Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Canada

Imposante berggebieden met granieten rotsformaties, enorme meren, dichte wouden, de Niagara Watervallen, bruisende steden zoals de metropool Vancouver, koloniaal Quebec, shoppingstad Montreal, horeacastad Toroanto.

Foto: De Canadeze Rockies met het Moraine meer in Banff National Park, Canada

CANADA. Wild en ongerept
Canada is het op één na grootste land van de wereld. Het heeft een scala aan mogelijkheden. Van ongerepte, wilde natuur tot bruisende metropolen; de variatie is fantastisch, u zal volop genieten. Imposante berggebieden, enorme meren, dichte wouden, ruige prairies en indrukwekkende oceaankusten. Oog in oog met een zwarte beer of eland. Verbaas u over de ruige, granieten rotsformaties langs de kust van Nova Scotia. Wilt u op uw rondreis walvissen spotten? Dan gaat u naar Newfoundland. Overigens is niet meer dan 10% van Canada daadwerkelijk bewoond. De natuur is dan ook de grootste bezienswaardigheid. Onderga op uw reis door Canada ook prachtige steden als Vancouver, Quebec of Toronto. Bewonder de talloze historische gebouwen. Geniet van lekkere hapjes en drankjes op één van de vele gezellige terrasjes; slenter door de ondergrondse winkel- en horecastad Toronto of verbaas u in het historisch centrum van het koloniale Quebec.

Beste reistijd
Door de enorme grootte van Canada zijn er meerdere klimaatgebieden en hun bijbehorende landschappen. In grote delen van Canada komt de temperatuur in de winter regelmatig onder de -40! Andere gebieden echter, zoals Brits-Columbia, hebben zachte, regenachtige winters. In de zomer kan het daarentegen erg warm en vochtig zijn. Maar ook dat verschilt van gebied tot gebied. In het algemeen wordt juni t/m september als beste reistijd beschouwd.

Populaire reizen in Canada


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ervaar het contrast tussen Oost- en West-Canada. In het oosten beleef je wereldsteden als Toronto en Québec en in het westen ervaar je een ruig natuurdecor vol canyons, bergen, gletsjermeren en wildl.... bekijk reis»

Aantal dagen: 18 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Turquoise gletsjermeren, kletterende watervallen, diepgroene oerbossen, grillige kusten met verlaten stranden en beren spotten; West-Canada is één groot natuurspektakel. Ontdek in een ontspannen rei.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Van de mooiste meren tot bruine beren, van glanzend witte gletsjers tot woeste watervallen; dit is West-Canada. Onweerstaanbaar voor natuurliefhebbers en avonturiers. Deze reis laat je de prachtige na.... bekijk reis»

Aantal dagen: 23 dagen

Reisorganisatie: ANWB

West-Canada is het land van 'First Nations' en pioniersgeest, ruimte en ruige natuur, beren, canyons, wintersportoorden, gletsjers, gletsjermeren en flitsende steden als Calgary en Vancouver.... bekijk reis»

Aantal dagen: 22 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Bezoek Vancouver, spot walvissen vanuit Vancouver Island en trek eropuit in de de ruige natuur van de Rocky Mountains. In de parken zie je volop wildlife, geniet je van steeds wisselende uitzichten op.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

15-daagse rondreis Best of East USA & Canada.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

15-daagse Verre reizen naar Ontario bij 15 daagse fly drive Hoogtepunten Oost Canada.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

18-daagse rondreis Spectaculair West-Canada.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

16-daagse Verre reizen naar District Of Columbia bij 16 daagse fly drive Oost Canada & USA.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

15-daagse Verre reizen naar Alberta bij 15 daagse singlereis Canada & Rocky Mountains.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

8-daagse Verre reizen naar Maine bij 8 dg cruise Canada en New England.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

15-daagse Verre reizen naar Alberta bij 15 daagse fly drive West Canada & Rocky Mountains.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

21-daagse Verre reizen naar Alberta bij 21 daagse fly drive Spectaculair West Canada.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Canada

WEST-CANADA

West Canada
Een rondreis door het westen van Canada biedt u de kans om de mooiste natuurparken van Canada te bezichtigen. U komt tijdens uw rondreis door West Canada langs eindeloze bossen die het leefgebied van talloze eekhoorns, moeflons, elanden en beren vormen.
De imposante Rocky Mountains zijn natuurlijk een must tijdens uw rondreis door Canada. Hier vindt u ook Jasper Natuurpark of Banff Natuurpark waar u grote kans heeft om tijdens uw wandeling oog in oog te staan met een b...

