Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie op Cuba

Genieten van Salsa, Mojito, rum, sigaren, gulle gastvrijheid en de schitterende natuur. Witte stranden, indrukwekkende steden. Trinidad, Vinales, Havana.

Foto: Uitzicht op het werelderfgoed Trinidad de Cuba, één van dé toeristische bezienswaardigheden.

CUBA: Gulle Gastvrijheid!

Ja, rum, muziek, sigaren en oude auto’s. Wie kent dat beeld niet? Maar Cuba biedt u nog heel veel meer tijdens uw rondreis. Prachtige natuurparken, uitgestrekte witte tropische zandstranden, schitterende azuurblauwe zee, indrukwekkende koloniale steden en een rijke geschiedenis en cultuur. Ontdek de bekende, historische steden als het kleurrijke Havana, het beeldschone Trinidad en revolutiestad Santiago. En bovenal natuurlijk de hartelijke en gastvrije bevolking. Dans op straat op de levendige pleintjes met de levenslustige bevolking. Geniet van de swingende, opzwepende muziek, drink een heerlijke Mojito met uw voeten in het zand en kijk uit over de blauwe zee. Neem een trek van uw onvervalste Cubaanse sigaar, die hier gemaakt is van de beste tabaksbladeren van de wereld!. Maak eens een stadswandeling en verken de oude havenstad Cienfuegos. Onderga het schitterende landschap en vergeet vooral uw fototoestel niet. Wat heerlijk dat Cuba weer toegankelijk is voor toeristen. Het kleurrijke land zal een indruk bij u achter laten die u nooit meer zult vergeten!

Beste reistijd voor uw rondreis

Wanneer u uw rondreis door Cuba plant zijn de maanden januari tot en met april en november tot en met december de beste maanden.

Populaire reizen in Cuba


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ga mee naar het muzikale Cuba met bijzondere mensen, prachtige natuur en historische en koloniale gebouwen. Tijdens deze complete rondreis ontdek je alle hoogtepunten van Cuba, van west naar oost..... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Met een beetje fantasie ligt Cuba als een sigaar tussen de vingers van de schiereilanden Florida en Yucatan in de mond van de Golf van Mexico. Een trots land, bekend van Fidel Castro en Che Guevara, o.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Swingen op het ritme van de salsa, nippen van een mojito op de Caribische stranden, genieten van schitterende natuur en koloniale grandeur. We ontdekken alle hoogtepunten van West-Cuba en ondernemen v.... bekijk reis»

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Tijdens deze reis door het prachtige Cuba draait het om authenticiteit. We gaan van de gebaande paden af, maken contact met de lokale bevolking en genieten van maaltijden bij watervallen en plantages..... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Cuba, het land van prachtige natuur en historische en koloniale gebouwen, maar ook van sigaren, salsamuziek en bijzondere mensen. Tijdens deze complete rondreis ontdek je alle hoogtepunten van Cuba, v.... bekijk reis»

Aantal dagen: 15 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Cuba, dat is ritmische muziek, Fidel Castro en Che Guevara, salsa, sigaren, bijzondere mensen, prachtige natuur en koloniale gebouwen. Tijdens deze complete rondreis ontdekken we alle hoogtepunten van.... bekijk reis»

Aantal dagen: 11 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Cuba, het land van Fidel Castro, witte stranden, sigaren, salsa en mojito's! Aan het verblijf op dit bijzondere eiland geven wij een extra bijzonder tintje door je te laten overnachten bij de Cubanen .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Havana bij Iberostar Grand Packard.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Varadero bij Iberostar Playa Alameda.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Varadero bij Memories Jibacoa.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Havana bij Iberostar Parque Central.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Varadero bij Melia Peninsula Varadero.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Varadero bij Melia Internacional.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Varadero bij Royalton Hicacos.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Cuba

HAVANA

Havana, de hoofdstad van Cuba, is levendig, sfeervol, afwisselend, rijk aan tegenstellingen en geweldig!
Op het enorme ‘Plaza de la Revolución’ waar Fidel Castro zijn vurige en lange speeches hield, zijn een aantal ministeries, een bibliotheek en een hoge toren met daarop een beeld van de Cubaanse held José Marti. Ook is een groot portret van Che Guevara te bewonderen.
De Malecón boulevard is het kloppende hart van Havana. Hier vinden bewoners en bezoekers elkaar en geniete...

