Kies uw land, regio, stad

Ontdek WEIßENSEE Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen

Thüringen_Weißensee_rondreizen.nl
WEIßENSEE. Pareltje in het hart van Thüringen

Ligging. Weißensee ligt tegen de zuidzijde van het Naturpark Kyffhäuser in het Thüringer Becken tussen Sondershausen en Erfurt, 8 km van Sömmerda. Vanuit de Seelaache stroomt de Hauptgraben dwars door Weißensee. In de directe omgeving zijn veel watertjes; ook de Unstrut stroomt hier langs. Het is hiermee een fijn wandelgebied.

Thüringen_Weißensee_rondreizen.nl
Het stadje

Weißensee wordt in 1174 genoemd als “wyssense” en kreeg in 1265 stadsrechten. Het lag aan de oude zout- en koperstraat Neurnberg-Erfurt-Magdeburg en werd een mooi, welvarend stadje. Het Rathaus aan de Marktplatz, waar zich ook de VVV bevindt, is het oudste stadhuis van Duitsland; rond 1200 woonde enLees meer

Populaire reizen in Weißensee


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Weißensee
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 18°C

Oppervlakte
46,55 km²

Inwoners
3.719

Hoofdstad
Weißensee

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht - Weißensee 524 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Weißensee, Marktplatz 21a, 99631 Weißensse, telefoon +49 (0) 36 30 31

Hier vind je Weißensee

 

FOTO © CREDITS
Stadt Weißensee; Hartwig Mähler; Paul Hentschel; Thüringer Tourismus GmbH; plaatselijke verkeersbureaus; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M.) Lugten; Rondreizen.nl