Lees meer

VANCOUVER

De metropool Vancouver is voor veel reizigers het beginpunt van hun rondreis door Canada. Deze indrukwekkende stad heeft u veel te bieden. Vanuit Stanley Park kunt u de indrukwekkende en schitterende skyline van Vancouver bewonderen.
Capilano Suspension Bridge, over de Capilano River, is een honderdveertig meter lange hangbrug in het Capilano River Regional Park. Hier kunt u genieten van een wandeling over de verschillende loopbruggen, tentoonstellingen bezoeken en totempalen bewonderen...

Lees meer

BRITS COLOMBIA

Deze provincie van Canada is eveneens in West-Canada gelegen, maar biedt zoveel mogelijkheden dat we dit gebied toch apart aan u willen voorstellen. Behalve de schitterende en uitgestrekte natuurparken, waarvan Columbia Icefield Gletsjer er één is, heeft Brits Colombia een diversiteit aan landschappen. U rijdt hier door bergachtig gebied, bossen, langs rivieren en meren, komt bij prachtige zandstranden en schitterende watervallen.
Het hierboven reeds genoemde Columbia Icefield Gletsj...

Lees meer

OOST-CANADA

In Oost-Canada zult u zich verwonderen over de talloze natuurgebieden. In hun natuurlijke leefomgeving neemt u elanden, bevers, eekhoorns en boomstekelvarkens waar. Eén van dé attracties zijn natuurlijk de Niagara Waterallen. Ze liggen op de grens met Amerika. Het imposante schouwspel kunt u echt dichtbij bekijken, zowel per boot of als vanaf het land. Eveneens in Oost-Canada vindt u de bekende, interessante steden Ottawa, Quebec City en Toronto. Deze laatste is een zeer multiculturele stad...

Lees meer

QUEBEC

In Oost-Canada zult u zich verwonderen over de talloze natuurgebieden. In hun natuurlijke leefomgeving neemt u elanden, bevers, eekhoorns en boomstekelvarkens waar. Eén van dé attracties zijn natuurlijk de Niagara Waterallen. Ze liggen op de grens met Amerika. Het imposante schouwspel kunt u echt dichtbij bekijken, zowel per boot of als vanaf het land. Eveneens in Oost-Canada vindt u de bekende, interessante steden Ottawa, Quebec City en Toronto. Deze laatste is een zeer multiculturele stad...

Lees meer

MONTREAL

Na Toronto is Montreal de grootste stad van Canada. Het is er heerlijk shoppen. Hier zal u alles van uw gading kunnen vinden. Volop winkels, leuke boetiekjes, vele terrasjes en talrijke restaurants van ‘gourmet’ tot eenvoudig. Natuurlijk ook een rijke cultuur die u terugvindt in de musea, architectuur, de vele voorstellingen en evenementen. Een aanrader is een fietstoer door de stad onder begeleiding van een gids. Hij vertelt u graag alles over de bijzonderheden en bezienswaardigheden in...

Lees meer

NATUURPARKEN

Canada bezit maar liefst 46 natuurparken. Tijdens uw rondreis zal u er vast een aantal gaan doorkruizen. Natuurlijk zal de alom bekende Rocky Mountains, met Jasper National Park en Banff National Park niet ontbreken. In Jasper National Park vindt u de berg Mount Edith Cavell, bekend door zijn hangende gletsjer. Alleen al de weg hiernaar toe biedt u een schitterend panorama. Eenmaal aangekomen bij de Angel Glacier kunt u de gletsjer zeer dichtbij benaderen.
Een minder bekend park, maar z...

Lees meer

WHISTLER

In het natuurgebied rondom Whistler leven circa 50 beren. Het is een belevenis om deel te nemen aan een ‘bear viewing tour’. De gids deelt graag vele wetenswaardigheden over de hier wonende beren.
De plaats Whistler heeft door de Olympische Winterspelen van 2010 een positieve groei doorgemaakt. Het is inmiddels een bekend wintersportresort met uitstekende wintersport faciliteiten en vele restaurants, barretjes en verhuurbedrijven.
Ook in de zomer biedt Whistler veel sportieve...

