Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Zuid-Afrika

Groots land. VanJohannesburg tot Kaapstad met vele gave bezienswaardigheden tijdens een grand-tour. Gamedrives in open 4WD op zoek naar de Big Five en struisvogels, wijnproeverijen, safari's, cruise over de Qolora

Foto: Kudde olifanten aan het water in het Kruger Park, Zuid-Afrika

ONTMOET DE BIG FIVE

Zuid-Afrika wordt wel eens een continent in één land genoemd. Het is een enorm divers land met verschillende klimaatzones, talloze landschappen en vele bezienswaardigheden. U vindt in Zuid-Afrika prachtige natuur, wildparken, heerlijke stranden en een rijke historie met veel Nederlandse invloeden. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika maakt u kennis met verschillende culturen en stammen. In de wildparken kunt u The Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard, neushoorn) ontmoeten en ziet u nog veel meer indrukwekkende dieren. Eén ding is zeker: uw rondreis door Zuid-Afrika wordt er één om nooit te vergeten!

Beste reistijd
De temperatuur in Zuid-Afrika is het hele jaar door gemiddeld erg prettig. Het is er bijna altijd zonnig en de dagtemperatuur is aangenaam. De beste tijd voor een rondreis door Zuid-Afrika is de winter en het voorjaar. Dat is in Zuid-Afrika tussen juni en november. De temperatuur is dan wat lager maar vooral in de wildparken hangen er nog niet veel bladeren aan de bomen en is het gras nog kort. De dieren zijn dan het best te zien. Ook voor het spotten van walvissen en haaien aan de zuidkust zijn de maanden juni tot oktober de beste tijd. Vanaf november breekt in Zuid-Afrika de zomer aan. Dan is vooral de streek rond Kaapstad met haar stranden en wijngaarden een heerlijke bestemming.

Populaire reizen in Zuid-Afrika


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Individuele rondreis door Zuid Afrika incl. huurauto en ontbijt met o.a. Kruger Nationaal Park, de Panoramaroute, Zululand, Drakensbergen en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis naar Zuid-Afrika inclusief ontbijt met o.a. Johannesburg, Hazyview, Swaziland, Hluhluwe, Krakensberg, Knysna en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Fly-drive Classic South Africa.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Individuele rondreis Zuid Afrika incl. autohuur en ontbijt met o.a. Kaapstad, de Tuinenroute, Oudtshoorn, Addo Elephant National Park en Stellenbosch.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis Zuid Afrika inclusief ontbijt met o.a. Pretoria, Panoramaroute, Kruger Park, Swaziland, Zululand, Durban, Port Elizabeth en Kaapstad.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Individuele rondreis door Zuid Afrika incl. huurauto en ontbijt met o.a. Kruger Nationaal Park, Swaziland, St. Lucia, Durban en de Drakensbergen.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Vlieg-/busreis naar Zuid Afrika inclusief ontbijt met o.a. het Kruger National Park, Swaziland, Durban en de Drakensbergen.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Je bent 'in' voor ruim drie weken lang genieten van het beste dat Zuid-Afrika, Lesotho en eSwatini (voornamelig Swaziland) te bieden hebben. Je voorkeur gaat uit naar meer tijd op locatie om deze opti.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Spectaculair, indrukwekkend, overweldigend en imponerend. Maar liefst drie wildparken, drie steden, vier natuurgebieden en een Cultural Village maken deel uit van deze autorondreis. Andere, beslist ni.... bekijk reis»

Aantal dagen: 25 dagen

Reisorganisatie: Tui

Ontdek zuidelijk Afrika tijdens deze vierlanden safaritocht, krijg het ultieme 'Afrika gevoel' in een oogverblindend mooi gebied. Woestijnen, imposante rode duinlandschappen en uitgestrekte wildparken.... bekijk reis»

Aantal dagen: 25 dagen

Reisorganisatie: Tui

Drie weken lang genieten van de hoogtepunten van dit prachtige land. Te midden van waanzinnige landschappen, de kleurrijke bevolking en spectaculaire dierenwereld. Je hebt alle tijd om van al het mooi.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

De naam 'Highlights' zegt het al. In een kleine drie weken bezoek je maar liefst drie wildparken en vier natuurgebieden. Stuk voor stuk toeristische trekpleisters van formaat met wereldbekende namen. .... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

Er zijn maar weinig steden in de wereld die kunnen bogen op zo'n spectaculaire ligging als de 'Moederstad'. En geen andere stad in Zuid-Afrika kan tippen aan haar kosmopolitische sfeer en historie. Ka.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Zuid-Afrika

KAAPSTAD

De hoofdstad van Zuid Afrika is een echte wereldstad met een unieke ligging. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de natuur van Cape Peninsula (Kaap de Goede Hoop) en de wijnproeverijen in Stellenbosch. Vergeet ook niet om een tour te maken door het oude stadscentrum of ga een dagje aan het strand liggen of flaneren op de boulevard van Clifton of Camps Bay.

