Kies uw land, regio, stad

Dresden top 7 koffie ideeën

UIT DE TALRIJKE CAFÉ’S, LUNCHEROOMS EN RESTAURANTJES WERD DEZE TOP 7 SAMENGESTELD

1. Grand Café Coselpalais

Het Coselpalais achter de Dresdener Frauenkirche werd gebouwd in 1764. De bouwheer was Friedrich August von Cosel, zoon van August de Sterke en zijn minnares gravin Constantia von Cosel. In de 19e eeuw voerden Robert Schumann en zijn vrouw Clara enkele van hun werken op in de concertzaal op de eerste verdieping. In de benedenverdieping van het kasteel nodigt restaurant “Pulverturm” uit een reis te maken naar de tijd van het burgerlijke barokmilieu, terwijl het Grand Café op de begane grond barokke adelstand verenigt met de Kafeehaus-cultuur.

www.Coselpalais-Dresden.de
www.Pulverturm-Dresden.de

2. De Kuchenmanufaktur

Het elegante barokke Gewandhaus Hotel Dresden naast het stadhuis van Dresden is de bestemming voor liefhebbers van speciale zoetigheden. Chef-Patisseur Dirk Günther gebruikt uitsluitend geselecteerde ingrediënten, zoals lokaal vers fruit, de beste chocolade met een hoog cacaogehalte, echte vanillestokjes, fijne amandelen en pistachenoten. Elk taart wordt elke dag met de hand gemaakt.

3. Bakkerij Wippler

In het idyllische Pillnitz, nabij de aanlegsteiger van de stoomboten en in de buurt van de zomerresidentie van de Saksische prinsen en koningen, heeft Bakkerij Wippler haar hoofdvestiging. In de bakkerij kan je kleine gerechten eten en heb je een grote keuze om taarten te proeven. Het aangrenzende bakkerijmuseum laat zien hoe bakkerijen vroeger werden ingericht.

www.baeckerei-wippler.de/pages/backwirtschaft

4. Camondas

En wie heeft het uitgevonden? De Zwitsers zijn beroemd om hun chocolade, maar het eerste melkchocolade tablet werd door het Dresdener bedrijf Jordan & Thimaeus vervaardigd. Dit en vele andere interessante verhalen vertelt het direct tegenover het Residenzschloss gelegen chocolademuseum van Dresden. Je bereikt het museum via een grote chocolaterie met lunchroom, waar je Dresdens zoete verhaal letterlijk in je mond laten smelten.

www.camondas.de/museum

5. Felicitas
Er zijn weinig plekken in Dresden waar je de ‘baas’ in het Nederlands kan praten. De romantisch ingerichte banketbakkerij “Felicitas” in het pas in 2019 herbouwde barokpaleis in de Frauenstrasse wordt gerund door de dochter van een Belgische chocoladefabrikant. Op verzoek kan je hier ook je eigen Belgische pralines Dresdner Art maken.

www.confiserie-felicitas.de/de/confiserie-felicitas/filialen.html

6. Café Toscana

Louise von Toskana was de echtgenote van de latere laatste Saksische koning. Ze heeft echter zijn kroning niet meer meegemaakt, daar zij in 1902 met de leraar van haar kinderen verder ging. Het huwelijk werd ontbonden. Ze besloot haar bewogen leven voort te zetten in de Brusselse voorstad Ixellenear. Na de invasie van de Duitsers verloor ze haar pensioen en stierf in 1947, zo arm als een bloemenvrouw. De Dresdeners aanbeden de onconventionele vrouw en vernoemden het panoramarestaurant Luisenhof in Dresden-Loschwitz en het Café Toscana op de brug, het “Blaues Wunder”, naar haar. Beide restaurants zijn ware culinaire institutren Oost-Dresden.

www.Cafe-Toscana.de
www.Louisenhof-in-Dresden.de

7. Altkötzschenbroda

Radebeul, gelegen tussen de wijnbergen ten westen van Dresden, heeft vanwege de talrijke villa’s in mediterrane stijl de bijnaam ‘Saksisch Nice’. Een van de historische stadskernen straalt daarentegen het nog steeds de idylle uit van de kleine boeren. Altkötzschenbroda is een langgerekt dorpsplein, waaraan vele wijnbarretjes en restaurantjes zijn gelegen. Ze uitnodigen je uit om te genieten van hun wijnen, zoals de Goldener Anker, Schwarze Seele, Alte Apotheke, Die Schmiede, Oberschänke of, vernoemd naar Alte Unke; in de zomer zit je er ook gezellig buiten waar je ook op een van de vele terrasjes bediend wordt.

www.altkoetzschenbroda.de

► Bekijk ook: https://www.rondreizen.nl/verkeersbureau/dresden/