Lees meer

CALGARY

Calgary heeft een schitterende skyline en biedt veel verschillende bezienswaardigheden. Bekend is het Glenbow Museum, waar het leven tijdens de 19e eeuw wordt belicht. In dit historische openluchtmuseum Heritage Park Historical Village ervaart u de manier van wonen tussen 1860 en 1950. En dan de schitterende Baitun Nur – moskee. Dit is één van de grootste moskeeën in Noord-Amerika. Tijdens een rondleidingen mag u ook de diverse ruimtes bezichtigen. Natuurlijk is Calgary ook bekend va...

Lees meer

HAIDI GWAII

Deze eilandengroep staat ook wel bekend als ‘Queen Charlotte Islands’. Hier is heel veel natuurschoon o.m. in het natuurpark Tow Hill Provincial Park. Prachtige stranden, schitterende wandelroutes, uitdagende wildlife tochten en leuke, kleine en grotere stadjes. In Haida voelt u als het ware nog de unieke Haida-cultuur. In het Haida Heritage Centre kunt u zich verdiepen in de cultuur van het Haida volk en hun schitterende kunstvoorwerpen bewonderen.

NEWFOUNDLAND

Voor de kust van Oost-Canada ligt het eiland Newfoundland. Het is bijna drie keer zo groot is als Nederland. U zal onder de indruk zijn van het ruige landschap, de ijsbergen en de sneeuwtapijten. Het eiland biedt een schat aan natuurschoon, flora en fauna. Heel gaaf is het om hier per boot walvissen of orka’s van dichtbij te fotograferen. In het schitterende blauwe water weerspiegelen zich de langzaam smeltende ijsbergen met op de voorgrond de rotsachtige kustlijn mooie zandstranden. In nat...

Lees meer
Spreektaal
Engels en Frans
Tijd

Ottawa
Valuta
Can. Dollar (CAD)
Weer
Max. 18°C

Canada

Oppervlakte
9.985.000 km²

Inwoners
36,3 miljoen

Hoofdstad
Ottawa

Airline
Air Canada

Reistijd en afstand
7 uur en 23 min. (Ottawa)

Tijdsverschil
- 7 uur (Ottawa)

Verkeersbureau
> canada.travel

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Canada

Praktische tips bij een rondreis door Canada

• Reisdocumenten voor een rondreis door Canada Voor uw rondreis door Canada dient u over een geldig paspoort te beschikken. Ook bent u verplicht om, wanneer u niet verplicht bent een visum te hebben, beschikken over een ETA. Deze kost 7 Canadese Dollars en kunt u aanvragen via de site van de Canadese ambassade, http://www.canadainternational.gc.ca. Op deze site kunt u ook informatie vinden over een eventuele visum verplichting.

• Vaccinaties voor een rondreis door Canada Er worden geen vaccinaties verplicht of aanbevolen voor Canada. Wel kan het zijn dat uw persoonlijke situatie een ander advies nodig maakt. Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl

• Eten tijdens uw rondreis door Canada Het zal u niet verwonderen dat in Canada veel zalm wordt gegeten. In een keur van gerechten zult u dit ingrediënt tegen komen. Probeer bijvoorbeeld eens de zalmburger of de zalmpastei. Maar ook ‘Beaver Tails’  is iets dat u in Canada veel zult tegenkomen. Deze snack lijkt op de staart van een bever en wordt gefrituurd in olie en gedompeld in kaneel en suiker. Tegenwoordig maakt men hier de mooiste creaties van. U kunt ze bijvoorbeeld ook verkrijgen met oreo of Maple Syrup. Een ander typisch Canadees product is Maple Syrup. De Maple Syrup wordt voor van alles gebruikt. Van pannenkoek beleg tot aan vulling van donuts of koekjes.

• Drinken tijdens uw rondreis door Canada Het kraanwater in Canada kunt u veilig drinken, maar smaakt wel meer naar chloor dan in Nederland. Hier zult u dus even aan moeten wennen. De Canadezen drinken veel koffie. Een goede plek om koffie te halen, en overal te vinden, is de keten Tim Horton’s. Ook rootbeer, Cranberry wine en bier wordt in Canada veel gedronken. In Anchorage hebben ze een aantal brouwerijen waar men experimenteert met veel smaken. Voor de echte bierliefhebber dus een aanrader om te proberen!

Taal tijdens uw rondreis door Canada In Canada kunt u met twee officiële talen terecht. Namelijk het Engels en het Frans.

• Veiligheid tijdens uw rondreis door Canada Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor uw rondreis door Canada. Wel moet u er rekening mee houden dat hier veel wilde dieren, waaronder beren, leven. Neemt u hiervoor de nodige maatregelen.