Tafelberg

Waar Parijs haar Eifeltoren heeft en Rio de Janeiro het Jezusbeeld, heeft Kaapstad de Tafelberg. De platte, tafelvormige berg kan met een kabelbaan bezocht worden, maar het is ook mogelijk om via een wandelpad (zo’n 2

Drakensbergen

5 uur) te top te bereiken. Als je de berg eerst vanaf een afstand goed wilt bekijken rijd je naar Table View bij Blouberg. Eenmaal aangekomen snap je waarom deze plek ‘Table View’ heet.

Krugerpark

De Drakensbergen bij het Krugerpark zijn het bekendst, maar de Drakensbergen van Kwazulu-Natal veruit het mooist. In een landschap zoals je dat misschien kent uit de ‘’Lord of the Ring’’ films rijzen de bergen tot een hoogte van 3450 meter. De natuur is hier totaal ongerept. De mogelijkheden om er te wandelen zijn groot. Hoogtepunten in het gebied zijn de Cathedral Peak, het Giants Castle Game Reserve en het Royal Natal National Park.

ADDO ELEPHANT

Het Krugerpark is ongeveer half zo groot als Nederland en een van de grootste nationale parken ter wereld. Het park is aan het begin van de 20e eeuw opgericht om de wilde dieren – die door de jacht steeds meer bedreigd werden – te beschermen. Het park staat bekend om de grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder de ‘’Big Five’’. Voor de echte safari belevenis kun je ervoor kiezen om een nacht ‘’tussen’’ de wilde dieren te overnachten in één van de 25 kampen in het p...

Lees meer

DURBAN

Als je aan de ‘’Big Five’’ niet genoeg hebt kun je een bezoek brengen aan dit natuurpark in de buurt van Port Elizabeth. Het is het enige natuurpark in de wereld waar je ook de witte haai en de walvis kunt spotten. Het weer in deze streek is warm en droog gedurende het hele jaar. Langs het park is een gedeelte met gaas afgezet waar een wandeling gemaakt kan worden naar de top van een heuvel waar je een uniek uitzicht op het park hebt.

BLYDE RIVER

Durban ligt aan de oostkust en is de op 2 na grootste stad van Zuid-Afrika. Het heeft een kustlijn van maar liefst 100 kilometer lang en de zon schijnt er meer dan 320 dagen per jaar. Durban is dan ook een echte badplaats met een heerlijke boulevard en een groot casino.

ROBBENEILAND

De groenste en grootste canyon ter wereld ligt in de Noordelijk Drakensbergen en is onderdeel van de Panorama Route. Je zult hier genieten van unieke uitzichten ter hoogte van de ‘’Drie Rondawels’ en bij God’s Window. De rivier komt uit in een enorm stuwmeer waar je ook een boottocht kunt maken. de Pinnacle en de Bourke’s Luck Potholes zijn een lust voor het oog!

TUINROUTE

Dit eiland voor de kust bij Kaapstad werd bijna 400 jaar lang gebruikt om gevangenen op te bergen. Het eiland werd wereldberoemd omdat Nelson Mandela hier bijna 30 jaar gevangen heeft gezeten. In 1991 werden de laatste politieke gevangenen vrijgelaten van Robbeneiland en in 1996 werd de gevangenis gesloten. Robben Island is nu een symbool van de overwinning van de menselijke geest en kan bezocht worden.

AUGRABIES FALLS

De kustlijn van de Indische Oceaan tussen Port Elizabeth en George is over een lengte van 80 kilometer uitgeroepen tot beschermd natuurreservaat. Volgens velen het mooiste ter wereld. De wilde rotskust, de prachtige zandstranden en de oeroude bossen vol klein wild zijn prachtig. Vergeet niet de grote voetgangershangbrug over de monding van de Stromsrivier te bezoeken.

