Kies uw land, regio, stad

Ontdek APOLDA, Thüringen

Klik hier voor alle informatie over Thüringen

Thuringen_Apolda_rondreizen.nl

APOLDA. Historisch stadje aan de Ilm

Ligging. Apolda ligt oostelijk in Thüringen. Het stadje ligt als het ware tussen Weimar en Jena in het Weimarer Land, waarvan het ook de hoofdstad is.

Thüringen_Apolda_rondreizen.nl Rathaus op het marktplein van Apolda

Het stadje
Door Apolda stromen twee riviertjes en er langs stroomt de Ilm. Het stadje is erg bekend door de meer dan drieduizend jarige geschiedenis van het klokkengieten. Onder andere in de Dom van Keulen hangt een beroemde in Apolda gegoten klok. Aan de Bahnhofstrasse is het Klokkenmuseum met een uit

Lees meer

Populaire reizen in Apolda


Alle gevonden reizen

Verfijn resultaat:

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Kras

Fietsreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Weimar.... bekijk reis»

Aantal dagen: 7 dagen

Reisorganisatie: Kras

7-daagse fietsreis Duitsland per Comfort Class touringcar en verblijf in 4-sterrenhotel incl. ontbijt en diner. Op de pedalen naar o.a. Weimar en Jena!.... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: De Jongintra Rondreizen

Maak kennis met Thüringen, het groene hart van Duitsland, en bezoek steden als Weimar, Dresden, Gotha en Jena. Een reis door de geschiedenis en volop genieten van burchten en kastelen..... bekijk reis»

Aantal dagen: 10 dagen

Reisorganisatie: Pharos

30 Jaar na de val van het IJzeren Gordijn is er veel veranderd in het voormalige Oost-Duitsland. Maar veel ook niet! Zo zie je in Berlijn nog steeds het 'Ampelmänchen'- het gr.... bekijk reis»

Aantal dagen: 8 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Fietsen door een landschap met kastelen aan de horizon. Deze fietsreis volgt de Klassiker Strasse met veel culturele hoogtepunten onderweg..... bekijk reis»

Aantal dagen: 12 dagen

Reisorganisatie: Pharos

Je combineert beroemde parels en minder bekende juweeltjes in Midden-Europa. Je bezoekt het onvolprezen Praag en het kasteelstadje Cesky Krumlov. Stad en natuur zijn mooi in evenwicht in d.... bekijk reis»

Spreektaal
Duits
Tijd

Apolda
Valuta
Euro (€)
Weer
Max. 12°C

Oppervlakte
46,15 km²

Inwoners
23.395

Hoofdstad
Apolda

Airline
Per auto - 5½ uur

Vliegtijd en afstand
Utrecht-Apolda 582 km.

Tijdverschil
Geen

Reisadvies
> nederlandwereldwijd.nl

Verkeersbureau
Verkeersbureau Apolda, Markt 1, 99510 Apolda, telefoon +49 (0) 3644 650 100

Hier vind je Apolda

FOTO © CREDITS
Thüringer Tourismus GmbH; Shutter Stock; Hans (J.A.M.M. )Lugten, Rondreizen.nl

Alle stadjes in Thüringen: Altenburg, Apolda, Bad Frankenhausen, Bad Langensalza, Bad Liebenstein, Bad Salzungen, Bad Tabarz, Dornburg-Camberg, Erfurt, Eisenach, Gera, Gotha, Greiz, Ilmenau, Jena, Meiningen, Nordhausen, Oberhof, Rudolstadt, Saalburg, Saalfeld, Schmalkalden, Sondershausen, Weißensee, Weißensee