Kies uw land, regio, stad

Ontdek DORNBURG-CAMBURG, Thüringen

>>> Klik hier voor alle toeristische informatie van het Verkeersbureau Thüringen
Thüringen_Dornburg-Camburg_rondreizen.nl

DORNBURG-CAMBURG. Stadje van het ‘Drie kastelen ensemble’

Ligging
. Het uit twaalf plaatsjes bestaande Dornburg-Camburg ligt in het prachtige Saaleland tussen Apolda en Jena. De Saale stroomt hier door en langs de plaatsjes door het schitterende wandel- en fietsgebied van het Saaletal. Hier loopt ook de fietsroute Saale-Radweg en de Prädikatswandelweg Panoramaweg SaaleHorizontale. Door de zonnige ligging is het ook een goed wijnbouwgebied.

Thüringen_Dornburg-Camburg_rondreizen.nl Blik op Dornburg-Camburg

Het stadje
Dornburg-Camburg wordt al in 937 genoemd en is vandaag de dag vooral bekend door haar drie burchten met fraaie kasteelparken. Hier zijn meer dan 800 jaar geschiedenis verenigd. Het middeleeuwse Alte Schloß uit 1004, het Rococo Herren- und Lustschloß uit 1737 met schitterende porselein verzameling en vandaag de dag voor<!-more-> concerten en bruiloften en het Renaissanceschloss oorspronkelijk uit de 15e eeuw, ook wel het Goetheschloß genoemd. In 1828 schreef hij over: „Die Aussicht ist herrlich und fröhlich, die Blumen blühen in den wohlunterhaltenen Gärten, die Traubengeländer sind reichlich behangen, und unter meinem Fenster seh ich einen wohlgediehenen Weinberg (…)“. Gelegen op de rotsen boven het dal van de Saale zie je het ensemble al vanuit de verte, omgeven door prachtige parken. Op de terrasvormige bloemperken bloeien in de zomer duizenden rozen.

Graag gezien:
het Rathhaus met historische raadhuiszaal en binnenhof in Dornburg-Camburg
de Cyriaruïne uit 1050 in het Stöbener Wald
de St. Trinitas – en de St. Marienkirche
de Hausbrücke
het stadsmuseum
het Klausloch (grot)

Thüringen_Dornburg_Camburg 
BUGA-locatei (BundesGartenSchau2021). Zo’n kleine 100 m boven het Saaledal, net buiten Dornburg-Camburg, rijzen de rotsen op waar boven de drie burchten liggen. Ze worden verbonden door totaal verschillende kasteelparken. Elk kasteel zelf is ook weer omgeven door eigen kasteeltuinen. Tegen de berg liggen de druivenranken. Het hoogtepunt is het park van het Rococokasteel. Prachtige tuinen met fraai aangelegde bloembedden, pergola’s, rozenhekken. Een schilderachtige, toeristische attractie.

Thüringen_Dornburg-Camburg_rondreizen.nl
Omgeving. De omgeving van Dornburg-Camburg wordt vooral gekenmerkt door de schitterende natuur en het dal van de Saale. Verder zijn er diverse kleine plaatsjes met ieder z’n eigen bezienswaardigheden. Leuke uitstapjes zijn te maken naar Apolda, Jena en Weimar.

Bereikbaarheid. Goed bereikbaar via de A4 en de B8. Het plaatsje heeft ook een treinstation.
Afstand. Utrecht – Dornburg-Camburg: 565 km.

Alle stadjes in Thüringen

Populaire reizen in Dornburg-Camburg


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Dornburg-Camburg
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 0°C

Oppervlakte
30,72 km²

Inwoners
5.728

Hoofdstad
Dornburg-Camburg

Airline
Per auto - 5¾ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht-Altenburg 565 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Dornburg-Camburg, Rathhausstraße 1, 07774 Dornburg-Camburg, telefoon +49 (0) 36421 22188

Hier vind je Dornburg-Camburg

 

FOTO © CREDITS
Konrad Keßler; Markus Glahn; Thüringer Tourismus GmbH; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M. )Lugten, Rondreizen.nl