Kies uw land, regio, stad

Ontdek GOTHA Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Gotha_rondreizen.nl
GOTHA. Stad van kastelen en klassieke kartografie

Ligging. Gotha ligt tusen Eisenach en Erfurt aan de rand van het Thüringer Wald. Het is een middelgrote stad in een prachtig wandelgebied. Van Gotha naar Eisenach loopt de Prädikatswanderweg Lutherweg. Het stadje is ook onderdeel van de graag gefietste Thüringer Städtekette. Door Gotha stroomt o.a. het riviertje de Flutgraben.

Thüringen_Gotha_rondreizen.nl
Het stadje

Gotha is een niet zo groot, welvarend stadje. Reeds in 1757 werd hier een van de eerste porseleinfabrieken van Europa gevestigd. Cultuur, historie en natuur zijn hier prachtig verenigd. Dit komt o.m. goed tot uiting door de prachtige parken en de vele watertjes die rondom en dwars door Gotha stromen, w.o. deLees meer

Populaire reizen in Gotha


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Gotha
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
69,58 km²

Inwoners
46.723

Hoofdstad
Gotha

Airline
Per auto - 5 uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht-Gotha 486 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Gotha, Hauptmarkt 40, 99867 Gotha, telefoon +49 (0) 3621 510 450

Hier vind je Gotha

Gotha. Stad van kastelen en klassieke kartografie

FOTO © CREDITS
Andreas Weise; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl