Kies uw land, regio, stad

Rondreizen en vakantie Egypte

Piramides, farao's, Toetanchamon, de Nijl, de Rode Zee, prachtige onderwaterwereld, Golf van Aqaba en Caïro

ONTDEK • BELEEF • GENIET

Foto: Piramide's van Gizeh met sfinx nabij Caíro

EGYPTE: Pyramiden, tempels, farao’s, duiken en prachtige stranden

Iedereen kent Egypte natuurlijk van de piramides, farao’s, Toetanchamon, de Nijl en de Rode Zee. Reizigers naar Egypte komen over het algemeen voor de heerlijke warmte, mooie stranden en prachtig helderblauwe water en de grote hoeveelheid historische schatten die in het land te vinden zijn. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een feit dat Egypte een overvloed aan prachtige tempels, ruïnes, archeologische sites, schitterende musea en immense piramides heeft. De steden zijn chaotisch, authentiek en uniek. En de heerlijke stranden zijn ideaal voor een relaxte vakantie. De onderwaterwereld van Egypte is ronduit prachtig en trekt vele duik- en snorkelliefhebbers. Ook de natuur boven water is schitterend. Ondanks dat ongeveer 96 procent van Egypte uit woestijn bestaat, heeft dit land een adembenemende natuur. De uitgestrekte woestijnen zelf, met schitterende oases her en der, het gebied rond de Nijl en de imposante Sinaï-berg, zullen u af en toe verbazen en vaak imponeren. Egypte heeft inmiddels haar eerste langeafstandwandelroute, de Sinaï Trail. Dwars door het spectaculaire landschap loopt deze 550 km lange route. Hij verbindt ook oude routes van handelskaravanen en bedevaarrtgangers. Zowel het begin- als het eindpunt van de route is de Golf van Aqaba. Alle info bij het verkeersbureau.

Beste reistijd Egypte
Omdat het hier maar ongeveer 20 dagen per jaar regent hoeft u bij de keuze van uw reistijd hier geen rekening mee te houden. Het woestijnklimaat van Egypte zorgt er evenwel voor dat het in de maanden juni tot en met augustus zeer heet is. We raden u aan uw rondreis door Noord Egypte in de maanden april, mei, september en oktober te plannen. Wanneer u besluit naar Zuid Egypte te gaan raden we december tot en met februari aan. Dan zijn de temperaturen in Egypte over het algemeen het aangenaamst.

Populaire reizen in Egypte


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: KRAS

Reisorganisatie: Tui

Zo'n vier uurtjes vliegen maar en je bent in een héél andere wereld. De wereld van farao's en goed ingepakte mummies. De wereld van wonderlijke piramiden en enorme tempels die eens vol blinkende sch.... bekijk reis»

Reisorganisatie: Tui

Egypte verwelkomt je met zijn machtige Nijl, de verleidelijke woestijn en gastvrije mensen. Het land barst werkelijk van de prachtige monumenten. De met woestijnzand bedekte tombes, immense piramides .... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Fox

Een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen, mummies, hiëroglyfenen, oosterse mystiek, een gastvrije bevolking, de Nijl, een heerlijk klimaat, maar ook de prachtige .... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Fox

De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het ec.... bekijk reis»

Aantal dagen: Austrian Airlines dagen

Reisorganisatie: Fox

De kinderen hebben op school vast al geleerd over de wereldberoemde piramides, de oude Egyptenaren en de farao's. Hoe leuk is het om met FOX Verre Reizen deze 5.000 jaar oude beschaving in het echt te.... bekijk reis»

Aantal dagen: Austrian Airlines dagen

Reisorganisatie: Fox

Een geweldige rondreis naar onder andere Caïro, Luxor en Aswan. Ontdek met FOX een 5.000 jaar oude beschaving met wereldberoemde piramides, tempels, sfinxen en oosterse mystiek, maar ook het prachti.... bekijk reis»

Aantal dagen: 11 dagen

Reisorganisatie: BaoBab

Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je in elf dagen langs mysterieuze geschi.... bekijk reis»

Aantal dagen: 16 dagen

Reisorganisatie: BaoBab

Deze actieve jongerenreis combineert de klassieke hoogtepunten van Egypte met een 2-daagse tocht met feloek(soort zeilboot) op de Nijl. Onderweg slapen we onder een schitterende sterrenhemel. Als afsl.... bekijk reis»

Aantal dagen: 9 dagen

Reisorganisatie: BaoBab

Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. In Caïro heb je alle tijd om de beroemde piramides van G.... bekijk reis»

Aantal dagen: 11 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Tijdens deze rondreis bezoeken we de piramides bij Sakkara en Gizeh en vanuit Aswan is een excursie naar Abu Simbel mogelijk. Vervolgens gaan we aan boord van een Dahabiya, dit is een luxe traditionel.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Maak kennis met het oude Egypte door piramides, tempels en grafcomplexen in de omgeving van Caïro en Alexandrië te bezoeken. Daal af in de piramide van Djoser bij Sakara en vergaap je aan de spectac.... bekijk reis»

Aantal dagen: 14 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Het zuiden van Egypte heeft veel ingrediënten in huis voor een indrukwekkende reis. In de imposante tempel van Karnak in Luxor kijk je je ogen uit en de hiëroglyfen uit oude tijden maken je nieuwsgi.... bekijk reis»

Aantal dagen: 20 dagen

Reisorganisatie: Djoser

Hoewel Soedan niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming is, biedt de streek Nubië een schat aan bijzondere archeologische bezienswaardigheden en een hartverwarmend gastvrije bevolking. D.... bekijk reis»