In het noordwesten van Zuid-Afrika, aan de grens met Namibië, ligt het Augrabies Falls National Park. Hier vind je de...

Lees meer
Spreektaal
Engels
Tijd

Pretoria
Valuta
Rand (ZAR)
Weer
Max. 13°C

Zuid-Afrika

Oppervlakte
1.219.912 km2

Inwoners
44, 4 miljoen

Hoofdstad
Pretoria

Airline

Reistijd en afstand
10¾ uur (AMS-JNB) - 9016 km

Tijdsverschil
+ 1 uur (Pretoria)

Verkeersbureau

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Zuid-Afrika

Praktische tips bij een rondreis door Zuid-Afrika

Reisdocumenten  Als je een rondreis door Zuid-Afrika wilt maken, heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je paspoort moet, i.v.m. visa, nog minimaal twee lege pagina’s tegenover elkaar hebben. Als je minder dan 90 dagen door Zuid-Afrika wilt reizen heb je geen visum nodig.  Als je tijdens je reis Lesotho wilt bezoeken krijg je ter plaatse een visum. Je paspoort moet in dat geval nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Lesotho. Ook voor een bezoek aan Swaziland heb je een toeristenvisum nodig. Die krijg je gratis bij aankomst in Swaziland. Voor het bezoeken van Swaziland moet je paspoort nog minimaal drie maanden geldig zijn bij aankomst in Swaziland. Het is verstandig om een kopie van je paspoort in je bagage te stoppen.

Eten  De typisch Zuid-Afrikaanse keuken is lastig te vinden. Dat heeft alles te maken met de onstuimige geschiedenis van het land waarbij de verschillende immigranten hun eigen eetgewoonten meebrachten en in stand probeerden te houden. Sinds de afschaffing van de Apartheid is er steeds meer een land eigen keuken ontstaan waarin invloeden van over de hele wereld terug te vinden zijn. Houd er in ieder geval rekening mee dat veel Zuid-Afrikanen graag ontbijten met maïspap. Deze pap wordt soms ook als lunch of dessert gegeten. De braai – de Zuid-Afrikaanse variant van de barbecue – is in het hele land populair. Daarbij worden er grote hoeveelheden vlees geroosterd; maar altijd boven een houtskoolvuur.  In de Zuid-Afrikaanse steden kun je kennismaken met Shebeens. In deze eetcafés worden traditionele menu’s geserveerd van inheemse Zuid-Afrikaanse culturen.

Drinken  De Zuid-Afrikaanse wijn heeft een uitstekende reputatie. In de kustregio rond Kaapstad zijn tientallen grote en kleinere wijngaarden. Meer dan 3% van de wereldwijnproductie komt uit Zuid-Afrika. Toch is Zuid-Afrika vooral een bierland. Merken als Castle, Black Label en Lion zijn het populairst. En als je in een bar een biertje besteld, is de kans groot dat je direct een fles van 750 ml krijgt! In principe is het kraanwater in Zuid-Afrika veilig om te drinken, maar in de meer afgelegen gebieden is het beter om tijdens je rondreis door Zuid-Afrika water in flessen te kopen.

Taal  De het koloniale verleden en de verschillende bevolkingsgroepen worden in Zuid-Afrika maar liefst 11 officiële talen gesproken. Het Afrikaans – afkomstig uit het Nederlands – wordt niet alleen door de blanke bevolking gesproken. In de provincies Noord-Kaap, West-Kaap en een groot deel van Oost-Kaap spreekt iedereen het voor ons grappige Zuid-Afrikaans. Engels wordt landelijk gesproken en is de nationale taal. Bijna een derde van de zwarte bevolking van Zuid-Afrika spreekt Zulu. Ook Xhosa is een belangrijke taal. 

Veiligheid  Voor toeristen is Zuid-Afrika  een veilig land. Toch blijft het zaak om je bagage altijd goed in de gaten te houden, kostbaarheden, geld en paspoorten niet zichtbaar te dragen en in de grote steden is het raadzaam om ’s avonds niet alleen een wandeling te maken. In de wildparken waar groot wild rondloopt word je tijdens een safari altijd begeleid door ervaren gidsen. Je mag dan de auto of de safari-jeep absoluut niet verlaten.