Kies uw land, regio, stad

Ontdek ERFURT, Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Erfurt

Thüringen_Erfurt_rondreizen.nl
Erfurt. Historisch stadje uit 742

Ligging. Erfurt ligt in het midden van Thüringen tussen Bad Langensalza en Weimar. Het is de hoofdstad van Thüringen. Direct rondom het plaatsje is een prachtig wandel- en fietsgebied. Logisch dat Erfurt het middelpunt is van Prädikats Wander- en Radwege, zoals de Thüringer Städtekette en de Lutherweg. Door Erfurt stroomt de Gera, die uitmondt in het Rückhaltebecken Straußfurt.

Thüringen_Erfurt_rondreizen.nl
Het stadje
Erfurt ontstond in 742 als door de Heilige Bonefatius opgerichte Bisschopszetel. De prachtigeLees meer

Populaire reizen in Erfurt


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Erfurt
Valuta
Euro
Weer
Max. 18°C

Oppervlakte
269,2 km²

Inwoners
210.500

Hoofdstad
Erfurt

Airline
Reis per AUTO

Vliegtijd en afstand
AUTO 5½ uur - 552 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
>nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Erfurt, Benediktsplatz 1 99084 Erfurt, telefoon +49 (0) 361 66 40 0

Hier vind je Erfurt

Erfurt: Wat een historie

Dat Erfurt reeds in een vroeg document genoemd wordt, is te danken aan de Heilige Bonefatius. Hij schreef namelijk in het jaar 74 2 een brief aan de Paus en berichtte over de oprichting van een Bisschopszetel. Hiermee was Erfurt toen al een belangrijke nederzetting, tezamen met<!-more-> andere Europese handelsrouten gelegen aan het kruispunt van de Via Regia. Erfurt werd een van de rijkste steden van het Heilige Romeinse Rijk. Dit is heel goed te zien aan...

Lees meer

Hotels, pensions, bed & breakfast en appartementen in Erfurt

Een fijn hotel, een betaalbaar pension of zo’n gemoedelijke gasthof, hier vind je het. Je viert vakantie in optima forma. ‘s Morgens een lekker ontbijt en daarna doen waar je zin in hebt. De bedden worden voor je opgemaakt. Héérlijk. Maar zweer je bij ‘helemaal op je zelf zijn’? Kies dan zo’n comfortabel appartement en geniet je individuele vakantie; je hebt hier de keus.
TIP voor rechtstreeks boeken ►► Lees meer

Populaire accommodaties in Erfurt

  1. Betaalbare, ruime kamers
  2. Uitgebreid ontbijt
  3. A la carte restaurant
  4. Makkelijk bereikbaar
  • v.a. prijs o.b.v. 2 pers
  • Kinderkorting: Nee
  • Huisdieren: Akkoord

Erfurt | Thüringen | Duitsland