Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Alaska

Land van hoogste bergen, imposante gletsjers, diepste fjorden. Natuur in zijn puurste vorm, aan de Grote Oceaan. Spot walvissen, zeeotters, zalm, enorme elanden en de grootste beren ter wereld.

Foto: The Saltry, Halibut Cove © Jay Berkov

Alaska: Imposante natuur, hoogste bergen, imposantste gletsjers, diepste fjorden

Alaska is het land van de hoogste bergen, meest imposante gletsjers en diepste fjorden. Een uitermate bijzonder land met haast verlaten dorpjes en lege uitgestrekte wegen, waar u zomaar een paar uur niemand tegen kunt komen. Een rondreis door Alaska brengt u naar de wildernis zoals we die kennen uit films. Alleen staat u er dan ineens middenin.

De groepsreizen en avontuurlijke reizen naar Alaska brengen u oog in oog met moeder natuur, waar u de meest pure vorm kunt ontdekken. Het is een bijzonder land in Noord-Amerika, grenzend aan Canada en aan de Grote Oceaan. Net als aan de Beringzee en de Noordelijke IJszee. Namen die al aangeven dat het verstandig is om voldoende winterkleding mee te nemen, want het kan er behoorlijk afkoelen. Dankzij die lage temperaturen en het vele water kunt u er bijzondere dieren ontdekken. Ga tijdens een rondreis door Alaska bijvoorbeeld op zoek naar orka’s, walvissen, zeeotters en de zalm. En ook op het land kunt u imposante dieren tegenkomen tijdens de avontuurlijke groepsreizen. Of trek er met de camper op uit, zodat u ineens oog in oog kunt komen te staan met enorme elanden en de grootste beren ter wereld.

Tip: beren spotten in hun natuurlijke habitat? Neem tijdens een rondreis door Alaska dan de tijd om een berenexcursie te doen in het Katmai National Park. Het park zit vol met beren, waardoor u haast 100% zeker beren zal zien.

Tijdens de groepsreizen en avontuurlijke rondreizen door Alaska kunt u bovendien een ander bijzonder verschijnsel ervaren. In de zomer gaat de zon er niet onder. Het is er daardoor rond de 20 graden, maar met name de nachten zijn in het begin even wennen. In de wintermaanden is het in dit deel van Noord-Amerika precies andersom. De zon komt er dan slechts kort of helemaal niet op, waardoor het behoorlijk koud kan worden. Bereid u daarom goed voor op het klimaat en het te verwachten weer, vooral wanneer u een individuele rondreis door Alaska met de camper wilt gaan maken.

De rondreis door Alaska brengt u naar de mooiste plekken van het land. Ga bij Homer op zoek naar walvissen of trek de natuur in van het Denali National Park. Terwijl u in Chena Hot Springs een rit met een hondenslee kunt maken en u in McCarthy een oude mijn vindt waarin u nog op de traditionele manier kunt afdalen. Alaska heeft met de uitgestrekte bossen, hoge bergen en gletsjers ontzettend veel te bieden. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige kustlijn gehad.

De beste reistijd voor Alaska?
U kunt er eigenlijk heel het jaar rondreizen, mits u zich goed voorbereid op het te verwachten weer. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus staan de meeste bloemen in bloei en vindt u er veel zeevogels. U loopt het minste risico op neerslag, de temperatuur is aangenaam en zelfs de laatste onverharde bergwegen zijn weer open. In de maanden mei en september laten de lente en herfst zich het mooist zien. Bovendien heeft u in die maanden de beste kans om het Noorderlicht in Alaska te zien.

En reizen tussen december en maart? In die maanden kunt u er rekenen op pure wintersport. Samen in een knusse log-cabine, met buiten een dik pak sneeuw. De beren zoeken naar een plek voor hun winterslaap en elanden lopen door de achtertuin. Veel inwoners van Alaska vinden de winter verreweg de mooiste tijd van het jaar

Populaire reizen in Alaska


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Tui

8-daagse Vakantie naar Alaska bij 8 dg cruise Alaska en Canada.... bekijk reis»

Aantal dagen: 21 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, za.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald.... bekijk reis»

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Ongerepte wildernis, machtige bergen, schitterende nationale parken, indrukwekkende fjorden, weidse vlaktes, en historische dorpjes uit de Gold Rush; het staat allemaal op het programma tijdens dez.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Alaska

Nationale parken

De nationale parken in Alaska zijn immens en daardoor zeer de moeite waard tijdens rondreizen. Bezoek ze tijdens groepsreizen of maak er zelf een avontuurlijke reis van. Bijvoorbeeld in het Denali National Park, dat zo groot is als Nederland. Met Mount Denali, die met 6.194 meter de hoogste is van Noord-Amerika.
Daarnaast zijn ook Kenai Fjords National Park, Wrangell St. Elias National Park en Katmai National Park zeer de moeite waard. Net als Glacier Bay National Park, gelegen in het z...

Lees meer

Juneau

De hoofdstad van Alaska is Juneau. Het is echter niet de grootste stad, want 42% van de bevolking woont in Anchorage. Juneau is onder andere geschikt als uitvalsbasis naar Glacier Bay National Park.
Andere grote steden die u tijdens een rondreis door Alaska kunt bezoeken zijn Anchorage en Fairbanks. Die eerste is enorm verwesterd, door uitgebreide rijkdom. Fairbanks is de tweede stad qua aantal inwoners en heeft de oudste universiteit van het land. Het is een echte universiteitsstad en ...

Lees meer
Spreektaal
Engels
Tijd

Juneau
Valuta
Dollar (USD)
Weer
Max. 19°C

Alaska

Oppervlakte
1.481.347 km2

Inwoners
710.250

Hoofdstad
Juneau

Airline

Reistijd en afstand
17 uur (Anchorage)

Tijdsverschil
- 10 uur (Anchorage)

Verkeersbureau

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Alaska

Praktische tips voor rondreizen door Alaska

   • Reisdocumenten
    Net als voor de Verenigde Staten begint een rondreis door Alaska met het in orde maken van uw reisdocumenten. U heeft een geldig paspoort nodig (ook kinderen). Bij aankomst maken de autoriteiten een vingerafdruk en foto. Zorg er tevens voor dat uw paspoort na vertrek nog minimaal 3 maanden geldig is. Verder dient u vooraf elektronische toestemming aan te vragen om het land in te reizen. Dit kost $14 en kan via: https://esta.cbp.dhs.gov/.
    Tip: reist u vanuit Canada met de auto of camper? Dan hoeft u geen elektronische toestemming aan te vragen.
   • Rijbewijs
    U kunt tijdens een rondreis door Alaska gebruik maken van uw Nederlandse rijbewijs. Verhuurbedrijven vereisen vaak een IRB, dus neem dat voor de zekerheid mee.
   • Vaccinaties
    U heeft geen vaccinaties nodig voor Alaska.
   • Eten
    Eten in Alaska is gemiddeld genomen goedkoper dan in Nederland. Er staan vooral vis en schaaldieren op het menu. Net als rendiervlees, dat er geldt als een specialiteit.
   • Taal
    Het Engels is de voertaal in Alaska, zodat u zich tijdens een rondreis goed verstaanbaar kunt maken. Daarnaast worden er Eskimo-Aleoetische- en Na-Denétalen gesproken.