Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie in Nieuw-Zeeland

ONTDEKKEN • BELEVEN • GENIETEN

Foto: Panorama over het Lake Tekapo, Nieuw-Zeeland. In het zomerseizoen in december spot je hier spectaculaire lupinevelden.

Van regenwouden tot gletsjers, van  tropische stranden tot kristalheldere meren

Nieuw Zeeland ligt ruim 2000 km ten oosten van Australië in de Stille Oceaan. Het land bestaat uit het North Island en het iets grotere South Island en een flink aantal kleinere – vaak onbewoonde – eilanden. Nieuw Zeeland is qua oppervlakte vergelijkbaar met Groot-Brittannië, maar veel langgerekter. Van noord naar zuid is Nieuw Zeeland maar liefst 1600 kilometer lang. Nieuw Zeeland heeft minder dan 4 miljoen inwoners waarvan het grootste deel in een van de vier grote steden woont.
Ongeveer 23% van het land is bebost en zo’n 20% van het land bestaat uit Nationale of Maritieme parken. Het meest opvallende aan het landschap van Nieuw Zeeland is de bergketen die als een ruggengraat over de hele lengte van zowel North- als South Island loopt. De bergen in deze keten zijn gemiddeld niet hoger dan zo’n 1800 meter en vooral op North Island zijn er veel werkende vulkanische bergen en hete bronnen. Reizen door Nieuw Zeeland betekent kennis maken met eeuwenoude gletsjers, weidse fjorden en tropisch natuurparken.
Liefhebbers van ongerepte, ruige natuur en een gastvrije bevolking zullen in Nieuw Zeeland de rondreis van hun leven maken.

Populaire reizen in Nieuw-Zeeland


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ontdek indrukwekkend Nieuw-Zeeland waar subtropische regenwouden, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wereldse steden en prachtige stranden elkaar afwisselen. Deze zeer complete reis zit boord.... bekijk reis»

Aantal dagen: 24 dagen

Reisorganisatie: ANWB

Ontdek indrukwekkend Nieuw-Zeeland waar subtropische regenwouden, imposante gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wereldse steden en prachtige stranden elkaar afwisselen. Deze zeer complete reis zit boord.... bekijk reis»

Aantal dagen: 17 dagen

Reisorganisatie: SNP

Het subtropische Noordereiland van Nieuw-Zeeland is dé bestemming voor iedereen die houdt van een heel diverse vakantie. Je vindt er fantastische natuurgebieden, heerlijke stranden, magnifieke vulka.... bekijk reis»

Aantal dagen: 23 dagen

Reisorganisatie: SNP

Deze rondreis per huurauto leidt je langs de mooiste plekken van het Noorder- en Zuidereiland. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed & breakfasts, lodges en hotels. De altijd mooi gelegen accommodat.... bekijk reis»

Aantal dagen: 25 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Nieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld. Volgens sommigen staat het land zelfs met stip op nummer één. Met deze reis bezoek je zowel het Noorder- als het Zuidereiland en wisselen de .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis reizen we door twee prachtige landen in Oceanië. Alle facetten komen aan bod. We bezoeken bekende steden in Australië, bewonderen the Great Ocean .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen, regenwouden .... bekijk reis»

Reisorganisatie: Sawadee

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe routes van The New Zealand Cycle Trail. .... bekijk reis»

Aantal dagen: 27 dagen

Reisorganisatie: KoningAap

Aotearoa, ‘Land van de Lange Witte Wolk’ is de naam die de Maori's dit schitterende land gaven. Nieuw Zeeland is een land van uitersten en daarom één groot avontuur. Voor liefhe.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Een autoreis langs de oostkust waar de bekende highlights, zoals Blue Mountains, Fraser Island & Whitsundays, worden afgewisseld met de meer verborgen plekjes, weg van de massa. Uw verblijf is al even.... bekijk reis»

Aantal dagen: 28 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Een autoreis door Nieuw-Zeeland, maar dan net even anders. Na een bezoek aan het Noordereiland vervolgt u de reis op het Zuidereiland, maar dan via het binnenland. Een 4-WD is niet noodzakelijk, maar .... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Een bijzondere reis door het betoverend mooie Nieuw-Zeeland! Tijdens deze reis ziet u op het Noordereiland de hoofdstad Wellington en beleeft u de maori-cultuur in Rotorua. Op het Zuidereiland maakt u.... bekijk reis»

Aantal dagen: 11 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Een mooie en afwisselende autoreis door Zuidelijk Australië. Het startpunt is Melbourne, een stad met allure waar het heerlijk slenteren is. Dan rijdt u over de bekendste en mooiste weg van Australi.... bekijk reis»

Aantal dagen: 3 dagen

Reisorganisatie: Tenzing Travel

Op slechts 45 minuten van Sydney ligt Ku-ring-gai Chase National Park met een pittoresk en afwisselend landschap, gevormd door zee en rivieren. Tijdens deze 3-daagse tour gaat u het park uitgebreid ve.... bekijk reis»

Spreektaal
Engels
Tijd

Wellington
Valuta
Dollar (NZD)
Weer
Max. 23°C

Nieuw-Zeeland

Oppervlakte
268.021 km²

Inwoners
4693 miljoen

Hoofdstad
Wellington

Airline
Air New Zealand

Reistijd en afstand
22 uur (AMS-WLG)

Tijdsverschil
+ 11 uur (Wellington)

Verkeersbureau
New Zealand Tourist Board

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Nieuw-Zeeland