Kies uw land, regio, stad

Aruba: vakantie op 'One Happy Island'

Tropische palmenstranden; wandelen, snorkelen en kitesurfen. Heerlijk eten, hartelijke gastvrijheid.

• O N T D E K K E N • B E L E V E N • G E N I E T E N •

Foto: Palmstrand van Aruba met zicht over de Caribische Zee

ARUBA: Kleurrijk groen, parelwit en azuurblauw

De slogan is ‘One Happy Island’ en doelt daarmee op de schitterende witte zandstranden en het heerlijke klimaat. De brede zandstranden garanderen volop ruimte en het aangename noordoostbriesje zorgt voor het heerlijke klimaat. De vriendelijke en warme Arubaanse bevolking, de adembenemende zonsondergangen en de ultieme duik locaties geven nog eens zoveel extra glans aan uw vakantie. Uw rondreis brengt u natuurlijk ook langs de meest prachtige stranden van het Caribisch gebied, maar dat is zeker niet alles. Aruba biedt u ook een indrukwekkende wildernis, flora en fauna. Baaien en grotten, natuurlijke bruggen en de ongerepte natuur in het noorden van Aruba. De cultuur vinden we terug in de prachtige historische gebouwen en de drie musea.
De talrijke restaurants, terrasjes en barretjes zorgen voor volop gezelligheid. En vergeet natuurlijk niet de gastvrijheid van de locals zelf. Ze zullen u hier graag hartelijk verwelkomen, ze staan met een grote glimlach voor u klaar. De Arubaan is over het algemeen ook niet opdringerig. U geniet hier van uw rust en privacy.
Aruba is ook een echte familievakantie bestemming, want ook aan de kids is gedacht. Heel leuk zijn de waterparken, dierentuinen en de vlindertuin. De multiculturele mix, zon, zee en strand, en de schitterende natuur maken van uw Aruba-rondreis een vakantie waar u nog lang van zal nagenieten.

Beste reistijd voor uw rondreis in Aruba
Omdat het toerisme in Aruba vooral gericht is op de komst van de Amerikaanse toeristen die met de grote cruiseschepen aankomen, heeft Aruba officieel twee seizoenen. Het hoogseizoen loopt van half december tot half april. De periode half april tot half december is officieel laagseizoen. De beste reisperiode is vanaf half april (begin laagseizoen) tot in de zomervakantie. De kans op goed weer is dan relatief groot en de accommodaties hanteren de lagere laagseizoenstarieven.

Populaire reizen in Aruba


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Arubiana Inn.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Divi Aruba All Inclusive.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij RIU Palace Aruba.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Renaissance Wind Creek Aruba Resort.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Tamarijn Aruba All Inclusive.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

11-daagse Verre reizen naar Aruba bij 11 dg cruise Caribbean met Panamakanaal.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Divi Village All Inclusive Villas.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Renaissance Wind Creek Aruba All Inclusive Resort.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

11-daagse Verre reizen naar Aruba bij 11 dg cruise Caribische Zee met de ABC eilanden.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Caribbean Palm Village Resort.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

12-daagse Verre reizen naar Aruba bij 12 dg cruise Caribische Zee met Panamakanaal.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij MVC Eagle Beach.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij RIU Palace Antillas.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

9-daagse Zonvakantie naar Aruba bij Bucuti & Tara Beach Resort.... bekijk reis»

Spreektaal
Nederlands
Tijd

Oranjestad
Valuta
Florin (AWG)
Weer
Max. 27°C

Aruba

Oppervlakte
178,9 km²

Inwoners
105.000

Hoofdstad
Oranjestad

Airline
Aruba Airlines

Reistijd en afstand
10½ uur (AMS-AUA) - 7.882 km

Tijdsverschil
- 6 uur (Oranjestad)

Verkeersbureau
http://nl.aruba.com

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Hier vind je Aruba

Praktische tips bij een rondreis in Aruba

Reisdocumenten voor een rondreis in Aruba
Als houder van een Nederlands paspoort (of een ander EU-paspoort) hebt u geen visum nodig. Wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort dat nog zes maanden geldig is na het einde van uw rondreis. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Ook dient u te beschikken over een geldig retour- of doorreis ticket en de, in het vliegtuig aangereikte, landingskaart.

Vaccinaties voor een rondreis in Aruba
Voor Aruba zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen, tenzij u komt uit een hoog risico gebied voor gele koorts. Dan is deze vaccinatie wel verplicht, ook voor baby’s vanaf 6 maanden. Ook komt in dit gebied het Zika virus voor. We adviseren dan ook maatregelen tegen muggenbeten te nemen. Voor meer informatie en een persoonlijk advies, verwijzen we u naar de site http://www.ggdreisvaccinaties.nl

Eten tijdens uw rondreis in Aruba
Liefhebbers van goed eten en drinken zullen op Aruba niets te kort te komen. Het brede aanbod van de verschillende keukens op Aruba heeft voor elke smaak wel iets te bieden. Zelfs de Nederlandse bitterballen en frikadellen zult u in Aruba tegen komen. De typisch Arubaanse restaurants bieden een ruime keuze aan visgerechten zoals Mahi-mahi. De gerechten worden vaak geserveerd met een Creoolse saus van tomaten, uien, paprika en kruiden. De typische stoofpotten van rundvlees, geitenvlees of kippenvlees zijn ook zeker het proeven waard. Wanneer u zin heeft in een snack kunt u de pastechi proberen. Dit is een pasteitje van deeg, gevuld met een heerlijke vulling van vlees en/of groente, welke u zelf kunt kiezen.

Drinken tijdens uw rondreis in Aruba
Het leidingwater op Aruba is geschikt drinkwater. Wanneer u de smaak van het water niet prettig vindt, kunt u natuurlijk flessen water kopen. Het is verstandig voldoende drinken mee te nemen wanneer u een tocht in Aruba gaat maken. Door de wind en hoge temperaturen kunt u snel uitdrogen.

Taal tijdens je rondreis in Aruba
De officiële talen op Aruba zijn Nederlands en Papiamento. In de praktijk wordt er veel Engels gesproken op Aruba. Ook spreken veel Arubanen Spaans.

Veiligheid tijdens uw rondreis in Aruba
Aruba behoort tot de veiligste vakantiebestemmingen van het Caribisch gebied. Dat betekent niet dat het eiland helemaal geen criminaliteit kent. Blijf dus voorzichtig met uw waardevolle spullen. Verder blijven natuurlijk de ‘normale’ veiligheidsmaatregelen van kracht. Loop niet ’s nachts door afgelegen straten en/of steegjes, laat uw bagage niet onbeheerd achter en blijf altijd alert.