Kies uw land, regio, stad

Ontdek WEIMAR Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Weimar

Thüringen_Weimar_rondreizen.nl
Weimar. ‘Een park met een classieke cultuurstad’

Ligging. Weimar ligt in het Ilmtal tussen Erfurt en Jena. Het natuurgebied Weimarerland sluit hier aan op het Natuurpark Saaleland. De Ilm stroomt door het stadje en eindigt daar als een soort grote vijver in het Ilmpark, waar je heerlijk kunt wandelen. Even ten zuiden ligt de Prädikatswanderweg Thüringer Drei-Türme-Weg. Door en langs Weimar lopen de Ilmtal-Radweg, de Thüringer Städtekette, de Laura Radweg en de Feininger Radweg.

Thüringen_Weimar_rondreizen.nl
Het stadje.

Weimar staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst; het is een oude, klassieke stad, die reeds in 899 genoemd wordt. Goethe was hier niet alleen de hofdichter, hij was onder meer ook minister van Financiën. Deze veelzijdige man was ook architect en theaterdirecteur. Dit klassieke verleden zien we nu terug in de mooisteLees meer

Populaire reizen in Weimar


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Weimar
Valuta
Euro
Weer
Max. 11°C

Oppervlakte
84,48 km²

Inwoners
66.000

Hoofdstad
Weimar

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Weimar 566 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Weimar, Markt 10, 99423 Weimar, telefoon 03643 745-0

Hier vind je Weimar

Hotels, pensions, bed & breakfast en appartementen

Een fijn hotel, een betaalbaar pension of zo’n gemoedelijke gasthof, hier vind je het. Je viert vakantie in optima forma. ‘s Morgens een lekker ontbijt en daarna doen waar je zin in hebt. De bedden worden voor je opgemaakt. Héérlijk. Maar zweer je bij ‘helemaal op je zelf zijn’? Kies dan zo’n comfortabel appartement en geniet je individuele vakantie; je hebt hier de keus.
TIP voor rechtstreeks boeken ►► Lees meer

Populaire accommodaties in Weimar

  1. Gunstig geprijsd
  2. In de stad, bij de metro
  3. A la carte
  4. Kindvriendelijk
  • v.a. prijs o.b.v. 2 pers
  • Kinderkorting: Ja
  • Huisdieren: Op aanvraag

Duitsland
Thüringen | Weimar