Kies uw land, regio, stad

SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden

SGR – Stichting Garantiefonds Reisgelden. De afkorting is inmiddels een overbekende aanduiding die staat voor zekerheid en garantie. Het is bijna ondenkbaar niet bij een niet-aangesloten deelnemer te boeken.

Ontstaan
De SGR – Stichting Garantiefonds Reisgelden – is opgericht in 1983. Tot dat moment was er nog niet zoveel voor de reiziger geregeld. Het was toen ter tijd makkelijk een reisbedrijf op te richten en vooruit betaalde gelden waren niet werkelijk veilig. De reiziger was afhankelijk van de kennis en betrouwbaarheid van het bureau waar de reis geboekt werd. En bij faillissement was de reiziger zijn vooruit betaalde geld kwijt. Steeds meer mensen gingen reien en zo werd de behoefte aan zekerheid ook steeds groter en werd de SGR opgericht. Destijds wereldwijd een uniek fonds, waar er nog steeds geen tweede van is.

Doel
Het doel van de SGR is het beschermen van reizigers tegen financiële gevolgen door faillissementen. Deze stichting geeft de reiziger de garantie dat vooruitbetaalde gelden die voldaan zijn aan een bij de SGR aangesloten reisbedrijf (reisbureau, reisorganisatie) worden terugbetaald als deze zijn verplichtingen door faillissement of surseance van betaling niet kan nakomen.

Garantie
Onder het motto ‘Garantie op je geboekte vakantie’ maakt het garantie fonds duidelijk, dat een bij een SGR-deelnemer geboekte reis onder de SGR-dekking valt, het fonds staat garant. Komt het betreffende bedrijf waar de reis is geboekt in financiële problemen, zorgt de SGR er voor, dat de reis toch gewoon wordt uitgevoerd of dat de reeds betaalde reissom terugbetaald wordt.

De kosten
De garantieregeling is bij de deelnemers in de reissom inbegrepen, d.w.z. het kost de reiziger niets. En ’toevallig’ meerdere reizen geboekt? Bij financieel onvermogen valt elke reis onder de volledige garantie.

Sinds de oprichting van het Fonds zijn
• al meer dan 140.000 reizigers geholpen
• keerde het Fonds al meer dan € 50.000.000,00 uit
• hebben jaarlijks meer dan 1,9 miljoen boekingen een SGR garantie
• en het kost niets!

Uitgebreide informatie
Op de website van de SGR staat een uitgebreide FAQ, veel gestelde vragen. Daar is ook de garantieregeling te vinden, alsmede welke bedrijven lid zijn.

Het bezoekadres van de SGR is:
Admiraliteitskade 73
3063 ED Rotterdam
Telefoonnummer: +31 (0) 10 41 46 377
.
.
.