Kies uw land, regio, stad

Ontdek Altenburg

>> Klik hier voor alle informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thuringen_Altenburg_rondreizen.nl

ALTENBURG. Beroemd speelkaartenstadje  (Alle stadjes in Thüringen)

Ligging. Het stadje Altenburg ligt oostelijk in Thüringen, even voorbij Gera. Het ligt in het Vogtland op de grens met de deelstaat Saksen. Altenburg is de hoofdstad van het Altenburger Land. Langs het stadje stroomt de Pleiße en liggen enkele meren, w.o. de Badesee Pahna (midden in het Wald), de Talsperre Schömbach, de Stausee Winsdichleuba en de Haselbacher See. Het Altenburger Land is dus een heerlijk wandel- en fietsgebied.

Altenburg_Thuringen_rondreizen.nl

Het stadje
Dit oude stadje Altenburg is bekend als speelkaartenstad. Wat ze bij ons klaverjassen noemen, heet daar het eeuwenoude kaartspel ‘Skaten’. In het middeleeuwse Schloß Altenburg is een gaaf speelkaartenmuseum. Bewonder hier 5 eeuwen speelkaartenproductie. In het fraaie slotpark kan je trouwens ookLees meer

Populaire reizen in Altenburg


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Altenburg
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 13°C

Oppervlakte
45,6 km²

Inwoners
32.100

Hoofdstad
Altenburg

Airline
Per auto - 6½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht-Altenburg 636 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Altenburg, Markt 10, 04600 Altenburg, telefoon +49 (0) 3447 896689

Hier vind je Altenburg

Altenburg. Bekend speelkaartenstadje in betaalbaar Thüringen

FOTO © CREDITS
Shutter Stock; Thüringer Tourismus GmbH; Hans (J.A.M.M. )Lugten, Rondreizen.nl