Lees meer

VARADERO

De meest bekende badplaats van Cuba is Varadero. De lange witte zandstranden, het heerlijke klimaat en de prachtige zee zorgen ervoor dat vele toeristen, maar ook locals, hier graag bivakkeren. Door de vele hotels, resort, bars, restaurants en clubs is hier meer dan voldoende te beleven wanneer u op zoek bent naar reuring na een dagje relaxen op het strand.

SANTIAGO DE CUBA

Dé bakermat van de Cubaanse muziek en de revolutie om de onafhankelijkheid van Cuba. De plaats is gelegen aan een baai en de uitlopers van het Sierra Maestra gebergte. Het is ook swingende een stad met onnoemelijk veel authentieke barretjes waar de live muziek u uitnodigt tot dansen. Als in juli het zomercarnaval plaats vindt, zindert de stad van het leven.
Het ‘Casa de la Trova’ is het podium voor vele, verschillende optredens. Het ‘Parque Céspedes’ is het centrale middelpunt...

Lees meer

TRINIDAD

Doordat Trinidad op de UNESCO Werelderfgoedlijst is geplaatst is de stad één van de mooiste en best bewaarde koloniale stad. De krappe straatjes met klinkers geplaveid, de fel gekleurde koloniale huizen en gebouwen en de schitterende pleintjes waar de Cubaanse sfeer alom aanwezig is maken Trinidad een knusse en gezellige stad.
De kleine lokale marktjes zijn een ideale bestemming wanneer u voor uw thuisfront op jacht wilt naar souvenirs. Maar ook in het historisch centrum zijn voldoend...

Lees meer

VINALES

Viñales is in de gelijknamige vallei gelegen in de provincie Pinar del Rio. Deze provincie is vooral bekend om de vele tabaksvelden en de hierboven genoemde vallei. Het is bij de meeste tabaksplantages en –fabrieken mogelijk om een rondleiding te krijgen waarbij u meer te weten komt over tabak en sigaren. Uiteraard wordt een bezoek aan zo’n plantage afgesloten met het roken van een échte Cubaanse sigaar.
De ‘Valle de Viñales’ is een gebied waarin men bergen, tabaksplantages, ...

Lees meer

SANTA CLARA

Dit stadje is zeer belangrijk voor de geschiedenis van Cuba. Che Guevara versloeg hier generaal Batista waardoor de definitieve slag om het communisme werd gewonnen.
Dat feit wordt herinnerd door het mausoleum waarin Che Guevara is opgebaard en het museum waarin de persoonlijke bezittingen zijn tentoon gesteld.
Het ‘Parque Vidal’, een autovrij plein, is de plek waar locals en toeristen komen om van de muziek te genieten, te babbelen en rond te kijken. Ook zijn rondom het plein...

Lees meer

BARACOA

De goed bereikbare weg van Santiago de Cuba naar Baracoa is schitterend. Het is een bochtige weg dwars door de bergen. Onderweg geniet u van prachtige panorama’s.
Eenmaal in het schilderachtige Baracoa zult u zich verbazen over de pracht van de natuur rondom het stadje. Regenwouden, plantages en schitterende strandjes. Bezoek op uw rondreis ook het bounty strand ‘Playa Maguana’, ongeveer 20 km van Baracoa. Azuurblauw water, wit zandstrand en afgezoomd door de groene jungle. Heerli...

Lees meer

CIENFUEGOS

Cienfuegos is op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Er zijn dan ook veel schitterende historische gebouwen in Cienfuegos te vinden. De villawijk ‘Punta Gorda’ is niet alleen door de, helaas inmiddels wat vervallen, villa’s een plaatje, maar het feit dat hier het ‘Palacia del Valle’ te vinden is, maakt dat u deze wijk zeker zou moeten bezoeken. En wanneer u dan weer richting het historisch centrum loopt komt u de ‘Malecon’ tegen. Deze boulevard is de plek waar in de 19e eeuw...

Lees meer

RIO MAXIMO

Ongeveer 22% van Cuba is natuurreservaat. Er is dus voldoende keus wanneer u wilt genieten van de ongerepte natuur. We bespreken hieronder een aantal van deze parken.
• Het reservaat bij Rio Maximo is het leefgebied van duizenden flamingo’s.
• In het gebied van de Sierra Maestra ligt het ‘Parque Nacional Desembarco del Granma’. Hier leven verschillende plant- en diersoorten. Ook zijn in het gebied indrukwekkende kliffen, grotten, mangrovebossen en zee-terrassen te vinden...

