Kies uw land, regio, stad

Ontdek BAD TABARZ, Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Bad-Tabarz_rondreizen.nl
BAD TABARZ. Uitstekende uitvalsbasis voor het Thüringer Wald

Ligging. Bad Tabarz ligt in het Thüringer Wald. Dit schitterende natuurpark behoort tot het Duitse middelgebergte. De bergen bereiken een hoogte van zo’n 1.000 m. Voor een echte wandel- en fietsvakantie moet je hier zijn. Neem de 169 km lnge Rennsteig vanaf Hörschel tot aan Blankenberg in natuurpark de Obere Saale. Bad Tabarz ligt tussen Eisenach en Gotha. Deze twee plaatsjes zijn ook het begin- / eindpunt van de prachtige Prädikatswanderweg, de Lutherweg. Het plaatsje ligt aan de voet van de ruim 900 m hoge Große Inselberg. Bij normaal weer kijk je gerust een 40 km ver. Door de stad stroomt de Laucha.

Thüringen_Bad-Tabarz_rondreizen.nl
Het stadje

Bad Tabarz is een vriendelijk stadje, maar vooral een serieus kuuroord. Het heeft drie kuurparken, waar onder Tabbs Vital met groot kuurpark, meertjes en volop wellness – mogelijkheden. Het is echter vooral de geweldige natuur van het Thüringer Wald rondom Bad Tabarz, dat een grote aantrekkingskracht heeft.Lees meer

Populaire reizen in Bad Tabarz


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Bad Tabarz
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 17°C

Oppervlakte
21,15 km²

Inwoners
3.950

Hoofdstad
Bad Tabarz

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Bad Tabarz 511 km

Tijdverschil
Geen

Reisadvies

Verkeersbureau
Verkeersbureau Bad Tabarz, Luchastraße 12a, 99891 Bad Tabarz, telefoon: +49 (0) 36259 5600

Hier vind je Bad Tabarz

 

FOTO © CREDITS
Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl