Kies uw land, regio, stad

Vakantie en autorondreis door de Rhön

Vakantieregio met verborgen schatten

De Rhön

De vakantieregio Rhön was al meer dan 2000 jaar geleden het fel betwiste grensgebied van de Kelten. In de 20e eeuw liep hier over een lengte van ongeveer 250 km de oost-west grens. Deze voormalige “Totesstreifen” markeert vandaag de dag de zogenaamde Groene Band. Het is een natuurlijk toevluchtsgebied geworden voor zeldzame dier-en plantensoorten. De geschiedenis van de grens is te beleven in het grensmuseum Point Alpha. Het omvat o.a. een voormalige Amerikaanse observatiepost en oude grensfaciliteiten van de DDR.
Ben je geïnteresseerd in geologie? Dan kan je je in de Rhön helemaal kwijt. De bizar grillig gevormde rotsformaties tonen het vulkanische verleden van de Rhön. En het feit dat het gebied ooit deel van een oceaan was, herken je aan de kalkstenen breuken en aan in versteende grond achtergebleven afdrukken van de oerbewoners van Rhön. Uit het meer de Zechsteinsee, waar de Rhön ongeveer 240 miljoen jaar geleden uit bestond, zijn de zoutafzettingen van zoutmijn Merkers ontstaan. Deze voormalige mijn is nu een veel bezochte bezienswaardigheid. Met een originele, open ‘Mannschaftswagen’ ga je over meer dan 20 km lengte tot zo’n 800 m ondergronds. Je bezoekt o.m. Zoutkristalgrot. Geheel onverwacht ben je in de grootste ondergrondse concertzaal ter ter wereld. En dan de ‘Goldroom’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen hier de nazi’s vele kunstschatten en de goudreserves van het Duitse Reich. Geheel bij toeval door de Amerikanen ontdekt tijdens de bevrijding. Ook ’s nachts openbaart de Rhön hoe bijzonder dit gebied is. Aangemerkt en beschermd als een ‘Sterrenpark’ is hier nauwelijks sprake van kunstlicht. Hierdoor kan je op onvergetelijke wijze genieten van een oneindige sterrenhemel en ervaren hoe ook je voorouders dit schouwspel zagen.

Aantal gevonden reizen: 1

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 4 dagen

Reisorganisatie: Tui

Ravotten in het indoor speelparadijs, 70 meter glijplezier in het subtropisch zwemparadijs en dagelijkse animatie in het Rhön Park Aktiv Resort in Hausen-Roth. De kinderen zullen hier bij weer of gee.... bekijk reis»