Kies uw land, regio, stad

Ontdek JENA Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Jena_rondreizen.nl
JENA. Stadje aan de Saale van Schiller, Carl Zeiss en het planetarium

Ligging. Jena ligt 37 km oostelijk van Weimar. Het is onderdeel van het erg mooie Saaleland. Je maakt er bijzonder fijne wandel- en fietstochten. Van Jena naar Dornburg en aan de andere kant weer terug loopt hier de Prädkatswander-Panoramaweg SaaleHorizontale en de SaaleRadwanderweg. De rivier de Saale stroomt hier dwars door de natuur en het stadje.

Thüringen_Jena_rondreizen.nl
Het stadje
Jena is een oud historisch stadje, dat al genoemd werd in 835 en in 1236 een soort van stadsrechten verwierf. Het stadje kent grote namen als Goethe, Schiller en Zeiss. Jena heeft een attractief marktplein met winkeltjes en restaurants. Hier is ook de warenmarkt. Aan de Markt staan interessante, oude huizen enLees meer

Populaire reizen in Jena


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Jena
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 12°C

Oppervlakte
114,29 km²

Inwoners
110.523

Hoofdstad
Jena

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Jena 587 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Jena, Markt 16, 07743 Jena, telefoon 03641 498050

Hier vind je Jena

 

FOTO © CREDITS
Toma Babovic; Michaelis; Martin Kirchner; Moritz Kertzscher; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl