’s Luck Potholes zijn een lust voor het oog!

TUINROUTE

Dit eiland voor de kust bij Kaapstad werd bijna 400 jaar lang gebruikt om gevangenen op te bergen. Het eiland werd wereldberoemd omdat Nelson Mandela hier bijna 30 jaar gevangen heeft gezeten. In 1991 werden de laatste politieke gevangenen vrijgelaten van Robbeneiland en in 1996 werd de gevangenis gesloten. Robben Island is nu een symbool van de overwinning van de menselijke geest en kan bezocht worden.

AUGRABIES FALLS

De kustlijn van de Indische Oceaan tussen Port Elizabeth en George is over een lengte van 80 kilometer uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat. Volgens velen het mooiste ter wereld. De wilde rotskust, de prachtige zandstranden en de oeroude bossen vol klein wild zijn prachtig. Vergeet niet de grote voetgangershangbrug over de monding van de Stromsrivier te bezoeken.

In het noordwesten van Zuid-Afrika, aan de grens met Namibië, ligt het Augrabies Falls National Park. Hier vind je de grootste watervallen van Zuid-Afrika die worden gevoed door de Oranje rivier. De watervallen storten de 56 meter hoge watervallen zich uit in de 18 kilometer lange kloof met op de achtergrond prachtige zwarte heuvels.

Spreektaal
Engels
Tijd

Pretoria
Valuta
Rand (ZAR)
Weer
Max. 11°C

Zuid-Afrika

Oppervlakte
1.219.912 km2

Inwoners
44, 4 miljoen

Hoofdstad
Pretoria

Airline

Reistijd en afstand
10¾ uur (AMS-JNB) - 9016 km

Tijdsverschil
+ 1 uur (Pretoria)

Verkeersbureau

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Zuid-Afrika

.
Praktische tips bij een rondreis door Zuid-Afrika

Reisdocumenten  Als je een rondreis door Zuid-Afrika wilt maken, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je paspoort moet, i.v.m. visa, nog minimaal Lees meer

">