Kies uw land, regio, stad

Ontdek Meiningen Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Meiningen_rondreizen.nl
MEININGEN. TheaterMuziekstad van Brahms, Strauss en Reger

Ligging. Meiningen ligt ten zuiden van Schmalkalden, midden in het Naturpark Rhön. Dit natuurgebied wordt doorsneden door het Werratal waar de rivier de Werra zich doorheen slingert. Het is een heerlijk wandel- en fietsgebied. Hier loopt de Prädikatswanderweg Extratour Der Meininger en de Werratalradweg. De Werra is ook het stadsriviertje van Meiningen.

Thüringen_Meiningen_rondreizen.nl

Het stadje
Meiningen wordt voor het eerst genoemd in 982, maar het in de 7e eeuw al een oud handelscentrum zijn geweest. Het is ook een klein voormalig hertogdom met kunst en cultuur. Ondanks verschillende stadsbranden en bommen in WO II is dit nog goed te zien aan de mooie gebouwen en aan de leukeLees meer

Populaire reizen in Meiningen


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Meiningen
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 14°C

Oppervlakte
59,46 km²

Inwoners
20.944

Hoofdstad
Meiningen

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Meiningen 512 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Meiningen, Ernestinerstraße 2, 98617 Meiningen, telefoon 03693 44650

Hier vind je Meiningen

 

FOTO © CREDITS
Axel Wirth; Erhard Driesel; Roland Reißig; Marie Liebig; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl