Kies uw land, regio, stad

Dresden

Perfecte citytrip, ook tijdens vakantie en rondreis door Saksen

Foto: Skyline van Dresden, het Florence aan de Elbe. O.a. de Frauenkirche, de kathedraal Hofkirche en rechts de Augustus Brücke.

DRESDEN Soms kan je er het beste maar alleen in een bepaald jaargetijde zijn, maar Dresden is nou zo’n bestemming waar je het hele jaar door prima terecht kan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat KLM dagelijks de hele week door vluchten aanbiedt.

Lees meer

Populaire reizen in Dresden


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Super 8 by Wyndham Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Dorint Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij IntercityHotel Dresden.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Autovakantie naar Saksen bij 9 daagse Fietsreis Langs de Elbe Dresden Magdeburg.... bekijk reis»

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

4-daagse Stedentrip naar Saksen bij Best Western Leipzig City Centre.... bekijk reis»

TIPS & HOTSPOTS in Dresden

GOED NIEUWS

De ORANJEROUTE →

Dresden Elbland behoort tot de bekende Oranjeroute. Ontdek interessante sporen uit het bewogen leven van Anna van Saksen, die op 16-jarige leeftijd huwde met prins Willem van Oranje.

Lees hier haar droevige liefde →

Frauenkirche

De Frauenkirche is een van de bekendste bezienswaardigheden, niet allen van Dresden, maar zelfs van Duitsland. De kerk is gebouwd in de 18e eeuw door architect Bähr. In februari ’45 brandde de kerk geheel af en stortte in. Met gelden vanuit de gehele wereld werd de kerk herbouwd en in 2005 heropend. Bewonder het prachtige interieur! (Foto: Oliver Killig)

Neues Rathaus

Gelegen aan de Altmarkt taat dit fraaie in Jugendstil opgetrokken gebouw. Op de 100 meter hoge toren prijkt ‘Der Goldenen Rathausmann’, het beeld symboliseert de schutpatroon Hercules. Een stukje van het stadhuis staat de beroemde Gouden Rijder (foto, Frank Exß (DMC-BY))

Albertinum

In het naar de Saksische koning Albert genoemde Albertium wordt de ‘nieuwe’ kunst ten toon gesteld. Naast schitterende sculpturen van onder meer Rodin en Degas bezit het museum ook vele Duitse en Franse impressionistische werken

Brühlsche Terrasse

Hier geniet je van een panorama over de rivier de Elbe. Graag wordt deze trekpleister wel het ‘balkon van Europa’ genoemd. Over een lengte van zo’n 500 m. strekt het terras zich uit van de Augustusbrücke tot aan de Carolabrücke. In de 16e eeuw was het een deel van de vestingwerke; beneden is nog een labyrint aan gangen. In deze kazematten werd in 1707 door Johann Böttger het procedé voor het vervaardigen van porselein uitgevonden.

Residenzschloss

De bouw van dit kasteel begon al in de 15e eeuw. Het staat centraal in het hart van Dresden. Het kasteel is thans onderdeel van het museum complex Staatliche Kunstsammlungen. Geniet van de magnifieke praalkamers.

Semperoper

Waar in dit operagebouw ooit
Mozart, Bach, Beethoven Schumann en Strauss werkten, speelden en spelen de belangrijkste orkesten van de wereld. Maar zelfs als je niet zo van ‘klassiek’ bent, het interieur is zeer de moeite waard. (Foto: Sylvio Dittrich)

Zwinger

Wat ooit een tentoonstellingsterrein was voor de hoge adel, is vandaag de dag een van de populairste bezienswaardigheden. Zoals we in het Parijse Louvre de Monalisa hebben, heeft het Zwinger de Sixtijnse Madonna van Raphael. Bouwmeester Poppelmann schiep hier een prachtig barok bouwwerk waarin nu de beroemde Gemäldegalerie Alte Meister gehuisvest is.

Neustadt - Königstraße

Dit deel van Dresden heet weliswaar Neustadt, het is echter een van de oudste delen en een zeer geliefd viertel met tal van winkeltjes in kronkelige straatjes. Flaneer door de met platanen omzoomde hoofdstraat – de Königstraße – geniet van het Japanse Paleis en het prachtige panorama over de oude stad.

Blaues Wunder

Deze veel gefotografeerde brug verbindt de twee bekende stadsdelen Blasewitz en Loschwitz. Vanwege de in één nacht onstane kleur blauw wordt de brug het Blauwe Wonder genoemd, maar heet; eigenlijk Loschwitzer Brücke

Militärhistorisches Museum

Architect Daniel Libeskind maakte uit van het ooit massieve blokcomplex een van de meest bezochte musea van Dresden. Het is dan ook niet zo maar een wapenschouw, nee, het stelt de militaire geschiedenis op z’n minst tot nadenken.

Spreektaal
Duits
Tijd

Dresden
Valuta
Euro
Weer
Max. 17°C

Oppervlakte
328,8 km²

Inwoners
ca. 550.000

Hoofdstad
Dresden

Airline
KLM

Reistijd en afstand
1 u 20 min. - 626 km

Tijdsverschil
Geen

Verkeersbureau
Alle VVV-informatie

Verkeersbureau's
Openingstijden: ma. t/m zat. van 9 - 19.00 uur, zondag tot 15.00 uur

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Dresden

Dresden is een prachtige stad met een divers landschap dat ook de regio vormt. Iets meer dan een half miljoen inwoners en bezoekers uit de hele wereld vormen de diversiteit en levendigheid van Dresden. Het feit dat het ontspannen blijft is aan de ene kant te wijten aan de geest van de Lees meer

">