Kies uw land, regio, stad

Ontdek ERFURT, Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Erfurt

Thüringen_Erfurt_rondreizen.nl
Erfurt. Historisch stadje uit 742

Ligging. Erfurt ligt in het midden van Thüringen tussen Bad Langensalza en Weimar. Het is de hoofdstad van Thüringen. Direct rondom het plaatsje is een prachtig wandel- en fietsgebied. Logisch dat Erfurt het middelpunt is van Prädikats Wander- en Radwege, zoals de Thüringer Städtekette en de Lutherweg. Door Erfurt stroomt de Gera, die uitmondt in het Rückhaltebecken Straußfurt.

Thüringen_Erfurt_rondreizen.nl
Het stadje
Erfurt ontstond in 742 als door de Heilige Bonefatius opgerichte Bisschopszetel. De prachtigeLees meer

Populaire reizen in Erfurt


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Erfurt
Valuta
Euro
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
269,2 km²

Inwoners
210.500

Hoofdstad
Erfurt

Airline
Reis per AUTO

Vliegtijd en afstand
AUTO 5½ uur - 552 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
>nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Erfurt, Benediktsplatz 1 99084 Erfurt, telefoon +49 (0) 361 66 40 0

Hier vind je Erfurt

Erfurt: Wat een historie

Dat Erfurt reeds in een vroeg document genoemd wordt, is te danken aan de Heilige Bonefatius. Hij schreef namelijk in het jaar 74 2 een brief aan de Paus en berichtte over de oprichting van een Bisschopszetel. Hiermee was Erfurt toen al een belangrijke nederzetting, tezamen met<!-more-> andere Europese handelsrouten gelegen aan het kruispunt van de Via Regia. Erfurt werd een van de rijkste steden van het Heilige Romeinse Rijk. Dit is heel goed te zien aan de prachtige patriciërshuizen en de vele kerken. Erfurt is ook Lutherstadt. De reformator studeerde aan de in 1379 opgerichte universiteit en trad hier in de Orde van de Augusteiner Kluizenaars. In 1507 is hij in de Heilige Kathedraal van Maria tot priester gewijd. Dat was zeker onder de klanken van beierende domklokken. De domklok ‘Gloriosa’ is de grootste, middeleeuwse, vrij hangende kerkklok met een gewicht van maar liefst 11½ ton!

Erfurts rijke Joodse erfgoed is een belangrijk thema in het museum in de oude synagoge. Mogelijk binnen niet al te lange tijd ook een UNESCO werelderfgoed. Het pronkstuk is de Erfurter Schat: een ca. 28 kilo wegende goud- en zilvervondst aan munten, sieraden en dagelijkse voorwerpen.

De geest van de oude handelsstad van toen kun je het allerbeste ervaren bij de geheel gerenoveerde, beroemde Krämerbrücke. Deze uit zandsteen opgetrokken brug is in 1325 over het riviertje de Gera gebouwd. De brug bestaat uit zeven bogen met daarop aan beide zijden 32 vakwerkhuizen en destijds aan elke zijde een kerk; thans aan de oostzijde alleen nog de Ägidienkirche. Net zoals in de middeleeuwen worden de brughuizen o.a. nog steeds bewoond door kunstenaars. Op de begane grond zijn allerlei leuke winkeltjes, boetiekjes, antiek en curiosa, cafés, bistro’s, terrasjes en de Goldhelm Schokoladenmanufaktur, waar je heerlijke, met de hand vervaardigde chocolade kunt kopen.

Wat in de tijd van keizer Wilhelm I een echt stadsfort was, is nu het geweldig fraaie 36 ha grote stadstuinencomplex, het egapark op de Cyriaksberg. Als je nog even tijd hebt, moet je hier beslist even heen.

Hotels, pensions, bed & breakfast en appartementen in Erfurt

Een fijn hotel, een betaalbaar pension of zo’n gemoedelijke gasthof, hier vind je het. Je viert vakantie in optima forma. ‘s Morgens een lekker ontbijt en daarna doen waar je zin in hebt. De bedden worden voor je opgemaakt. Héérlijk. Maar zweer je bij ‘helemaal op je zelf zijn’? Kies dan zo’n comfortabel appartement en geniet je individuele vakantie; je hebt hier de keus.
TIP voor rechtstreeks boeken ►► Lees meer

Populaire accommodaties in Erfurt

  1. Betaalbare, ruime kamers
  2. Uitgebreid ontbijt
  3. A la carte restaurant
  4. Makkelijk bereikbaar
  • v.a. prijs o.b.v. 2 pers
  • Kinderkorting: Ja
  • Huisdieren: Op aanvraag

Duitsland
Thüringen | Erfurt