Lees meer
Spreektaal
Spaans
Tijd

Havana
Valuta
Cub. Peso (CUC)
Weer
Max. 24°C

Cuba

Oppervlakte
109.884 km²

Inwoners
11,48 miljoen

Hoofdstad
Havana

Airline
Cubana de Aviacion

Reistijd en afstand
9¾ uur (AMS-HAV) - 7.821 km

Tijdsverschil
- 6 uur (Havanna)

Verkeersbureau
> nunaarcuba.nl

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Cuba

Praktische tips bij een rondreis door Cuba

• Reisdocumenten voor een rondreis door Cuba  Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Ook heeft u een visum nodig om Cuba in te reizen. Deze is verkrijgbaar via de volgende link: > visumcentrale.nl/requirements . Uw reisorganisatie kan een toeristenkaart voor u aanvragen, dan heeft u geen visum nodig. Verder eist Cuba dat u een reisverzekering met medische dekking heeft afgesloten. U moet hiervan een bewijs kunnen overleggen. Tip: Houdt u er rekening mee dat u bij vertrek uit Cuba een belasting van ongeveer 25 Cubaanse peso per persoon dient te betalen. Verder is het op Cuba niet mogelijk te ‘pinnen’. Wel kunt u dit in grote hotels middels uw creditcard doen, maar dit raden we af. U kunt dus het beste voldoende contant geld mee nemen.

• Vaccinaties voor een rondreis door Cuba  Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A zijn voor uw rondreis door Cuba aanbevolen. Ook komt het zika virus voor in Cuba. We raden u dan ook aan uw maatregelen tegen muggenbeten te nemen. Tip: Houdt u er rekening mee dat medicijnen moeilijk verkrijgbaar zijn in Cuba. Neemt u dus uw eigen medicijnen mee en geef deze, wanneer u veel medicijnen mee neemt, aan bij de douane in Cuba. Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl 

• Eten tijdens uw rondreis door Cuba  In Cuba is de Creoolse keuken de traditionele keuken. Rijst, vlees en bonen zijn het hoofdbestanddeel van de gerechten in Cuba. Deze worden zeer veel gegeten. Maar ook andere gerechten zijn verkrijgbaar. We raden u aan om niet in de officiële restaurants te eten. De kwaliteit van bedienend personeel en de gerechten is daar vaak laag. De Paladares – huiskamerrestaurants – of de Casas Particulares – een soort B&B – zijn een veel betere keuze. De Camarones Enchiladas, oftewel garnalen in tomatensaus, is een gerecht dat geliefd is in Cuba. Ook kreeft wordt vaak aangeboden en is heerlijk. Een echt Cubaans gerecht is Ajiaco Criollo, een stoofschotel met groente, en varkens- of rundvlees. Voor de vegetarische reiziger is in Cuba helaas niet zoveel keus. U kunt uw gastvrouw in een Casa Particular aangeven dat u vegetarisch eet. Vaak maakt zij dan toch een geschikte, heerlijke maaltijd voor u klaar. Italiaanse restaurants hebben vaak wel een vegetarische pizza of pasta op hun menukaart.

• Drinken tijdens uw rondreis door Cuba  Het drinkwater in Cuba is niet overal van de kwaliteit die wij gewend zijn. Koopt u dus flessen water. Wanneer u het water heeft gekookt is het wel geschikt om uw tanden te poetsen en dergelijke. Limonade is een drankje dat vaak aangeboden wordt. Dat is dan niet de ranja zoals we die hier kennen, maar vers gemaakt van citroen of limoen. Ook Guarapo is een drankje dat algemeen verkrijgbaar is in Cuba. Dit drankje is gemaakt van suikerriet. En uiteraard de rum. De Cuba Libre en Mojito cocktails zijn alom bekend en verkrijgbaar voor een heel aangename prijs.

• Taal tijdens uw rondreis door Cuba  In Cuba is Spaans de officiële taal maar vaak kunt u zich, vooral in de toeristische gebieden, ook redden met Engels. Wel raden we u aan om een Spaans woorden- en zinnenboekje mee te nemen.

• Veiligheid tijdens uw rondreis door Cuba  Vergeleken met andere Zuid Amerikaanse landen is Cuba een relatief veilig land. Helaas zijn hier ook kleine criminelen actief, dus blijf alert, begeef u niet alleen in donkere straatjes, houdt uw bezittingen goed bij u en loop niet met uw rijkdommen te koop. Het is niet aan te raden met de trein te reizen. Ook kunt u beter niet na zonsondergang lopend over straat, neem liever een taxi. Zorg er dan wel voor dat u een officiële taxi neemt. Wanneer u een auto huurt, ga dan niet in op voorstellen van zelfstandige chauffeurs die u rond willen rijden en neem geen lifters mee.