Kies uw land, regio, stad

Ontdek MÜHLHAUSEN Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Mülhausen_rondreizen.nl
MÜHLHAUSEN. Middeleeuws Bachstadje met de beroemde Marienkirche

Ligging. Mühlhausen ligt aan de Deutsche Fachwerkstraße te midden van de schitterende van het Naturpark Eichsfeld en de Hainich. Het ligt tussen Heiligenstadt en Bad Langensalza in het prachtige dal van de Unstrut. Het is niet alleen een fantastisch wandelgebied, je kan hier vele heerlijke fietstochten ondernemen. Mühlhausen ligt met aansluiting op de Unstrut-Leine-Radweg aan de Unstrut-Radweg. Dit langeafstandsfietspad loopt geheel langs de Unstrut, die ook door het stadje stroomt.

Thüringen_Mülhausen_rondreizen.nl
Het stadje

Mühlhausen is zo’n echt middeleeuws stadje; het wordt al genoemd in 967 en kreeg stadsrechten in 1135.  Waar je ook bent, reeds van verre zie je de gotische Marienkirche 1243 – 1327. De historische Altstadt wordt ‘bewaakt’ door de oude stadsmuren met daar binnen fraaie vakwerkhuizen. Vele steegjes enLees meer

Populaire reizen in Mühlhausen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Mühlhausen
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 14°C

Oppervlakte
130,7 km²

Inwoners
36.856

Hoofdstad
Mühlhausen

Airline
Per auto - 5 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Mühlhausen 472 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Mühlhausen, Ratsstraße 20, 99974 Mühlhausen, telefoon 03601 40477-0

Hier vind je Mühlhausen

 

FOTO © CREDITS
Christiane Würtenberger; Florian Trykowski; Martin Krichner; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl